HR

Hitta och jämför olika yrkeshögskoleutbildningar inom HR på studier.se! Vi har samlat flera yrkeshögskolor för att underlätta i ditt val. Sök till en utbildning som leder till ditt drömyrke! Gå en human resources utbildning Har du ett intresse för människor och... Läs vidare

Inga kurser hittades med valda filter/sökord.

Tips!

  • Testa att plocka bort olika valda filter.
  • För att få bra träffar bör inga sökord vara kortare än tre bokstäver.

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Vad vill du plugga?
Robin

HR

HR

Hitta och jämför olika yrkeshögskoleutbildningar inom HR på studier.se! Vi har samlat flera yrkeshögskolor för att underlätta i ditt val. Sök till en utbildning som leder till ditt drömyrke!

Gå en human resources utbildning

Har du ett intresse för människor och deras utveckling? Vill du arbeta med att hitta rätt talanger till en organisation? Kanske brinner du för personalfrågor som berör likabehandling och arbetsmiljö? Sök till en yrkeshögskoleutbildning inom HR (human resources)! Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom human resources vilket innefattar många olika delar. I din HR-roll ser du till att all personal på en arbetsplats behandlas korrekt och rättvist. Du arbetar för att motverka arbetsrelaterad psykisk och fysisk ohälsa samtidigt som du ansvarar för organisationens rekryteringsprocesser och löneförhandlingar. Du hanterar olika typer av personalfrågor och fungerar som stöd till både chefer och medarbetare. Känns det som att du hittat ditt drömyrke? Nedan har vi samlat mer information om HR på yrkeshögskola, hur det är att gå en HR utbildning och vad du kan jobba med efter examen!

HR yrkeshögskola

En yrkeshögskoleutbildning inom HR passar perfekt för dig som vill gå en lite kortare utbildning som kan leda till jobb direkt efter examen. Många yrkeshögskolor erbjuder utbildningar inom human resources och det finns flera inriktningar att välja mellan.

Yrkeshögskoleutbildningar skapas för att det finns ett behov på arbetsmarknaden. Därför anpassas också studierna för att du ska få de erfarenheter som krävs för att kunna börja arbeta direkt efter examen. Det ingår LIA, lärande i arbete, i utbildningen vilket gör att du både får teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet under din studietid. Under din LIA får du testa dina kunskaper på en arbetsplats vilket ger dig yrkeserfarenheter redan innan du tagit examen. På så sätt blir du eftertraktad på arbetsmarknaden direkt efter avslutad utbildning. Hos oss kan du jämföra yh utbildningar inom HR för att hitta en som passar dig!

På studier.se kan du även hitta andra utbildningsformer som erbjuder human resources-utbildningar. Du kan till exempel läsa en HR yrkesutbildning eller spetsa din kunskap genom kompetensutveckling i personal & human resources!

För dig som tycker att rekryteringsbiten känns extra intressant kan du läsa mer om yrkeshögskoleutbildningar inom rekrytering!

Plugga HR

En HR utbildning på yrkeshögskola kan innebära utbildningar i allt från lönehantering till personaladministration. Oavsett vilken av dessa inriktningar du är intresserad av kan din framtida yrkesroll vara på en HR-avdelning. Detta beror på att human resources-området är väldigt brett och kräver kompetens inom ett flertal olika områden. Antingen arbetar du med flera saker inom human resources eller innehar ett yrke som specificerar sig på ett av områdena, som till exempel rekryterare.

Plugga HR på distans

Många yrkeshögskoleutbildningar går att läsa på distans vilket innebär att studierna är platsoberoende. En distansutbildning kan upplevas mer fri eftersom du ges möjlighet att lägga upp dina studier utefter vad som passar dig och ditt tidsschema. Ibland ingår dock ett antal obligatoriska träffar under utbildningens gång. Att plugga hr på distans är därför inte omöjligt, men det kräver att du är strukturerad och gillar att planera. Precis som för alla andra distansutbildningar!

Känner du att du vill veta mer om hur det är studera på distans? Läs mer om yrkeshögskola distans och hur det är att plugga på distans!

Vad finns det för jobb inom HR?

Human resources är ett brett område och kan innebära flera yrkesroller och arbetsuppgifter. Till exempel kan du arbeta med enbart rekrytering där du ansvarar för hela rekryteringsprocessen, från annonsering av tjänsten till intervju till referenstagning till avtalsskrivning. Du kan också ha ett mer övergripande ansvar för planering av olika processer. Likaså kan det vara du som svarar på frågor kring arbetsrätt och ger stöd i diverse frågor, som till exempel kring arbetsmiljön eller friskvård. I vissa fall får du arbeta med alla dessa delar i din roll. Exempel på yrkestitlar inom human resources är:

  • Rekryterare
  • Personalansvarig
  • HR-specialist
  • HR-assistent
  • HR-generalist