Sveriges bästa yrkesutbildningar

Publicerad 2 maj 2020

Vill du ha jobb direkt efter en avklarad utbildning? Genom att gå en yrkesutbildning får du de kunskaper och färdigheter du behöver för att arbeta inom ditt önskade område. Vi har samlat Sveriges bästa yrkesutbildningar för dig!

Varför gå en yrkesutbildning?

Innan vi listar Sveriges bästa yrkesutbildningar så går vi igenom vad utbildningen innebär är och varför det är fördelaktigt att gå en. På en yrkesutbildning får du kombinera teori med praktik och lära dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att kunna arbeta inom ditt drömyrke. I alla utbildningar ingår det praktik vilket innebär att delar av utbildningen sker på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Den praktiska erfarenheten är högt efterfrågad på arbetsmarknaden och ger dig goda möjligheter till anställning efter avklarad utbildning. Du kan också gå en yrkesutbildning för att stärka din kompetensutveckling inom det område du studerat eller arbetat inom. Hos oss hittar du ett brett urval utbildningar inom alla branscher som går att läsa på distans eller på plats hos utbildaren.

Om Sveriges bästa yrkesutbildningar

Att välja mellan yrkesutbildningar

Innan du väljer vilken som är Sveriges bästa yrkesutbildning för dig behöver du fundera på två saker; vad och vart. Efter att du bestämt dig för vad du är intresserad av att utbilda dig inom behöver du bara hitta vart den närmaste utbildningen är för dig eller där du skulle vilja studera. Det hjälper vi dig med! Är du osäker på vilka yrkesutbildningar som finns i ditt område eller det området du är intresserad av att studera i kan du använda vår sökfunktion för att enkelt hitta och jämföra olika yrkesutbildningar.

Många baserar även sitt val av yrkesstudier på utbildningar och jobb med högst lön och som har högst efterfrågan. För att hitta och välja bland Sveriges bästa yrkesutbildningar är det viktigt att ta i akt vilka faktorer som håller högst värde för just dig.

Vad kostar en yrkesutbildning?

Priset för yrkesutbildningar skiljer sig. Kostnader hittar du listat under respektive kurs eller utbildning. Just för yrkesutbildningar är det inte vanligt att man kan söka studiestöd hos CSN som när man läser på exempelvis yrkeshögskola. Letar du efter utbildningar som är CSN-berättigade rekommenderar vi att du läser vår artikel om Sveriges bästa YH-utbildningar. Hos CSN kan du också läsa mer om vilka bidrag och lån du är berättigad till.

Sveriges populäraste yrkesutbildningar:

Nedan listar vi Sveriges bästa yrkesutbildningar hos de populäraste utbildarna.

Sveriges bästa yrkesutbildningar : Berghs School of Communication Berghs School of Communication

Berghs har funnits sedan 1941 och vunnit utmärkelsen ”School of the Year” 5 gånger. Skolan utbildar framtidens bästa kommunikatörer och deras studenter är högt eftertraktade då de snabbt kan omsätta sin kunskap i handling. Inom sex månader efter avslutad utbildning på Berghs är 97% i jobb inom den disciplin de utbildat sig inom vilket gör dem till en självklar kandidat som en av Sveriges bästa yrkesutbildningar. Berghs erbjuder ett brett urval av yrkesutbildningar inom media- och kommunikationsbranschen för dig som exempelvis vill arbeta som marknadskommunikatör, grafisk designer eller sociala media strateg. Skolan erbjuder även flera yrkesutbildningar på distans som exempelvis kursen för dig som vill bli digital kommunikatör.

Svergies bästa yrkesutbildningar : Academy Online Logotyp Academy Online

Academy Online arbetar endast med utbildningsverksamhet på distans där fokus ligger på jobb efter examen genom hela utbildningen. När du har avklarat din examen skickas ett examensbevis till dig eftersom du avklarat de ämnen du har läst. Här kan du läsa yrkesutbildningar på distans som certifierad HR-koordinator eller certifierad stressterapeut.

Nackademin Logotyp Nackademin

Nackademin är Stockholms största anordnare av yrkesutbildningar. Skolan erbjuder dessutom 27 olika utbildningar inom bygg, IT, design, elteknik och energi, kommunikation, vård och hälsa. Hos Nackademin kan du exempelvis gå kompetensutveckling inom ledarskap för platschefer och testautomatisering (distans). Av studenter som tar examen från Nackademin får 9/10 arbete och dessutom har skolan ett brett kontaktnätverk av relevanta företag i dem olika branscherna vilket är vad som utmärker dem till en av Sveriges bästa yrkesutbildare.

Sveriges bästa yrkesutbildningar : Distansinstitutet Logotyp Distansinstitutet

Studera på dina villkor – när du vill, var du vill. Distansinstitutet erbjuder yrkesutbildningar, framtagna av landets främsta experter, på distans inom populära områden. Skolans stora fokus ligger på utbildning inom de kunskaper och kompetenser som arbetslivet kräver idag. Hos Distansinstitutet kan du yrkesutbilda dig till exempelvis socialpedagog, projektledare och administratör. Du väljer själv tid, takt och plats för dina studier och det fungerar lika smidigt via en dator, surfplatta eller mobil.

Sveriges bästa yrkesutbildningar : Humanistiskt Lärcentrum Logotyp Humanistiskt lärcentrum

Kunskap öppnar dörrar. Humanistiskt lärcentrum erbjuder ett brett utbud av yrkesutbildningar på distans. Hos Humanistiskt Lärcentrum kan du utbilda dig till exempelvis apoteksassistent, KBT-terapeut, beteendepedagog och alkohol- och drogterapeut. Alla skolans utbildningar sker på distans utan fysiska möten vilket ger dig goda möjligheter till att planlägga dina studier utefter dina behov och din vardag.

Bergströms Utbildningar Logotyp Bergströms Utbildningar

Bergströms har alltid legat i framtiden med tekniker och metoder när det kommer till att utbilda inom exempelvis behandling, socialt arbete, företagshälsovård, diakoni och kriminalvård. Deras mål är att utbilda kvalificerade, skickliga terapeuter och behandlare. På skolan får du lära dig hur flera olika perspektiv och variabler på flera områden och flera nivåer måste samverka för att varje patient ska få adekvat hjälp och behandling. Hos Bergströms kan du söka utbildningar för kompetensutveckling som bland annat psykoterapeut inom KBT och alkohol- och drogterapeut.

Påhlmans Handelsinstitut Logotyp Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut var banbrytande vid starten 1881 och precis som då får dagens studerande praktisera ute på arbetsplatser. Alla lärare är yrkesverksamma och omsorgsfullt handplockade från näringslivet. Genom åren har både kursutbud och pedagogik utvecklats, men den ursprungliga Påhlmans-andan finns kvar. Är du intresserad av handelsbranschen och att arbeta som exempelvis ekonomiassistent eller rekryteringsresearcher? Hos Påhlmans får du en verklighetsförankrad och näringslivsanpassad utbildning som hjälper dig att komma vidare i karriären.

Sveriges bästa yrkesutbildningar : Forshaga Akademin Logotyp Forshaga Akademin

Forshaga Akademin hjälper dig att göra ett yrke av din dröm! På skolan går gymnasieelever och yrkeshögskolestudenter från hela Sverige, övriga nordiska länder och hela Europa. Forshaga Akademin har en gedigen erfarenhet av att driva “gröna” utbildningar med hög kvalité och de har ett nära samarbete med respektive branscher. Hos Forshaga kan du exempelvis bli en certifierad hundtränare och coach för dig som drömmer om att arbeta med hundar, hundträning och att coacha andra i sin utveckling.

Gildaskolan Logotyp Gildaskolan

Gilda Skolans mål är att utbilda Sveriges bästa, mest eftertraktade, hud- och spaterapeuter på marknaden. I skolans utbildning till hud- och spaterapeut ingår allt du behöver för att börja din yrkeskarriär som både hudterapeut och spaterapeut. Du lär dig bland annat allt om hudens uppbyggnad samt olika hudsjukdomar och hudproblem samt att rekommendera och utföra rätt behandlingar. Gildaskolans spa- och hudterapeut utbildning går att studera både i Stockholm, Göteborg och Malmö. Flera salonger och spa i Sverige och utlandet anställer studenter från Gildaskolans utbildningar.

Ren Kunskap GBG Logotyp Ren Kunskap GBG

Ren Kunskap är kända för att utbilda lokalvårdare i hela Västra Götaland både inom den privata och kommunala sektorn. De är ett litet företag med ett stort utbud. Ren Kunskap erbjuder fullt anpassade lokalvårdsutbildningar samt möjligheten att certifiera lokalvårdspersonal. Hos Ren Kunskap kan du exempelvis gå yrkesutbildningen SRY som är en utbildning för städare som Servicebranschens Yrkesnämnd tagit fram där du genomgår ett teoretiskt och ett praktiskt kunskapstest och efter godkänd utbildning får ett yrkesbevis certifikat som visar att du uppfyller de krav som ställs inom professionell lokalvård.

Cady Training Academy Logotyp Cady Training Academy

Cady Training Academy har funnits sedan 2007 och har sitt säte i Göteborg och utbildar inom olika yrkesområden. Alla yrkesutbildningar är på distans och avslutas med en slutuppgift. Vill du exempelvis bli en tandsköterska, lärarassistent, undersköterska eller sexrådgivare? Då rekommenderar vi att du kikar in på skolans utbud av yrkesutbildningar. Skolan är auktoriserad av Almega Sveriges auktoriserade utbildningsföretag högt uppställda kvalitetskriterier. Auktorisationen är en garanti för yrkesskicklighet och god kvalitet.

UPH Academy Logotyp UPH Academy

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Deras mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Utbildningarna och material arbetas fram tillsammans med sakkunniga såsom veterinärer, fysioterapeuter och sjukgymnaster etc. UPHs utbildningar passar perfekt för dig som vill arbeta som exempelvis djurvårdare, hundfysioterapeut eller friskvårdskonsulent för hästar.

Göteborgs Frisörskola Logotyp Göteborgs frisörskola

Är du kreativ, social och har en förkärlek till skapande? Då kan en frisörutbildning passa dig som handen i handsken! Göteborgs frisörskola erbjuder professionell frisörutbildning för alla. Samtliga anställda på Göteborgs Frisörskola är välutbildade och diplomerade frisörer med många års erfarenhet inom frisöryrket. Lärarna är ständigt uppdaterade med det senaste inom hårvärlden och med ledning av dessa professionella lärare håller Göteborgs Frisörskola en intensiv och effektiv utbildning på hög nivå.

Svenska Terapihundskolan Logotyp Svenska terapihundskolan

Drömmer du om att arbeta med människans bästa vänner? Svenska terapihundskolan är nordens största utbildare av sociala tjänstehundar där du exempelvis kan studera hundassisterad terapi, hundassisterad pedagogik eller hundassisterad aktivitet. Utbildningarna går att studera i bland annat Stockholm, Göteborg och Lund.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Om du är intresserad av få en yrkesexamen med hög chans till anställning efter studier kan du också studera på yrkeshögskola. Kika gärna även in på våra artiklar om ansökan yrkeshögskola, yrkeshögskola distans och yrkeshögskola i Göteborg. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig. Du kan även läsa mer om vilka som var Sveriges populäraste YH-utbildningar 2019.