Ridsport

Drömmer du om att arbeta med hästar? Ridsport är en av Sveriges populäraste idrotter och intresset för sporten växer hos många. Om du vill få arbeta professionellt med hästar kan en yrkesutbildning hjälpa dig komma närmare ditt drömjobb. En... Läs vidare

Inga kurser hittades med valda filter/sökord.

Tips!

  • Testa att plocka bort olika valda filter.
  • För att få bra träffar bör inga sökord vara kortare än tre bokstäver.

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Vad vill du plugga?
Robin

Ridsport

Ridsport

Drömmer du om att arbeta med hästar? Ridsport är en av Sveriges populäraste idrotter och intresset för sporten växer hos många. Om du vill få arbeta professionellt med hästar kan en yrkesutbildning hjälpa dig komma närmare ditt drömjobb. En yrkesutbildning ger dig de färdigheter och den kompetens du behöver för att kunna konkurrera om de mest attraktiva tjänsterna på arbetsmarknaden. I många fall kan du välja att plugga på distans såväl som på plats. Vi hjälper dig hitta rätt yrkesutbildning bland Sveriges bästa utbildningsanordnare!

Yrkesutbildning i Ridsport

Många som studerar eller jobbar med djur och sport gör det med hjärtat. Att arbeta med hästar innebär allt som oftast jobb som är fysiskt krävande, smutsiga och utmanande. Hästarna behöver vård och omsorg alla dagar på året. Vill du träna och tävla måste du alltid prestera på topp. En yrkesutbildning kan vara det första steget på vägen mot eliten.

Är du osäker på vilka möjligheter som finns i ditt närområde? Då kan du alltid ta kontakt med oss så hjälper vi dig hitta rätt utbildning för just dina mål och behov.

Lärande i arbete (LIA)

I de flesta yrkesutbildningar ingår det praktik (LIA) vilket innebär att du får göra en del av utbildningen på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Den praktiska erfarenheten är högt efterfrågad på arbetsmarknaden och ger dig goda möjligheter till anställning efter avklarad utbildning. Genom praktiken får du också en fot in hos företaget och många får även anställning direkt efter sin avslutade praktikperiod.

Utbildningarna och kurserna inom ridsport varierar i omfattning och karaktär. På så vis blir det svårt att fastställa en generell kostnad för utbildningarna eftersom dessa skiljer sig. Se istället under respektive utbildningar och kurser för att hitta och jämföra kostnader. Vissa yrkesutbildningar kan även vara CSN-berättigade vilket är underlättande för dig som behöver hjälp med att finansiera dina studier.

Vidare läsning och liknande ämnesområden

Vi tillhandahåller flera olika typer av utbildningar och kurser runtom hela landet, både för privatpersoner och företag. Andra relevanta kurser och information för dig som är intresserad av hästar och djur kan du exempelvis hitta under kategorierna ridlärarutbildning och hunddagisutbildning.

Om du är intresserad av att få en yrkesexamen med hög chans till anställning efter dina avslutade studier kan du också studera på yrkeshögskola. För mer information om YH utbildningar kan du hitta i våra artiklar om ansökan yrkeshögskola, yrkeshögskola distans, yrkeshögskola i Stockholm och yrkeshögskola i Malmö. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig. Du kan även kika in på vilka som är Sveriges bästa yrkesutbildningar eller Sveriges bästa YH-utbildningar för mer inspiration!