Sveriges populäraste YH-utbildningar 2019

Publicerad 3 februari 2019

Vad är en Yrkeshögskola?

Yrkeshögskolan är en utbildningsform som är skapad efter näringslivets behov. Utbildningarna tas fram tillsammans med företag som verkar i branscher där efterfrågan på arbetskraft med rätt kompetens, är stor. Ett koncept som visat sig vara mycket lyckat både för studerande och för företag. Det finns idag YH utbildningar på flera olika orter i Sverige och även inom många olika inriktningar. Vi har samlat de mest populära YH utbildningar här nedan.

För vem passar en YH utbildning?

En YH-utbildning är mer praktiskt inriktad och kortare jämfört med en högskoleutbildning. Utbildningen är specialiserad mot en yrkesroll och startar endast om det finns ett konkret behov på arbetsmarknaden. Utbildningsformen passar dig som vill byta karriär eller lära dig ett nytt yrke på kort tid. Den passar även för dig som arbetat inom branschen en tid och vill höja din kompetens eller byta arbetsroll. YH-utbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat Lärande i arbete (LIA). Många ser LIA-perioden som den största fördelen med en YH-utbildning eftersom du får arbetslivserfarenhet från branschen och får in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden.

YRGO – Högre yrkesutbildning Göteborg

Varje år utbildar sig drygt 1 700 personer hos Yrgo och studerande är sedan länge mycket eftertraktade på arbetsmarknaden. Yrgo har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Yrgo erbjuder utbildningar inom områderna: Bageri & Resturang, Besöksnäring & Hotell, Byggteknik & Samhällsbyggnad, Ekonomi & Administration, Media & Kommunikation, Pedagogik, Teknik & IT, Transport, Vård & Omsorg, Preparandkurser. Hos Yrgo hittar du enkelt en utbildning som passar just dig!

Hermods

På Hermods vill de att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yrkeshögskoleutbildning hos Hermods. De erbjuder utbildningar inom: Bygg & Måleri, Data IT & Teknik, Ekonomi & Juridik, Inköp & Logistik, Marknadsföring & Försäljning, Media & Kommunikation, Transport & Fastighet, Trädgård, Vård & Omsorg. På Hermods finns det något för alla!

Berghs School Of Communication

Berghs har utsetts till ”School of the Year” vid sju tillfällen i den internationella tävlingen Future Lions i Cannes. Skolan är eftertraktad och Bergs erbjuder flera olika utbildningar inom marknad & kommunikation. Studentena kan snabbt omsätta sin kunskap i handling, och 97% är i jobb inom den disciplin de utbildat sig inom sex månader efter avslutad utbildning. Berghs erbjuder flexibla utbildningar för dig som student. De flesta utbildningar är anpassade efter dig och går både dagtid, kvällstid och på distans. Ett utmärkt alternativ för dig som har tajt om tid!

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.