Teams utbildning

I takt med att allt fler jobbar hemifrån så har det blivit mer vanligt med digitala möten, en Teams utbildning hjälper er att skapa mer effektiva och intressanta möten. Att medverka på digitala videomöten är något som ingår hos de flesta som arbetar eller studerar och är ofta både tidseffektivt och mer konstnadseffektivt än fysiska möten. Många upplever dock att mötena inte blir lika intressanta och det är svårt att kommunicera på rätt sätt och få fram sitt budskap. En Teams utbildning är något för er som vill fördjupa er inom de olika funktionerna och nyttja programmets tillfullo!

Skicka en intresseförfrågan nedan och få kontakt med upp till 5 utbildare som erbjuder utbildningar i Teams!

Skickar...

Låt oss hitta rätt Teams utbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Microsoft Teams

  Capivo

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  E-Learning
  Företagsanpassat
  Onlineutbildning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  1200 SEK

  Vad är Microsoft Teams?

  När Coronapandemin slog till blev de allt vanligare på arbetsplatser att säga ”Vi ses på Teams”, detta är för många ett helt nytt uttryck. Vad många inte vet är att Microsoft Teams är mer än bara en mötesportal. Så vad är Microsoft Teams? Som man hör på namnet så ingår Microsoft Teams i Microsoft 365 paketet som är en molntjänst för främst företag och organisationer. Microsoft Teams utgör själva navet i Office 365. Syftet är att skapa lättanvända applikationer för anteckningar, mejl, möten, fildelning osv på arbetsplatser.

  Microsoft Teams erbjuder en rad olika funktioner så som gruppchatter, videomöten men också tillgång till kalender och anteckningar. Väl inne i appen kan du lätt fildela och samredigera olika dokument med kollegor eller personer som du har möten med. Microsoft Teams är ett verktyg som kommer underlätta era arbetsdagar. Med hjälp av en Teams utbildning kommer ni dessutom lära er mer om hur man använder programmet på ett effektivt sätt för att maximera era möten.

  Gå en Microsoft Office utbildning eller varför inte fördjupa dina kunskaper inom Excel och kika på utbildningar inom Excel?

  Kom igång med Microsoft Teams

  Det bästa sättet att komma igång med Microsoft Teams är att gå en Teams utbildning eller kurs. Detta för att slippa onödiga tidstjuvar i form av tekniskt strul eller missar i viktiga funktioner som kan underlätta era möten.

  Microsoft Teams kan anpassas utefter era behov och förutsättningar gällande vilka funktioner och verktyg som ni behöver. Därför kan en Teams utbildning hjälpa er att komma igång med programmet. I utbildningen ingår ofta en konsultation och rådgivning samt grunduppsättning för er verksamhet. Självklart kommer även personal och medarbetare vara med på Teams utbildningen och få en genomgång i hur programmet fungerar och ska användas på bästa sätt.

  Efter avslutad Teams utbildning är det bara att samla ihop ert team och börja se förbättringar i ert sätt att arbeta!

  Microsoft Teams tips

  Ni har säkert varit med om olika störningsmoment på både en och flera digitala möten. Det kan vara allt från tekniken som strular till deltagare som pratar i mun på varandra. Nedan har vi listat 7 användbara tips för er som håller möten i Teams:

  • Förbered mötet i förväg i Teams: Ni kan lätt förbereda era möten i Teams genom att ladda upp filer eller dylikt innan mötet börjar. Se även till att ha förberett chattkonversationer så att allt flyter på utan avbrott.
  • Gör det möjligt för deltagare att ringa in: Genom att möjliggöra för inbjuda deltagare att ringa in underlättar ni för de som är på resande fot och inte har möjlighet att sitta framför en dator med internetuppkoppling.
  • Styr mötet: För dig som är mötesledare är det en god idé att använda sin makt. Se till att vara tydlig med vem som ska presentera och ”mutea” dem resterande som inte behöver höras för stunden.
  • Se till att deltagarna använder videon: När man inte kan ses i verkliga livet är det närmsta man kan komma genom videomöte. Att ha på videon på möten gör det mer socialt och ger ytterligare en dimension till mötet.
  • Spela in mötet: Genom att transkribera mötet slipper du sammanställa eller återberätta för de som inte kunde delta. Ett enkelt och smidigt sätt att möjliggöra att fler kan ta del av materialet.
  • Använd ”räck-upp-handen” funktionen: Uppmana deltagarna att använda funktionen ”räck-upp-handen” för att undvika att flera personer pratar samtidigt. Delegera ut ordet och bestäm vems tur det är att prata.
  • Använd funktionen ”undertexter”: Genom att sätta på funktionen undertexter underlättar detta för deltagarna att hänga med. Det är också bra ifall det är mycket brus och bakgrundsljud som kan störa, då underlättar det att ha undertext.

  Allt detta och mycket mer får ni lära er på en Teams utbildning! Idag finns även många utbildning i presentationsteknik som fokuserar på just digitala möten. Eller gå en retorikkurs med inriktning digitala möten. Du kan även läsa mer om tips för att jobba hemifrån där vi ger dig bra information och fördelar och nackdelar med att jobba från hemifrån på distans.

  För dig som arbetar inom den internationella marknaden eller har engelsktalande medarbetare kan en kurs i affärsengelska vara en bra väg till bättre ledarskap och bättre möteskultur.

  Microsoft Teams utbildning pris

  Priset för en Microsoft Teams utbildning varierar beroende på vilket upplägg ni är ute efter. De flesta företag skräddarsyr ett upplägg som passar er verksamhet. Fyll i formuläret ovan och få kontakt med upp till 5 utbildare som erbjuder Teams utbildning och jämför priser mellan de olika utbildarna.

  Underlätta ditt distansarbete

  Microsoft Teams är ett ypperligt sätt att underlätta ditt distansarbete. Programmet möjliggör kontakt med kollegor och kunder på ett smidigt sätt som ofta är mer tidseffektivt än arbete på plats. Självklart finns det även nackdelar med distans arbete. Avsaknaden av daglig social kontakt är något som många saknar. Därför är det extra viktigt med digitala möten istället för telefonsamtal.

  Ett digitalt möte ger dig kanske ett leende på morgonen och förhoppningsvis mer motivation och glädje.

  Tips inför digitala möten

  • Ljud: Använd helst headset och undvik bakgrundsljud så att deltagarna hör dig klart och tydligt.
  • Bild: Se till att sitta i rätt riktning mot ljuset (undvik att sitta vänd mot ljuset) låt kameran vara placerad i ögonhöjd.
  • Uppkoppling: Dålig uppkoppling är ett störningsmoment. Säkerställ att uppkopplingen är bra, om inte, prova att stänga av kameran.
  • Kom i tid: Denna punkt är lika viktig vid ett fysisk möte som vid ett digitalt möte. Se till att vara i god tid!
  • Räck upp handen: Om du vill säga något eller komma med en inflik, använd då ”räck-upp-handen” funktionen och vänta tills den som styr mötet ger dig ordet.
  • Stäng av ljudet: När du inte pratar, se till att stänga av ljudet för att undvika att störa övriga deltagare.
  • Sitt still: Gå inte runt och rör dig inte för mycket under mötet, sitt still.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  SAFe utbildning

  Vill du utveckla dina kunskaper inom SAFe (Scaled Agile Framework)? Då kan en SAFe utbildning vara rätt väg att...

  Programmering Utbildning

  Med en programmering utbildning har du chansen att skapa det där nästa stora Tv-spelet eller appen som alla laddar...

  SEO-kurs

  Vill du ta dina kunskaper i SEO till en ny nivå och lära dig det senaste kring hur du...

  Fiber utbildning

  Söker du en fiber utbildning? Fiberutvecklingen har revolutionerat sättet vi kommunicerar och arbetar på. Företag över hela världen anammar...

  Red Hat utbildning och certifiering

  Söker du en Red Hat utbildning? Eller behöver du en Red Hat Certifiering? Från Linuxutbildning till DevOps-certifiering, hitta Sveriges...

  IT säkerhetsutbildning

  Vill du gå en IT säkerhetsutbildning och utveckla kompetensen du behöver för att skydda företag och myndigheter från cyberattacker...

  Tips för dig som jobbar hemifrån

  Vill du få tips för att jobba hemifrån? Det finns många fördelar men också fallgropar med att jobba hemifrån,...

  Företagsanpassad Excelkurs

  Gå en företagsanpassad excelkurs! Kurserna skräddarsys efter behov och anpassas efter era tidigare kunskaper, därför passar excelkurserna både för...

  Säkerhetsutbildning

  Gå en säkerhetsutbildning! Vi har samlat de mest attraktiva utbildningarna inom säkerhet. På studier.se kan du hitta utbildningar inom...

  Linux utbildning

  Gå en Linux utbildning! Utbildningarna erbjuds till både erfarna men även mindre erfarna i operativsystemet. På studier.se har vi...