Utveckla er internkommunikation

Hur fungerar kommunikationen på ert företag? De flesta svarar nog bra utan att ens reflektera över vad frågan egentligen innebär och vad kommunikation egentligen är. Gå en utbildning i internkommunikation som utvecklar er organisation. Hitta och jämför kurser och utbildningar inom internkommunikation hos Sveriges ledande utbildningsaktörer.

Missa heller inte fem tips för en bättre internkommunikation längre ner!

Skickar...

Låt oss hitta kommunikationsutbildning åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Kommunikation med budskap & struktur - Företagsanpassad grupputbildning

  Affärskraft i Skandinavien AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  -

  Internkommunikation

  Den interna kommunikationen på ett företag kan vara A och O för dess effektivitet, utveckling och lönsamhet. Finns en god kommunikativ förmåga på flera plan ökar möjligheterna att göra ett bra jobb.

  En förutsättning för ledarskapet

  En ledare eller chef som är duktig på att kommunicera identifierar man ofta som en bättre ledare. Ofta uppfattar kollegor och samarbetspartners denna person som mer autoritär, kunnig och trovärdig. Vill du utveckla din chefsroll kan kanske en ledarskapsutbildning passar bättre.

  En ledares kommunikation kan ske på flera nivåer och beröra flera områden, till exempel:

  • Gemensamma värderingar
  • Svåra samtal med anställda
  • Företagets visioner
  • Feedback och kritik
  • Utbildningar inom branschen

  Feedback

  För att varje person i organisationen ska känna sig sedd och vilja utvecklas är återkoppling, feedback och individuella samtal nyckeln. En ledare som undviker den typen av situationer på grund av att hen inte vill gå emot de anställda gör ofta både sig själv och de anställda en gentjänst. Vet personerna i bolaget om vilka delar de bör utveckla och vilka krav som finn är de ofta mer engagemang till arbetsuppgifterna.

  Företagets visioner

  Kan en ledare kommunicera ut företagets grunder på rätt sätt, utan att bli tjatig, och göra dem till en naturlig och självklar del i organisationen har hen lyckats. Anställda som vet om bolagets målsättningar är det ofta mer engagerande i sitt arbete. Arbetar ni mot samma mål, vet respektive anställd om sina mål?

  Grupputveckling genom kommunikation

  På i stort sett alla företag berörs man av samarbete, gemenskap och diskussioner. Faktorerna för att lyckas som grupp är många. Men hur erfaren varje individ är eller hur många år man utbildat sig spelar egentligen ingen roll i det fall kommunikationen inte finns där.

  Som arbetsgrupp är kommunikationen av stor vikt för att få ett flyt i arbetet, engagemang bland de anställda och därmed också de lyckade resultaten. Men det är inte så enkelt som man kan tro och hur man arbetar för att förbättra kommunikationen kan se ut på olika sätt. Vill ni sammansvetsas ytterligare som grupp finns flera förslag på teambuilding.

  Kommunikation på olika plan

  Är ni en ny grupp, till exempel på ett nystartat företag eller genom en omorganisation bör ni arbeta på ett sätt. Har ni däremot känt varandra under en längre tid men får ändå inte till de kommunikativa delarna bör ni arbeta med en annan struktur.

  Fem tips för bättre internkommunikation:

  1. Prioritera

  Att ha en god internkommunikation sker inte av sig självt. Er internkommunikation bör vara genomtänkt och strategiskt utformad, precis som er övriga kommunikation. Sätt upp tid för att arbeta med och genomföra era mål.

  2. Tänd strålkastaren

  Att se dina anställa och personerna bakom arbetet kan vara en utmaning. Oftast är det bara ledningen eller enstaka personer som får strålkastarljuset. Tänk på att ge varje person den uppmärksamhet de förtjänar, på så sätt skapas lojalitet och framgång på längre sikt.

  3. Engagemang

  Du kan på ett bättre sätt bygga upp företagskulturen och engagemanget bland de anställda genom att de känner sig delaktiga. Med delaktighet och engagemang ökar oftast trivseln och ni får en starkare lojalitet och gemenskap.

  4. Företagets filosofi

  Det är viktigt att det finns en vision på företaget och att de anställda är medvetna och delaktiga i den. Arbeta aktivt och utmana varandra i att leva efter era värderingar och er filosofi.

  5. Vad tycker de anställda?

  För att inte bara tro att ni har en starkt intern kommunikationen på bolaget kan en undersökning öppna upp ögonen. Genom att få höra och se vad de anställda faktiskt tycker kan ni få nya infallsvinklar och nya ideer på hur kommunikationen internt kan utvecklas.

  Utbildningar i kommunikation

  För att få hjälp med att hitta just era kommunikativa förmåga och lära er att använda den finns hjälp. På studier.se har vi listat flera kurser inom intern kommunikation för att hjälpa er på vägen. Se vilket behov som finns på ert bolag eller i er arbetsgrupp. Läs mer på respektive kurs och gör en intresseanmälan för att få direkt kontakt med arrangören.

  På studier.se har vi även flertalet kurser i marknadsföring för den som vill utveckla sin strategi för att nå potentiella kunder. Vill du arbeta som kommunikatör erbjuder vi också kommunikatör utbildning.

  Aktuellt! Behöver ditt företag kompetens i den nya dataskyddsförordningen? Hitta GDPR utbildning i Stockholm eller gå en Dataskyddsombud utbildning.

  Läs mer om fler populära utbildningar