Skönhet

Jämför yrkeshögskoleutbildningar inom skönhet! Vi har samlat flera skönhetsutbildningar för att du enkelt ska hitta den utbildning du söker. Ta steget mot ditt drömyrke genom att ansöka till en yrkeshögskoleutbildning! Läs en skönhetsutbildning Att läsa en skönhetsutbildning på yrkeshögskola passar dig... Läs vidare

Visar 1 till 1 av 1

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Hudterapeut och massageterapeut

Yrkeshögskolan Hudvård & Spa

Yrkeshögskola
1-2 år
Program
VT 2023
Stockholm
Stockholms län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Vad vill du plugga?
Robin

Skönhet

Skönhet

Jämför yrkeshögskoleutbildningar inom skönhet! Vi har samlat flera skönhetsutbildningar för att du enkelt ska hitta den utbildning du söker. Ta steget mot ditt drömyrke genom att ansöka till en yrkeshögskoleutbildning!

Läs en skönhetsutbildning

Att läsa en skönhetsutbildning på yrkeshögskola passar dig som älskar allt som har med hudvård, makeup och hårvård att göra. Det passar även dig som har ett brinnande intresse för massage och massageterapi. Ett jobb inom skönhet handlar om att bemöta en kunds önskemål, därför kan det vara en fördel om du är duktig på service. Det krävs att du kan anpassa dina tjänster efter dina kunders behov och att du känner en drivkraft i att ge varje kund den bästa upplevelsen. För att passa inom skönhetsbranschen behöver du ha ett estetiskt öga där du ser vad som är snyggt och vad som trendar just nu. Låter det som rätt bransch för dig? Läs vidare här nedan om olika skönhetsutbildningar som går att läsa på yrkeshögskola!

Utbildning skönhet

Vill du studera på en yrkeshögskola och söker efter en skönhetsutbildning? Många yrkeshögskolor erbjuder utbildningar inom skönhet där du kan välja den inriktning som intresserar dig. Det finns utbildningar inom till exempel massage, hårvård och hud- och spaterapi. En fördel med att läsa en yrkeshögskoleutbildning är att du både får teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet vilket gör dig extra redo för arbetslivet. På så sätt är du redo för att arbeta med ditt drömyrke direkt efter att du tagit examen från din skönhetsutbildning. En skönhets utbildning på yrkeshögskola är dessutom csn-berättigad vilket innebär att du har rätt till csn under din studietid.

När man arbetar med skönhet handlar en stor del av yrket om att utöva sin kreativitet. Tillsammans med kunden bestämmer man hur skönhetsbehandlingen ska utföras och du får möjlighet att använda din expertis genom att ge tips och råd. Ta steget och utveckla din estetiska sida och kreativa förmåga under en skönhetsutbildning!

Kanske är du redan utbildad inom skönhet och söker kurser som kan spetsa din kompetens? Här kan du läsa mer om kurser i skönhet!

Massage utbildning

Det finns flera yrkeshögskolor runt om i landet som erbjuder massageutbildningar. En massage utbildning passar dig som vill hjälpa andra människor med olika muskelproblem eller spänningar. Det passar även dig som vill erbjuda massagebehandlingar till personer som söker avkoppling. För personer som söker en avkopplande stund kan en massagebehandling ge den rätta känslan, men för en person med muskelproblem kan en massagebehandling vara nödvändigt för att komma på bättringsvägen. På så sätt kan yrket fylla olika behov. Under en massageutbildning får du bland annat lära dig om kroppens anatomi och hur du utför olika massagetekniker. Du får teoretisk kunskap om kroppens funktion samtidigt som du får praktisk erfarenhet av att massera. Efter avslutad massage utbildning finns det olika yrkesvägar att gå. Kanske vill du jobba som idrottsmassör, massageterapeut eller som massör på ett spa? Välj den utbildningsinriktning som intresserar dig mest och som leder till yrket du drömmer om!

Vill du veta mer? Läs mer ingående om vad en massageutbildning innebär!

Utbildning massageterapeut

Kanske är det en utbildning till massageterapeut som intresserar dig mest? Till skillnad från andra massörer så arbetar en massageterapeut bredare och kan hjälpa människor inom fler områden. Utöver att erbjuda massagebehandlingar kan en massageterapeut ge råd kring kost, träning och hälsa. Oftast är en massageterapeut mer medicinskt inriktad och kan därför ställa diagnoser och formulera en plan för rehabilitering. Flera yrkeshögskolor runt om i landet erbjuder massageterapeut utbildningar och hos studier.se kan du jämföra dessa för att hitta en som passar just dig!

Känner du att den medicinska inriktningen kring terapi och rehabilitering lockar? Läs vidare om yrkeshögskoleutbildningar inom medicin, vård & hälsa!

Hud och spa terapeut utbildning

Vill du arbeta med att hjälpa människor med deras hud- och skönhetsvård? Då kanske en hud- och spaterapeut utbildning är helt rätt för dig! Du kan läsa till hud och spaterapeut på yrkeshögskola vilket ger dig rätt kunskap och erfarenhet för att vara redo för arbetslivet direkt efter examen. Under en hud och spaterapeut utbildning kan du bland annat få lära dig om manikyr, pedikyr, ansiktsbehandlingar, hårborttagning och makeup. Det är heller inte ovanligt att du under utbildningen får kunskap inom försäljning, produktkännedom och salongsvård. Många som utbildar sig inom skönhet börjar att arbeta på salong eller spa, men det är också vanligt att starta eget efter examen. Därför är det vanligt att utbildningen lär dig att förstå yrket i sin helhet, både kring skönhetsbehandlingar och arbetet runtom, för att man som nyexaminerad ska känna sig förberedd på flera tänkbara yrkesvägar.

Jobb inom skönhet vid avslutad utbildning

Efter att du tagit examen vid en yrkeshögskola är du redo att ta steget in i arbetslivet. Genom din skönhetsutbildning har du skaffat dig den kompetens och de erfarenheter som behövs för att bli eftertraktad på arbetsmarknaden. Som färdigexaminerad inom skönhet kan framtida arbetsplatser vara olika skönhetssalonger, på ett spa eller på olika mottagningar. Möjligheten att starta eget inom området är också stor. Känns det rätt? Jämför och hitta din skönhetsutbildning på studier.se!

Vill du veta mer om vilka yrken som finns och vilka utbildningar du kan gå inom skönhet? Nedan har vi listat olika utbildningar för dig som vill arbeta inom skönhetsbranschen:

Vill du få mer inspiration? Läs om fler skönhetsutbildningar och kurser!