Botox utbildning

Är du utbildad läkare, tandläkare eller sjuksköterska och vill komplettera med en botox utbildning? Genom botoxinjektion kan du hjälpa patienter med åkommor så som migrän men också estetiska justeringar som tex rynkor i pannan eller kråksparkar.

Enligt svensk lag måste du som behandlar med botox vara legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska samt ha slutfört en botox utbildning hos en certifierad utbildningsaktör. Vi har samlat en rad olika aktörer på marknaden så att du kan jämföra och hitta en botox utbildning som passar dina behov. Fyll i formuläret nedan och få kontakt med upp till 5 utbildare!

Skickar...

Låt oss hitta en botox utbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  HA filler BAS och Botulinumtoxin A BAS.

  DOCTOR_K academy

  Kurser
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  21 600 ex moms SEK

  Paket PRO - Filler BAS, Filler PRO och Boutulinumtoxin A BAS

  DOCTOR_K academy

  Kurser
  4 dagar
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  36 040 ex moms SEK

  Botox Grundkurs

  RealAkademin by RealKliniken

  Kurser
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  9990 SEK

  Botox Avancerad Kurs

  RealAkademin by RealKliniken

  Kurser
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  9 990 SEK

  Vad är Botox?

  Alla som ska genomföra injektioner med botox måste ha slutfört en botox utbildning. Ett annat ord för botox är botulinumtoxin typ A och används i olika former av medicinska eller estetiska injektionsbehandlingar. Botox är ett muskelavslappnande ämne som reagerar med nervsignaler till olika muskler. Effekten av att använda botox blir att linjer och rynkor i ansiktet blir mindre synliga genom att huden blir slätare.

  Det vanligaste användningsområdet för botox är estetiska behandlingar i ansiktet. Botox hjälper till att minska befintliga rynkor och fina linjer men kan också användas i förebyggande syfte för att undvika att vissa rynkor ska uppstå under tidens gång. Förutom behandlingar som modifierar ansiktets yttre kan botox även användas för medicinska åtgärder. Till exempel kan botox lindra besvär så som migrän, urinläckage och överdriven svettning.

  Något som är värt att tänka på är att en botoxbehandling inte är permanent utan den varar ungefär 3-6 månader. Du måste sedan upprepa behandlingen om du vill att resultatet ska hålla.

  Botox utbildning krav

  Det ställs vissa krav på dig som ska utföra botox. Under 2021 så införde man en lag i Sverige att du som ska jobba med injektionsbehandlingar på andra måste vara utbildad läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Innan detta kravet infördes så kunde vem som helst utföra botoxinjektioner vilket kunde medföra allvarliga problem hos patienten eftersom den som injicerade inte var erfaren eller medveten om vilka komplikationer som kan uppstå.

  Lagen infördes för att du som patient ska känna dig trygg med att din behandling går rätt till. Dessutom så är det botox utbildning krav, dvs att du som ska jobba med injektionsbehandlingar förutom att du är utbildad läkare, tandläkare eller sjuksköterska också måste ha slutfört en botox utbildning.

  Botox utbildning pris

  Priset för en botox utbildning ligger på ca 10 000 – 15 000 SEK. Priset varierar beroende på hur mycket som ingår i utbildningen. Dvs vilka injektionsområden man går igenom, start kit och konsultation efter avslutad utbildning.

  Normalt sett finns det en grundutbildning som efterföljs av en avancerad utbildning för dig som vill göra mer avancerade injektioner. När du ändå går en botox utbildning kan det vara läge att även komplettera med en fillers utbildning för att kunna erbjuda dina patienter ett stort utbud av injektionsbehandlingar.

  Skillnaden mellan fillers och Botox

  Många som går utbildning i injektionsbehandlingar väljer både fillers och botox. Men vad är då skillnaden mellan fillers och botox? Enkelt uttryckt så ger fillers volym medan botox slätar ut tex rynkor. Genom en botox utbildning lär du dig hur rynkor kring panna, mun och ögon ska behandlas på bästa sätt för att få ett slätt resultat medan fillers fokuserar på att ge volym till tex läppar och kindben. Fillers jobbar med att forma ansiktet och framhäva vissa delar.

  Skillnaden mellan fillers och botox är stor men är båda två skönhetsbehandlingar som kan komplettera varandra på ett bra sätt.

  Botox utbildning Stockholm

  Det finns flera aktörer på marknaden som erbjuder Botox utbildning Stockholm eftersom efterfrågan generellt sätt är större i storstäder. Här hittar du landets bästa injektionsutbildare som erbjuder professionella utbildningar inom fillers och botox.

  Olika typer av skönhetsutbildningar

  För dig som är intresserad av en botox utbildning men också andra utbildningar inom skönhet har vi listat de mest populära nedan:

  1. Micro-needling utbildning
  2. Microblading utbildning
  3. Plasma Pen utbildning
  4. Botox utbildning
  5. Fransstylist utbildning
  6. Lash-lift utbildning
  7. Utbildning hudterapeut

  Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt botoxutbildning!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Skönhetsutbildningar och kurser

  Söker du efter skönhetsutbildningar och kurser inom makeup, fransar, hår eller naglar? Här har vi samlat flera av de...

  Fillers och Botox

  Skönhetsmarknaden blir mer och mer populär. Vill du hänga med i en bransch som ständigt växer och utvecklas? Med...

  Spraytanutbildning i Stockholm

  Vill du hjälpa andra att se sommarfräscha ut året om? Då är en spraytanutbildning i Stockholm helt rätt för...

  Plasma pen utbildning

  Gillar du att att arbeta med människor och skönhet? Efterfrågan på personer som kan utföra Plasma pen behandlingar har...

  Fransförlängning utbildning i Jönköping

  Vill du gå en fransförlängning utbildning i Jönköping? Vi erbjuder kurser inom både volym- och singelfransar, samt lashlift. Du...

  Fransförlängning utbildning Göteborg 

  Bli expert på ögonfransförlängning genom att gå en fransförlängning utbildning i Göteborg och tillgodose marknadens efterfrågan på fransstylister. Du...

  Microblading i Stockholm

  Söker du efter kurser i microblading i Stockholm? Gå en microblading utbildning och tillgodose marknadens ökade efterfrågan efter permanent...

  Aromaterapi utbildning

  Funderar du på att gå en aromaterapi utbildning? Här kan du söka och jämföra flera aromaterapi utbildningar från Sveriges...

  Lashlift utbildning

  Vill du gå en lashlift utbildning? För dig som vill lära dig något nytt eller kanske utöka dina kunskaper...

  Skönhetsutbildning

  Vill du gå en utbildning inom skönhet? Vi erbjuder flera olika typer av skönhetsutbildningar, bland annat inom makeup, fransförlängning,...