ADR utbildning i Göteborg

Vill du gå en ADR utbildning i Göteborg? Den som arbetar med transport av farligt gods behöver ett intyg som visar att du gått en ADR utbildning. Detta för att veta hur du hanterar farligt gods korrekt, samt för att minimera riskerna för dig själv, miljön och din egendom. Här kan du söka och jämföra alla ADR utbildningar från Sveriges bästa utbildningsanordnare.

Skicka en intresseanmälan nu genom formuläret här på sidan och beskriv vilken ADR-utbildning du vill gå och vart så får du direkt kontakt med rätt utbildare.

 

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt ADR utbildning i Göteborg!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Hitta rätt ADR utbildning i Göteborg

  ADR är en säkerhetsutbildning som krävs för transport av farligt gods. Om du som förare ska transportera farligt gods, så som explosiva eller radioaktiva ämnen i tankar, måste du enligt lagar och föreskrifter om transport av farligt gods på väg och i terräng ha genomgått en ADR utbildning. Detta för att kunna hantera farligt gods korrekt, samt ha kunskap om de säkerhetsregler som gäller för att minimera skador för dig, din egendom samt miljön.

  Kostnad för ADR utbildning

  En ADR utbildning i Göteborg kostar omkring 3000 – 5000 kr per deltagare. Ofta kan man som företag få en ADR utbildning skräddarsydd, vilket innebär att utbildaren kommer ut till företaget och utbildar.

  Grundutbildning för transport av farligt gods

  En grundkurs i ADR ska genomföras oavsett fordonets totalvikt. Grundkursen tar ofta upp villkoren och förutsättningarna för transport av farligt gods som styckegods, med vissa undantag för explosiva ämnen eller föremål. Grundutbildning i ADR erbjuds i Göteborg och runt om i landet. Kursen brukar vara omkring tre dagar lång och intyget är giltigt i fem år.

  I ADR utbildning ingår:

  • Vad är farligt gods?
  • Klassificeringskriterier, hälso- och miljörisker
  • Transporthandlingar
  • Fordonsmärkning
  • Hantering, stuvning och lastsäkring
  • Fordonsutrustning, uppställning av fordon etc.
  • Åtgärder vid brand och spill, samt första hjälpen

  Intyg ADR utbildning

  Efter en grundutbildning får du ett ADR intyg som är giltigt i fem år framåt. Vill du förnya intyget måste du gå en ADR repetitionskurs och förnya innan intyget från grundkursen har gått ut. Det finns flera fördjupningskurser att gå för att få ytterligare intyg inom ämnen som är kopplade till ADR. Hos Studier.se hittar du både repetitionsutbildning och fördjupningskurser som komplement till ADR utbildning i Göteborg.

  ADR 1.3

  Kursen ADR 1.3 riktar sig till exempel till lagerpersonal, truckförare, packare, lossare eller andra andra som kommer i kontakt med farligt gods på sin arbetsplats. Även denna utbildning är ett krav för att få hantera farligt gods. Även ADR 1.3 utbildning går ofta att få företagsanpassad efter önskan om omfattning och pris. Priset brukar ligga runt cirka 1.000 kr per deltagare.

  Kompletterande utbildningar

  På Studier.se finner du fler säkerhetsutbildningar, bland annat för dig som arbetar på hög höjd. Hitta och jämför vilken ställningsutbildning, liftutbildning och utbildning i mobila arbetsplattformar som passar just dig. Här finns även YKB-utbildning Göteborg, ett så kallat yrkeskompetensbevis för att framföra lastbil.

  Mer information!

  Är du intresserad av att gå en ADR utbildning i Göteborg kan du fylla i formuläret ovan så återkommer vi med utbildningsförslag som passar just dig!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Hjullastarutbildning

  Gå en hjullastarutbildning! Vill du börja arbeta som hjullastare? Då behöver du först ta ett traktorkort eller B-kort. Utbildningar...

  Grävmaskinistutbildning

  För att få köra grävmaskin är kravet att du genomfört en grävmaskinistutbildning. Det är arbetsmiljöverket som ställer dessa krav...

  ADR utbildning i Stockholm

  Planerar du att börja arbeta med transportering av farligt gods? Då behöver du gå en ADR utbildning i Stockholm!...

  YKB-utbildning i Malmö

  Bor du i Malmö och vill gå en YKB-utbildning? Då har du hamnat rätt! Här kan du söka och...

  ADR utbildning

  Jobbar du med transport av farligt gods? Då måste du som förare ha gått en ADR utbildning för att...

  Mastarbete

  Arbetar du i master, höga stolpar eller utför annat arbete på hög höjd? En mastutbildning riktar sig till dig...

  Red Hat utbildning och certifiering

  Söker du en Red Hat utbildning? Eller behöver du en Red Hat Certifiering? Från Linuxutbildning till DevOps-certifiering, hitta Sveriges...

  Anläggningsskötarutbildning

  Behöver du eller dina medarbetare gå en anläggningsskötarutbildning? Här kan du hitta och jämföra kvalitetssäkrade anläggningsskötarutbildningar för att få...

  Stressterapeut utbildning & diplomerad mindfulnessinstruktör

  Vill du gå en stressterapeut utbildning och vägleda dina klienter till en starkare mental hälsa som diplomerad stressterapeut? Eller...

  Hot och våld utbildning

  En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...