Utbildning hudterapeut

Är du intresserad av att bli hudterapeut? En hudterapeututbildning är passande för dig som vill jobba med människor inom hud- och skönhetsvård. Gå en hudterapeututbildning och tillgodose marknadens ökade efterfrågan efter kunniga hudterapeuter. Efter examen finns det möjlighet att arbeta både i Sverige och utomlands!

Här kan du söka och jämföra alla utbildningar till hudterapeut från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Jämför och hitta den hudterapeututbildning som passar just dig!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt hudterapeut utbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hud- och spaterapeut utbildning i Stockholm

  Gilda Skolan

  Yrkesutbildning
  1-2 år
  Program
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  95000 SEK

  Hud- och spaterapeut utbildning i Göteborg

  Gilda Skolan

  Yrkesutbildning
  1-2 år
  Program
  Löpande
  Göteborg
  Västra Götalands län
  95000 SEK

  Hud- och spaterapeut utbildning i Malmö

  Gilda Skolan

  Yrkesutbildning
  1-2 år
  Program
  Löpande
  Malmö
  95000 SEK

  Hud- och spaterapeut Stockholm, YH-utbildning

  Yrkeshögskolan Hudvård & Spa

  Yrkeshögskola
  1-2 år
  Program
  VT 2023
  Stockholm
  Stockholms län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Hudterapeut och massageterapeut

  Yrkeshögskolan Hudvård & Spa

  Yrkeshögskola
  1-2 år
  Program
  VT 2023
  Stockholm
  Stockholms län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Hudterapeut och Spaterapeut, privatutbildning

  Yrkeshögskolan Hudvård & Spa

  Yrkeshögskola
  1 år
  Program
  VT 2023
  Göteborg
  Västra Götalands län
  119 000 SEK

  Gå en hudterapeut utbildning

  Gillar du att arbeta med människor och har ett intresse av hudvård? Då är en hudterapeututbildning perfekt för dig. Hudterapeututbildningar finns som både privata yrkesutbildningar och YH-utbildningar. Många skolor erbjuder praktik på skolans egen salong, men det finns oftast också möjlighet att ordna en egen praktikplats. Upplägget för utbildningen kan se olika ut och en komplett utbildning till hudterapeut kan ta allt från ett år till tre år, beroende på om du studerar på deltid eller heltid.

  Vad gör en hudterapeut?

  Att arbeta som hudterapeut innebär ett varierande serviceinriktat jobb med mycket försäljning och kundkontakt. Som hudterapeut kan du arbeta med allt från avkopplande skönhetsbehandlingar till behandlingar av hudproblem. En hudterapeut är utbildad i hudens uppbyggnad, hudförändringar och hudsjukdomar men även i olika behandlingstekniker och hudvårdsprodukter.

  Hud och spaterapeut

  Det är vanligt att kombinera utbildningen så att man också blir spaterapeut. En spaterapeut arbetar med olika avslappnade behandlingar som främst handlar om hälsa och välbefinnande. Vanligtvis är en spaterapeut utbildad inom flera olika områden med olika tekniker och kan genomföra avslappnande behandlingar för flera delar av kroppen.

  Här får du mer information och utbildningar inom hud- och spaterapeut utbildning.

  Hudterapeut utbildning pris

  Vad kostar en hudterapeututbildning? Priset varierar beroende på längd och omfattning på utbildningen. Priset ligger på omkring 80.000 kr och uppåt per utbildning. En hudterapeututbildning kan vara studiemedelsberättigad av CSN om du går en yrkesutbildning på en yrkeshögskola. Utbildningar som inte är studiemedelsberättigade kan ofta finansieras med hjälp av lån från banker som utbildaren samarbetar med.

  Exempel på kursinnehåll

  När du går en hudterapeut utbildning kan den till exempel innehålla moment som:

  • Hud- och skönhetsbehandlingar
  • Ansiktsvård och avancerad hudvård
  • Hårborttagning med epilering, IPL och vaxning
  • Anatomi och fysiologi
  • Dermatologi
  • Entreprenörskap
  • Manikyr och pedikyr
  • Apparaturbehandlingar för både ansikte och kropp
  • Kundpraktik i salong (LIA)

  Examen och diplomering

  Gesällbrev

  Efter utbildning i ett hantverksyrke kan man visa sin kompetens genom ett gesällprov och erhålla ett Gesällbrev. Genom provet kan man visa att man har de kunskaper som krävs i yrket. Gesällbrevet är ett bevis på att man uppfyller branschens krav på yrkeskunnande. Gesällbrevet utfärdas av Sveriges Hantverksråd.
  Källa: SHR

  CIDESCO-diplom

  CIDESCO är en internationell organisation för hudterapeuter och hudterapeututbildningar. CIDESCO har som syfte att främja hudterapeuter internationellt, att förena medlemmar internationellt och nationellt, skapa träningscenter på skolor som följer CIDESCO:s utbildningsprogram och som kan leda till ett särskilt internationellt CIDESCO-diplom. Utbildningar som erbjuder CIDESCO-diplom finns både i Sverige och utomlands.
  Källa: SHR

  Efter examen är det vanligt att man som hudterapeut vidareutbildar sig inom flera områden, till exempel kan man gå en massageutbildning, utbildning i fransförlängning eller en nagelteknologutbildning.

  Eftertraktad på marknaden

  Med en diplomering från en hudterapeututbildning blir du garanterat efterfrågad på arbetsmarknaden både i Sverige och utomlands. Som hudterapeut ger du kunden avslappnande eller läkande behandlingar samt ger expertråd om skötsel av huden och hjälper till att finna passande hudvårdsprodukter. Arbetsplatser för en hudterapeut kan bland annat innefatta arbete på parfymeri, på egen salong, anställning på en salong, på en SPA-anläggning eller hos en hudläkare, det finns många möjligheter.

  Eftertraktad på marknaden är även microbladning. Gå en kurs i microbladning i Stockholm.

  Är du intresserad av en annan skönhetsutbildning? Vi erbjuder bland annat nagelterapeut utbildning och fotvård utbildning. Är du legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska? Komplettera med en botox utbildning

  Fyll i formuläret så skickar vi dig upp till fem förslag på hudterapeututbildningar inom två timmar!