Jobba med hundar

Älskar du hundar och har du länge drömt om att jobba med hundar? Det behöver inte längre bara vara en dröm, på studier.se kan du hitta och jämföra utbildningar för dig som vill jobba med hundar. Vi har samlat utbildningar från några utav Sveriges bästa utbildningsanordnare inom utbildningar med hundar.

Skickar...

Låt oss hitta en utbildning för att jobba med hundar åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hunddagisutbildning

  Hundens Hus

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  -

  Hundkurser

  Hundens Hus

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  -

  Hundpsykolog

  Hundens Hus

  Yrkesutbildning
  1 år
  Kurser
  Löpande
  Flera orter (4 st)

  Hundfrisör

  Hundens Hus

  Yrkesutbildning
  6-12 månader
  Kurser
  Löpande
  Distans
  Göteborg
  Stockholm

  Hundmassör

  Hundens Hus

  Yrkesutbildning
  Kurser
  Löpande
  Göteborg

  Pälsvårdsutbildning

  Amnis Hundhus

  Yrkesutbildning
  1-3 månader
  Kurser
  Löpande
  Sundsvall
  Västernorrlands län
  24 500 SEK

  Hundfrisör - Utbildning

  Amnis Hundhus

  Yrkesutbildning
  Kurser
  Löpande
  Sundsvall
  Västernorrlands län
  49 000 SEK

  UPH Friskvårdskonsulent Hund

  UPH ACADEMY

  Yrkeshögskola
  1 år
  Kurser
  Program
  VT 2024
  Finns platser kvar!
  Distans
  Falkenberg
  35 950 SEK

  Att jobba med hundar

  Är du en riktig hundmänniska, som verkligen älskar att spendera tid med hundar? Du kanske har funderat på sätt att få göra det på heltid och inte bara hemma med ditt egna favoritdjur? Då ska du ta chansen att utbilda dig för att äntligen kunna jobba med hundar. Det finns en mängd olika yrken att söka sig emot och du är bara en utbildning ifrån att nå dit. Ta reda på vart ditt hundintresse hade gjort sig bäst! Sök och jämför olika utbildningar för dig som vill arbeta med hundar.

  Olika jobb med hundar

  Vet du inte vilket jobb som skulle passa dig bäst? Det finns mängder av olika yrken för dig som vill jobba med hundar, alla med sin egna charm och sitt sätt att spendera tid med hundar. Yrkena skiljer sig åt och handlar om helt olika arbetssätt, hitta det som känns rätt för just dig!

  Det kan exempelvis handla om att driva olika typer av företag med hundar, eller att jobba med träning av hundar. Det kanske är så att du vill vårda hundar, eller vara med som hundförare till specialtränade hundar. Några exempel på yrken kan vara:

  • Hunddagisföretagare
  • KenneIägare
  • Hunduppfödare
  • Hundcoach
  • AgiIityIärare
  • Servicehund instruktör
  • Hundfriskvårdare
  • HundpsykoIog
  • Veterinär
  • Hundfrisör
  • Hundtrimmare
  • Hundförare i Försvarsmakten
  • PoIishundförare
  • Sprängämneshundförare

  Utbildningar för dig som vill jobba med hundar

  Hundbranschen är bred och det finns idag många olika jobb för dig som älskar djur och hundar. Det finns flera utbildningar för dig som vill bli hundtränare, vilket är det kanske vanligaste yrket i branschen. Perfekt för dig som vill starta en valp- eller lydnadskurs.

  Ett annat populärt jobb är hunddagisföretagare. Det finns många hunddagisutbildningar för dig som drömmer om att driva ett hunddagis i framtiden! Hitta och jämför den hunddagisutbildning som hade passar dig.

  För dig som vill förstå hundar lite mer på djupet och hjälpa till med hundarnas psykiska välmående, finns det utbildningar för att bli hundpsykolog. Eller vill du hjälpa hundarna att slappna av genom att bli hundmassör? Det finns utbildningar för det också!

  För dig som tycke det är kul med hundarnas yttre kan du hitta en utbildning till hundfrisör eller pälsvårdare för att kunna ta god hand om hundarnas päls.

  Listan är lång och för dig som vill jobba med hundar. Det finns det många olika vägar att ta som leder till ditt mål, frågan är bara vilken väg som är din!

  Utbildningarnas olika upplägg

  Att det finns många olika jobb och utbildningar gör också att det finns flera olika upplägg på dessa utbildningar. Det finns utbildningar på olika nivå och omfattning, beroende på om du bara vill lära dig mer om ämnet, eller bygga grunden för en yrkeskarriär med hundar.

  Du hittar utbildningar på enstaka dagar och yrkesutbildningar som löper över flera terminen, det beror helt på vilken typ av utbildning du vill gå.

  Utbildningarna kan du också hitta på flera olika orter, sök och hitta den som ligger närmast dig. Ligger ingen nära dig? Eller har du inte möjlighet att göra en utbildning på plats? Då finns det flera distansutbildningar för dig som vill jobba med hundar.

  Priset på utbildningarna kan precis som lönen för de olika yrkena variera stort. Om du går en mindre kurs kostar den omkring 1000 kr, medans en hel yrkesutbildning kan kosta upp emot 50 000 kr

  Är det inte bara hundar som intresserar dig utan även andra djur, exempelvis häst, finns det utbildningar för det också. Ett exempel är att utbilda dig till ridlärare genom att gå en ridlärarutbildning. Eller har du kanske ett intresse för alla djur och vill vara med och bidra till deras välbefinnande? Då är en veterinär utbildning rätt för dig.

  Få upp till 5 förslag!

  Är du intresserad av att jobba med hundar? Fyll i intresseformuläret här ovan så får du upp till 5 förslag inom kort!