PT utbildning

Hitta din nästa PT-utbildning och bli personlig tränare eller kostrådgivare! Vi har samlat flera av Sveriges bästa PT-utbildningar på distans och på plats runt om i hela Sverige! På Studier.se kan du söka, jämföra och hitta den PT-utbildning som passar dig bäst. Fyll enkelt i formuläret nedan så får du direkt kontakt med upp till fem PT-utbildare som passar just dig.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt PT-utbildning som passar dig

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  PT och Kostrådgivare

  Intensive PT

  Kurser
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  19 900 SEK

  Lic. Personlig tränare – Florida

  Active Education

  Högskola/Universitet
  6-12 månader
  Program
  USA
  Utomlands
  64 900 SEK

  Lic. Personlig Tränare – Spanien

  Active Education

  Högskola/Universitet
  3-6 månader
  Program
  HT 2023
  VT 2024
  Spanien
  74 900 SEK

  Lic. Personlig tränare – Bali

  Active Education

  Högskola/Universitet
  3-6 månader
  Program
  HT 2023
  VT 2024
  Utomlands
  74 900 SEK

  Lic. Gruppträningsinstruktör

  Active Education

  Kurser
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  19 900 SEK

  Lic. Kostrådgivare

  Active Education

  Högskola/Universitet
  3-6 månader
  Program
  HT 2022
  HT 2025
  Distans
  Stockholm
  52 900 SEK

  Lic. Personlig Tränare

  Active Education

  Högskola/Universitet
  Program
  HT 2023
  VT 2024
  Distans
  Stockholm
  58 900 SEK

  Lic. PT & Kostrådgivare

  Active Education

  Högskola/Universitet
  1 år
  Program
  HT 2023
  VT 2024
  Distans
  Stockholm
  100 000 SEK

  Träning & kvinnohälsa

  The Academy

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  2 900 SEK

  Personlig tränare utbildning

  Vill du gå en PT utbildning? Då har du hamnat rätt! Hitta din nästa PT-utbildning och bli certifierad personlig tränare eller kostrådgivare. Vi har samlat flera av Sveriges bästa PT-utbildningar för dig som vill gå en utbildning till personlig tränare. Du kan bli certifierad personlig tränare genom utbildning på distans eller i tex Stockholm, Göteborg eller Malmö.

  På Studier.se får du reda på frågor så som pris för en PT-utbildning, vilken är den bästa PT-utbildningen, olika godkända PT-utbildningar och hur mycket tjänar en PT.

  Vad gör en utbildad personlig tränare?

  Som en utbildad personlig tränare hjälper du människor att planera träning, kost och egentligen hela sin livsstil. Du är driven, motiverande och coachande. Du är som en bästa vän samtidigt som du är en duktig ledare. Som PT kan du driva eget företag eller jobba som anställd. Med en utbildning till PT blir du expert inom områdena:

  • Personlig träning
  • Kostrådgivning
  • Livsstilscoaching
  • Entreprenörskap

  Här på Studier.se hittar du flera godkända PT-utbildningar som gör dig till licensierad personlig tränare och en del även certifierad kostrådgivare.

  PT utbildning distans

  Via Studier.se kan du hitta flera utbildningar till PT på distans. Om du vill gå en utbildning till personlig tränare på distans studerar du ofta hemifrån via en webbplattform och möts ibland upp för fysiska lektioner vid enstaka tillfällen. När du studerar på distans måste du ta eget ansvar och se till att se de videos som anges och göra de uppgifter som krävs. Examen utförs på angiven plats och efter avslutad examen blir du licensierad PT.

  Exempel på kursinnehåll i en PT-utbildning
  Nedan ser du exempel på kursinnehåll i en PT-utbildning. Du går bland annat igenom vad det innebär att vara en instruktör, lära om kost, kroppen och träning.

  1. Att vara instruktör
  2. Kundanalys
  3. Träningslära
  4. Funktionell träning
  5. Konditionslära
  6. Fördjupning inom anatomi och fysiologi
  7. Närings- och kostkunskap
  8. Återhämtning/vila
  9. Idrottsmedicin
  10. Idrottsmassage

  PT utbildning online

  Idag har det blivit väldigt populärt att gå en PT utbildning online. Du kan idag bli licensierad personlig tränare, certifierad personlig tränare eller kostrådgivare på distans. Du får ofta genomföra ett slutprov för att bli certifierad PT.

  Godkända PT utbildningar

  Vad räknas som godkända PT utbildningar? Det finns olika typer av PT utbildningar. Till exempel brukar de yrkesinriktade personlig tränare-utbildningarna vars krav är att ta sig igenom utbildningen ge titels licensierad personlig tränare. De PT utbildningar som även har ett avslutande test ger en titeln certifierad personlig tränare. Det finns även PT utbildningar på högskola och utomlands. Det kan vara bra att titta på omdömen om utbildaren innan man går utbildningen. Det är en liten investering man behöver betala initialt, men det kan vara en väl värd livsinvestering!

  Bästa PT utbildningarna

  Vilken som är den bästa PT utbildningen för just dig beror på vad du har för tidigare erfarenhet, vad du vill ha ut av utbildningen och vart du vill gå utbildningen. Nedan har vi samlat flera av de bästa PT utbildningarna i Stockholm, Göteborg, Malmö och på distans:

  PT Utbildning Pris

  Kostnaden för en PT-utbildning ligger på omkring 30 000 – 60 000 kr men beror på utbildare, vart i landet du går utbildningen och utbildningens omfattning. En PT-utbildning kan vara allt från tre veckor till sex månader lång. En utbildning till kostrådgivare brukar ligga på ungefär 15000-20000 kronor.

  Vill du bli kostrådgivare?

  Vill du endast bli certifierad kostrådgivare och helst studera på distans kan du läsa mer under kostrådgivare på distans. Du kan även läsa mer om specialkost utbildning för dig som vill arbeta inom till exempel livsmedelsindustrin.

  PT lön

  Hur mycket tjänar en PT? En PT tjänar ofta omkring 30 000 kronor i månaden. Vad en PT tjänar beror bland annat på yrkeserfarenhet, utbildning och var i landet du bor. Vad du har som lön som personlig tränare beror även på hur mycket du jobbar och om du är anställd eller driver eget företag.

  PT utbildning i olika städer

  Vill du gå en PT-utbildning i en särskild stad där du bor? Du kan läsa mer om tex personlig tränare i Malmö. Vi har utbildningar till personlig tränare över nästan hela Sverige, läs mer om att bli Personlig tränare i Göteborg eller Personlig tränare i Stockholm. Bor du inte i någon av dessa städer finns även PT-kurser på distans.

  På studier.se kan du även hitta andra utbildningar inom träning, så som spinninginstruktör utbildning m.m.

  Fyll snabbt i formuläret och beskriv dina önskemål på utbildning så matchar vi dem med rätt utbildare!

  Du blir inom kort kontaktad av upp till fem utbildare som erbjuder utbildningar som kan passa dig.

  Läs mer om fler populära utbildningar