Terapeut utbildning

Utbilda dig till terapeut för att hjälpa andra och göra en verklig skillnad i människors liv. Med en terapeut utbildning får du de nödvändiga verktygen och kunskapen för att stödja och guida människor genom utmaningar, främja deras välbefinnande och bidra till deras personliga tillväxt.

Ta steget mot en meningsfull och berikande karriär genom att utbilda dig till terapeut! Spara tid och fyll i vårt intresseformulär nedan så hjälper vi dig att hitta rätt utbildning.

Skickar...

Vi hjälper dig att hitta rätt utbildning

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Diplomerad Utmattningsterapeut

  Grundstenar Education

  Kompetensutveckling
  6-12 månader
  HT 2024
  Skåne län
  52 000 SEK

  Diplomerad Samtalsterapeut

  Grundstenar Education

  Kompetensutveckling
  2 år
  Rikstäckande
  Skåne län
  76 000 SEK

  Certifierad Samtalsterapeut

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  16 500 SEK

  Certifierad i Psykologi

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  12 900 SEK

  Certifierad Stressterapeut

  Confidenca Academy

  Yrkesutbildning
  1 år
  Online
  Program
  Löpande
  Distans
  25 000 SEK

  Certifierad Anhörigterapeut

  Confidenca Academy

  Yrkesutbildning
  2 år
  Online
  Program
  Löpande
  Distans
  59 000 SEK

  Alkohol och drogterapeut

  Humanistiskt Lärcentrum

  Yrkesutbildning
  Program
  Löpande
  Distans
  18 900 SEK

  KBT terapeut

  Humanistiskt Lärcentrum

  Yrkesutbildning
  Program
  Löpande
  Distans
  19 900 SEK

  Certifierad Beteendeterapeut

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  E-Learning
  Program
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  16800 SEK

  Terapeut utbildning

  I din karriär som terapeut arbetar du med är att stödja och guida människor genom diverse motgångar och problematiska livssituationer. Efter en terapeut utbildning får du med dig de verktyg som behövs för att göra verklig skillnad. Du kommer att bidra till stor förbättring i människors liv och välbefinnande. Du får möjlighet att hjälpa patienter hantera allt ifrån stress och ångest till sorg, trauman och emotionella eller mentala problem. Omfattningen varierar självklart beroende vad du väljer för inrikting och specialistområde under och efter din utbildning. Med en god blandning av teoretiska studier och praktisk träning utvecklas dina färdigheter med olika terapimetoder.

  Områden efter terapeut utbildning

  Terapeut är en omfattande titel och när du väljer din karriärväg väljer du även vilken inriktning du vill specialisera dig inom. Nedan har vi listat några av de populäraste terapeut inriktningar du kan välja att utbilda dig till.

  Karriärs möjligheter

  Efter att du gått en terapeut utbildning har du goda karriärmöjligheter eftersom behovet av terapeuter och mentalvårdsexperter är ständigt växande i samhället. Det finns stor efterfrågan inom flertal områden så som terapi, rådgivning, klinisk psykologi och socialt arbete. Genom att utbilda dig till terapeut öppnas dörrar till en givande och meningsfull karriär. Du kan välja att arbeta i olika miljöer efter din terapeut utbildning. Några möjligheter är privata kliniker och sjukhus eller på skolor, företag eller varför inte starta din egen privata praktik.

  Om du vill starta din egen praktik kan det även vara intressant att lära dig hur du skall starta eget företag.

  Tre anledningar till att gå en terapeut utbildning

  Det finns många anledningar till att en terapeut utbildning kan vara rätt val just för dig. Den främsta är troligtvis för att du vill hjälpa andra. Men det finns fler anledningar till att terapeut yrket kan ha en positiv inverkan på dig som kanske inte är lika uppenbara vid första åtanke.

  1. Möjlighet att göra skillnad – Som tidigare nämnt så ger terapeut yrket dig möjligheten att ha en verklig positiv inverkan på människors liv. Genom att erbjuda en trygg och stödjande miljö kan du hjälpa klienter att hantera utmaningar, övervinna hinder och främja deras välbefinnande. Att vara en del av någons resa mot personlig utveckling och läkning kan vara otroligt meningsfullt och givande. Med de teoretiska ramverk och praktiska tillämpningar som du får under en terapeut utbildning kan du hjälpa, förstå och stödja klienter på ett effektivt sätt.
  2. Personlig tillväxt och självinsikt – Utbildningen till terapeut ger dig också möjlighet att utforska och förstå dig själv på en djupare nivå. Genom att lära dig om terapeutiska metoder och verktyg kan du tillämpa dem på ditt eget liv och främja din egen personliga utveckling. Det kan vara en resa av självinsikt, självreflektion och tillväxt.
  3. Fortsatt inlärning och utveckling – Utbildningen till terapeut är en grund att bygga vidare på. Efter att ha slutfört din grundutbildning kan du välja att specialisera dig inom specifika områden, likt de listade ovan. Andra specifika områden kan vara ätstörningar, missbruk eller familjeterapi. Fortsatt inlärning och professionell utveckling är en viktig del av att vara en terapeut då du aldrig är full lärd, utan det finns alltid utvecklingspotential.

  Andra intressanta utbildningar

  Du som vill söka en terapeut utbildning kanske även finns dessa andra yrken intressanta? Om ditt fokus är att hjälpa andra människor så kan ett jobb inom vård och omsorg vara intressant. Även socionom utbildning och specialistundersköterska utbildning är två populära alternativ.

  Om du vet tidigt att du vill bli terapeut så kan du läsa Samhällskunskap med inriktning beteendevetenskap på gymnasiet.

  Läs mer om fler populära utbildningar