Utbilda dig till hundfrisör

Är den fyrbenta, håriga vovven din följeslagare och största passion? Det behöver inte bara vara en hobby, hos oss kan du hitta och jämföra kurser för dig som vill utbilda dig till hundfrisör. Vi har samlat utbildningar från några utav Sveriges bästa utbildningsföretag inom pälsvård/hundfrisör.

Skickar...

Låt oss hitta en hundfrisörutbildning åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Pälsvårdsutbildning

  Amnis Hundhus

  Yrkesutbildning
  1-3 månader
  Kurser
  Löpande
  Sundsvall
  Västernorrlands län
  24 500 SEK

  Hundfrisör - Utbildning

  Amnis Hundhus

  Yrkesutbildning
  Kurser
  Löpande
  Sundsvall
  Västernorrlands län
  49 000 SEK

  Hundfrisör

  Har du alltid velat utbilda dig till hundfrisör? Du kanske har funderat på ett sätt att få göra din hobby på heltid och inte bara hemma med ditt egna favoritdjur? Möjligheten att klippa, trimma eller föna hundar för att pälsen ska bli så skinande och välformad som möjligt ligger inte långt bort. Våra utbildare erbjuder hundfrisörutbildning på distans, vilket gör att du kan utbilda dig samtidigt som du fortsätter med din nuvarande sysselsättning. Sök och jämför olika utbildningar på studier.se.

  Varför är det bra att gå en hundfrisörutbildning?

  För att få jobba som hundfrisör rekommenderas det att du har en hundfrisörutbildning. Detta för att ha kunskapen och erfarenheten som krävs för att kunna utföra bästa möjliga jobb. I dagsläget finns det en stor efterfrågan på hundfrisörer och salongerna kan ta bra betalt för varje hund.

  Vilken nivå befinner du dig på?

  I dagsläget krävs det inga förkunskaper för att du ska kunna utbilda dig till hundfrisör. Vilket gör steget från hobby till yrke enkelt. För att utvecklas snabbare och bli mer attraktiv på arbetsmarknaden rekommenderar utbildarna att göra en praktik under eller efter utbildningen för att få ökad erfarenhet av de olika klippteknikerna men att även få erfarenhet av olikheter mellan hundraserna.

  Upplägget på en hundfrisörutbildning

  Eftersom det finns flera olika utbildare och utbildningar, varierar upplägget något mellan de olika. Gemensam nämnare är dock att utbildningen både görs praktiskt och teoretiskt. Den teoretiska delen innehåller allmän kunskap om yrket, tips för den som vill starta eget samt information om säkerhet. Den praktiska delen innehåller teknik för klippning, trimning samt bad & fön. Utbildningarna kan du också hitta på flera olika orter, sök och hitta den som ligger närmast dig. Ligger ingen nära dig? Eller har du inte möjlighet att göra utbildningen på plats? Då finns det flera distansutbildningar för dig som vill utbilda dig till hundfrisör.

  En hundfrisörutbildning tar vanligtvis mellan 15-45 dagar att genomföra. Utöver detta tillkommer det ibland även hemstudier samt praktik.

  Hundfrisör är inte det enda yrket för dig som vill jobba med hundar. Vad sägs om hunddagisutbildning, hundpsykolog eller hundmassör? Du hittar flera hundrelaterade utbildningar hos oss på studier.se. Vi har även frisörutbildning för dig som är intresserad!

  Vad kostar det att utbilda sig till hundfrisör?

  Priset på utbildningarna kan precis som lönen för yrket variera stort men att utbilda sig till hundfrisör kostar mellan 25.000-45.000 kr.

  Få upp till 5 förslag!

  Är du intresserad av att utbilda dig till hundfrisör? Fyll i intresseformuläret här ovan så får du upp till 5 förslag inom kort.