Certifierad inredare

Vill du ta din passion för inredning till nästa nivå? Har du ett skarpt öga för färg, form och detaljer? Då borde du gå en utbildning för att bli certifierad inredare! Under utbildningen får du bl.a. lära dig att ta fram inredningskoncept för hem och offentliga miljöer. Vi har redan gjort grovjobbet och letat upp Sveriges bästa och mest erfarna utbildningsanordnare inom inredning, så allt du behöver är att välja den som passar just dig.

Skickar...

Låt oss hitta rätt kurs för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Certifierad Inredare

  Inredningskurser Sverige AB

  Kurser
  Anpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  32 500 SEK

  Certifikatutbildning - Inredare/Homestylist/Inredningskonsult

  HOUSE by Kihlgren

  Kurser
  6-12 månader
  Löpande
  Kampanj
  Distans
  19 995 SEK

  Certifierad inredare och homestylist på distans

  Inredningsskolan Wittstock

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Distans
  19 950 SEK

  Att möblera - Hur du lyckas rum för rum

  Inredningsskolan Wittstock

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Distans
  499 SEK

  Att färgsätta - målning, mönster och tapeter

  Inredningsskolan Wittstock

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Distans
  499 SEK

  Certifierad Inredningsarkitekt

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  E-Learning
  Program
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  29 000 SEK

  Inredare

  Distansinstitutet

  Yrkesutbildning
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  21900 SEK

  Grundkurs inredning

  Inredningskurser Sverige AB

  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  8 000 SEK

  Certifierad Inredare och Homestagingkonsult

  Inredningskurser Sverige AB

  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Malmö
  Skåne län
  -

  Certifierad inredare & inredningsstylist

  Inredningskurser Sverige AB

  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (7 st)
  -

  Trähantverk & Möbelsnickeri

  Stenebyskolan

  Högskola/Universitet
  1-2 år
  HT 2022
  Bengtsfors
  6400 SEK

  Form & Design

  Stenebyskolan

  Högskola/Universitet
  1-2 år
  HT 2022
  Bengtsfors
  6400 SEK

  Finsnickare eller Möbelrestauratör

  Stenebyskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  HT 2022
  Bengtsfors
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Art Direction - Distans

  Berghs School of Communication

  Yrkesutbildning
  E-learning
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  33 125 SEK

  Certifierad inredare

  För att arbeta professionellt med inredning är det meriterande, och för somliga arbetsgivare ett krav, att kunna påvisa att du har erfarenhet och kunskap inom inredning. Detta går att konstatera i form av certification inom inredning, efter avslutat utbildning. Det finns flera olika sätt att arbeta som certifierad inredare, både inom den privata sektorn och den kommersiella.

  Certifierad Homestylist

  Du kan arbeta som homestylist på en homestylingfirma eller som egenföretagare. Då får du arbeta med inredning hands on och beroende på dina uppdrag kommer du ha mer eller mindre fria tyglar. Viktigt att komma ihåg, att arbeta som egenföretagande är kanske inte riktigt lika glamoröst i början som man önskar. Mycket hänger på att skapa en väl genomarbetad portfolio som marknadsförs till kunden. Det kan krävas en del pro bono uppdrag och lite ryck och slit i kontaktnätet. Men brinner man för homestyling är det helt klart värt det!

  Du kan även arbeta med att inreda exempelvis butiker, varuhus och/eller restauranger, allt beror på vad som intresserar dig. Här kan du arbeta direkt på företaget där du inreder eller på en inredningsaffär. Du kan också arbeta på ett externt företag som består utav inredningskonsulter och tillhandahåller uppdrag ute hos andra företag.

  Det bästa med att bli Certifierad Inredare

  Det bästa med att utbilda sig till certifierad inredare? Du har lika mycket nytta av titeln ute i arbetslivet som i ditt privatliv. Med en utbildning inom inredning kommer du få tillgång till de rätta verktygen för att på bästa sätt inreda olika plaster utifrån färg, form, ljusinsläpp osv. En ytterligare positiv aspekt med att arbeta som certifierad inredare är att du kan arbeta runt om i hela världen, utan att känna dig bunden till just Sverige.

  Topp 3 bästa inredningsutbildningarna

  Tre av de mest populära inredningsutbildningarna är:

  • Certifierad Inredare
  • Certifierad Homestylist
  • Diplomerad Homestagingkonsult

  Diplomerad inredningsarkitekt vs. Certifierad inredare

  Vad är då skillnaden mellan att arbeta som certifierad inredare och att arbeta som diplomerad inredningsarkitekt? Båda yrkena kan appliceras inom den privata sektorn och den kommersiella. Som inredare arbetar du främst med befintliga platser och ytor som skall stylas, möbleras, målas osv. Som inredningsarkitekt arbetar du med helheten på ett helt annat sätt. Här väljer du allt ifrån golv, material, design, färger, textiler, figurer, ja listan kan göras lång. Du arbetar med skisser, modeller och ritningar för att arbeta med remgestaltning.

  Inredningsarkitekt utbildning

  Att gå en inredningsarkitekt utbildning tar längre tid än en inredningsutbildning. Det tar ca 5 år för att få en master inom inredningsarkitektur medan en certifierad inredningsutbildning är mer anpassningsbar och tar inte ens hälften så lång tid. För att på bästa sätt bestämma vilken utbildning du skall gå, får du fundera vad du vill arbeta med rent konkret. Därefter blir det enklare att välja mellan en inredningsarkitekt- och inrednings utbildning.

  Certifierad utbildning upplägg

  Utbildningar inom inredning fokuserar på att du som läser skall kunna arbeta och ha en inkomst som inredare eller homestylist efter avklarad utbildning. Vissa utbildningar går även igenom hur man driver en egen verksamhet inom branschen. Du kommer få lära dig om fengshui, ljussättningens betydelse, ritteknik och andra inredningsstilar. Du om även få läsa om textiler inom inredning, färgsättning, möblering och mycket mer! Genom hela utbildningen kommer du erhållas med tips och råd om praktiska saker du bör tänka på när du inreder och stylar.

  Certifierad utbildare distansutbildning

  Olika inredningsutbildningar har olika upplägg och tar olika lång tid. Vissa är upplagda som distanskurser på så sätt att du studerar hemifrån och bestämmer helt och håller över din tid och din takt. Därmed kan utbildningen ta allt ifrån några veckor till några månader, allt beror på hur mycket tid du lägger på studierna i veckan. Andra upplägg för utbildningen för dig som vill bli certifierad inredare är utbildning är en utbildning som kombinerar distansstudier och föreläsningsträffar.

  Den övergripande liknelsen mellan de olika inredningsutbildningarna är att alla kräver mycket självstudier, är främst på distans och är mycket anpassningsbara.

  Certifierad Inredare Pris

  Pris för en utbildning till certifierad inredare varierar beroende på utbildningens innehåll men ligger ofta på mellan ca 8 500 – 35 000 kronor

  Andra kreativa utbildningar

  Är du intresserad utav att arbeta med något annat kreativt? Det finns många olika kreativa utbildningar för dig som vill uttrycka din kreativitet i andra former på arbetet. Det primära inriktningarna som kopplas till begreppet kreativt arbete är främst estetiska och konstnärliga arbeten. Exempelvis konst, design, musik osv. Att arbeta kreativt är även mycket mer än så! Att lösa konflikter, nedslag och orättvisor kan kräva kreativa lösningar och vidgade vyer. Kreativitet möjliggör och underlättar all typ av arbete. Därför rekommenderar vi att du låter din kreativitet flöda genom att du hittar den kreativa utbildningen som passar dig! Kanske är det genom en kurs i konflikthantering eller en microblading utbildning?

  Mer information

  Fyll i formuläret så skickar vi dig upp till fem förslag på utbildningar för dig som vill bli certifierad inredare!