SEO-kurs

Vill du ta dina kunskaper i SEO till en ny nivå och lära dig det senaste kring hur du optimerar din webbplats för att ta högre placeringar i sökmotorer? En SEO-kurs är perfekt för dig som arbetar med marknadsföring, kommunikation, webbutveckling eller driver ett eget företag och vill förbättra din hemsidas placering i sökmotorer.

Genom att lära dig de senaste teknikerna för bland annat sökordsanalys, on-page optimering och länkbyggnad ger du dig själv de bästa förutsättningarna för att kunna skapa en SEO-strategi som ökar den organiska trafiken till din webbplats.

Sök och jämför olika SEO-kurser och boka den kurs som passar dig.

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

SEO – hyllad kurs i sökmotoroptimering

Webbdagarna Academy

Kompetensutveckling
1 dag
Onlineutbildning
Öppen utbildning
Flera orter (4 st)
8 950 SEK

Kurs i SEO på distans

Nordic Tech Institute - Utbildningar på distans

Kompetensutveckling
Distansutbildningar
E-Learning
Onlineutbildning
Löpande
Distans
4 995 SEK

SEO-kurs

Med en SEO-kurs lär du dig allt du behöver när det kommer till optimering av din hemsida eller e-handelsplattform för att ta höga placeringar på Google, Bing eller andra sökmotorer under relevanta sökord. En kurs i sökordsoptimering är perfekt för dig som arbetar med marknadsföring, webbutveckling eller driver ett eget företag och vill utveckla din webbplats placering i sökmotorer.

Under SEO-kursen får du bland annat lära dig grunderna och tekniken bakom sökordsoptimering, hur du genomför en sökordsanalys, planering av en långsiktig SEO-strategi samt det senaste nytt inom SEO. En SEO-kurs kan du genomföra på distans eller på plats hos någon av våra utbildare.

Sökordsoptimering av din webbplats

Sökmotorer är idag en viktig del i beslutsprocessen hos majoriteten av personer och med en webbplats som syns högt upp under relevanta söktermer har du goda förutsättningar för att öka trafiken till webbplatsen, generera fler leads eller attrahera nya kunder.

Det finns många fördelar med att optimera din webbplats för sökmotorer. För det första har du goda förutsättningar för att nå en bredare publik eftersom en högre placering i sökmotorer innebär att fler människor kommer att se din webbplats när de söker efter relevanta söktermer. Dessutom kan en framgångsrik SEO-strategi öka din webbplats relevans och auktoritet i din bransch, vilket ökar förtroendet för ditt varumärke i förhållande till konkurrenternas. En SEO-kurs är således en investering som kommer ge dig goda och långsiktiga konkurrensfördelar.

SEO i ditt yrke

Kunskapen du får från en SEO-kurs kan dra nytta av i flera olika branscher och yrken, oavsett om du är egenföretagare eller anställd. I samtliga fall där du driver en aktiv webbplats som du vill marknadsföra gentemot dina konkurrenter kan du utnyttja kompetensen i ditt vardagliga arbete.

Nedan har vi listat några yrken där du kan dra stor nytta av kunskaper inom sökordsoptimering:

Andra utbildningar som kan vara relevanta för dig som vill gå en SEO-kurs

  • Vill du lära dig behärska Google Analytics för spåra och analysera trafiken på din webbplats? Gå en kurs i Google Analytics.
  • Bli en expert på digitala kanaler med en utbildning i sociala medier.
  • Är du sugen på att använda din marknadsförings-kompetens som egenföretagare? Här kan du få inspiration för utbildningar och kurser för dig som vill starta eget.

Läs mer om fler populära utbildningar

SAFe utbildning

Vill du utveckla dina kunskaper inom SAFe (Scaled Agile Framework)? Då kan en SAFe utbildning vara rätt väg att...

Programmering Utbildning

Med en programmering utbildning har du chansen att skapa det där nästa stora Tv-spelet eller appen som alla laddar...

Fiber utbildning

Söker du en fiber utbildning? Fiberutvecklingen har revolutionerat sättet vi kommunicerar och arbetar på. Företag över hela världen anammar...

Red Hat utbildning och certifiering

Söker du en Red Hat utbildning? Eller behöver du en Red Hat Certifiering? Från Linuxutbildning till DevOps-certifiering, hitta Sveriges...

IT säkerhetsutbildning

Vill du gå en IT säkerhetsutbildning och utveckla kompetensen du behöver för att skydda företag och myndigheter från cyberattacker...

Tips för dig som jobbar hemifrån

Vill du få tips för att jobba hemifrån? Det finns många fördelar men också fallgropar med att jobba hemifrån,...

Teams utbildning

I takt med att allt fler jobbar hemifrån så har det blivit mer vanligt med digitala möten, en Teams...

Företagsanpassad Excelkurs

Gå en företagsanpassad excelkurs! Kurserna skräddarsys efter behov och anpassas efter era tidigare kunskaper, därför passar excelkurserna både för...

Säkerhetsutbildning

Gå en säkerhetsutbildning! Vi har samlat de mest attraktiva utbildningarna inom säkerhet. På studier.se kan du hitta utbildningar inom...

Linux utbildning

Gå en Linux utbildning! Utbildningarna erbjuds till både erfarna men även mindre erfarna i operativsystemet. På studier.se har vi...