Civilekonomprogrammet i Umeå

Är du intresserad av civilekonomprogrammet i Umeå? Civilekonomprogrammet förbereder dig för ett omväxlande arbete som banktjänsteman, revisor, controller eller med ekonomiska utredningar. För att komma in på civilekonomutbildningen behöver du cirka 18,50 i betyg, eller 1,15 på högskoleprovet. Behörighetskraven varierar från år till år.

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Påhlmans Handelsinstitut

Kompetensutveckling
Öppen utbildning
Löpande
Distans
33 250 SEK

Ekonomprogrammet

Mälardalens universitet

Högskola/Universitet
3 år
Program
HT 2022
Eskilstuna
Södermanlands län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

Mälardalens universitet

Högskola/Universitet
5-6 år
Program
HT 2022
Eskilstuna
Södermanlands län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Certifierad Löneadministratör

Academy Online

Yrkesutbildning
E-Learning
Öppen utbildning
Löpande
Distans
25 000 SEK

Certifierad Ekonomiassistent

Academy Online

Yrkesutbildning
E-Learning
Program
Löpande
Distans
Rikstäckande
15 700 SEK

Certifierad Redovisningsekonom

Academy Online

Yrkesutbildning
E-Learning
Program
Löpande
Distans
Rikstäckande
19 750 SEK

Certifierad Företagsekonom

Academy Online

Yrkesutbildning
E-Learning
Program
Löpande
Distans
Rikstäckande
37500 SEK

Civilekonomprogrammet

Anser du dig vara logisk och fokuserad? Gillar du att arbeta med siffror, lagar och planering? Då kan en ekonomisk utbildning vara rätt utbildning för dig. Civilekonomprogrammet i Umeå förbereder dig för ett omväxlande arbete som banktjänsteman, revisor, controller eller med ekonomiska utredningar. För att komma in på civilekonomutbildningen behöver du cirka 18,50 i betyg, eller 1,15 på högskoleprovet. Behörighetskraven varierar från år till år.

Vill du läsa mer om civilekonomprogrammet? Klicka vidare här!

Vidareutbildning

Efter avslutade studier har du stora möjligheter vid val av yrkeskattegori och karriär. En utbildning i civilekonomi är uppskattad och attraktiv på många företag och kan appliceras på många positioner i en organisation. Du kan efter avslutade studier arbeta med allt från nationalekonomi och som revisor till marknadsföring eller försäljning. Arbetar du redan i branschen kan du ta del av kompetensutveckling i ekonomi, marknadsföring och PR eller i försäljning.

Civilekonomprogrammet i Umeå

På Umeå universitet kräver de inte att du ska veta exakt vad du vill jobba med vid kursstart – huvudsaken är att du är intresserad av ekonomi och att du vill skapa en bra studiemiljö tillsammans med dina kurskamrater. Först efter tre terminer behöver du välja en inriktning som intresserar dig mer än andra. Först väljer du mellan företagsekonomi eller nationalekonomi, för att under ditt sista år fördjupa dig ytterligare. Många väljer också att tillbringa en del av de sista terminerna utomlands eller att praktisera på något företag.

Umeå universitet utmärker sig genom att ha ett stort, sammanhängande campusområde, något som främjar gemenskap och leder till ett härligt studentliv. Campus Umeå erbjuder olika ämnen, forskare och studenter ha en naturlig kontakt med varandra. Det märks i samarbetsandan och de öppna dörrarna som universitetet är känt för.

Staden Umeå är en av Norrlands pärlor. Staden ligger vid Umeälven, och erbjuder studenterna det bästa av både natur och kultur. Kulturlivet vibrerar – Umeå blev 2014 utsedd till Europas kulturhuvudstad. Den vackra Stadsliden erbjuder elljusspår mitt i staden, för löpare när det är barmark och för längdskidåkare när det är snö. Här finns något både för kulturkoftan och för den hurtiga.

Befinner du dig på annan ort? Inga problem! Det finns även civilekonomprogrammet i Luleå, på Örebro universitet, Södertörns högskola, Högskolan i Halmstad och Uppsala universitet.

Låter detta intressant? Läs vidare om respektive kurs eller skicka en intresseanmälan för mer information!

Läs mer om fler populära utbildningar