Gilda Skolan

Hud- och spaterapeut utbildning i Stockholm

Utbildningsform

Yrkesutbildning

Längd

1-2 år

Start

HT 2024, VT 2024

Takt

100%

Pris

Från 25 000 SEK

Ämnesområde

Medicin, Vård & Hälsa

Upplägg

Program

Ort

Stockholm
Stockholms län

Omdöme

4/5 baserat på 1 recensioner
Lämna ett omdöme!

Kommande starter

Datum Längd Ort Pris
2024-08-26 1-2 år Stockholm Från 25 000 SEK

Utbilda dig till Hud- och spaterapeut i Stockholm

Hudterapeut och Spaterapeut – två utbildningar i en

I vår högt ansedda utbildning till hud- och spaterapeut ingår allt du behöver för att börja din yrkeskarriär som både hudterapeut och spaterapeut. Du lär dig bland annat allt om hudens uppbyggnad samt olika hudsjukdomar och hudproblem samt att rekommendera och utföra rätt behandlingar. Du lär dig också att ge skönhetsrelaterade behandlingar för händer och fötter, samt att lägga makeup, färga fransar och ögonbryn och mycket mera.

I utbildningen ingår även en spaterapeututbildning enligt Gilda skolans egna koncept. Du får bland annat lära dig inpackningar, fuktighetskurer och spateorier.

Vi har två utbildningsalternativ, det ena är på två terminer och kostar 95 000 kronor. Det andra alternativet är på tre terminer och är kostnadsfritt men man erlägger en depositionsavgift på 25 000kr.

Är du redo att satsa på en riktigt bra, avancerad hudvårdsutbildning?

Utmärkande för utbildningen är att den fokuserar på en djupare nivå av avancerad hudvård. Förutom grundläggande hudvård lär du dig avancerad hudvård med bland annat microneedling, kemisk peeling och ultraljudsbehandling.

Sista steget i utbildningen är en ytterligare fördjupning i den avancerade hudvården där du bland annat får teoretiska kunskaper om laser och IPL samt om kost och näring för huden.

Ansökan

Vad krävs?

För att söka till utbildningen ska du vara minst 18 år, ingen övre åldersgräns. För att klara av att tillgodogöra dig utbildningen krävs att du behärskar svenska i tal och skrift. Vi ser främst till dina personliga egenskaper. En hudterapeut är serviceinriktad och gillar att ge av sig själv och att hjälpa andra. Du ska också vara beredd att satsa seriöst på utbildning. Företräde har sökande med utbildning inom naturvetenskap, vård och omsorg, fotvård, estetik eller till hudterapeut närliggande område, till exempel frisör, friskvårdskonsulent eller massör.

Besök och rådgivning

Vi rekommenderar dig som vill gå vår utbildning att boka in en personlig visning på skolan innan ansökan. Då får du möjlighet att se lokalerna och att prata med rektor, handledare och studenter. Efter besöket kommer du att känna dig väl införstådd i vad som krävs av dig som student och vad du kan förvänta dig både under och efter studietiden. Du bokar enkelt en tid på vår hemsida.

Ansökan

Nästa steg för att bli student på Gilda Skolan är att skicka in din ansökan. Så här går det till. Varje termin antas som mest 18 studenter i varje stad. Du ansöker online på vår hemsida. En ansökan är inte bindande utan ses endast som en intresseanmälan tills du har tackat ja till utbildningen.

Intagning sker löpande under hela året och vi tillämpar därför inte ”sista ansökningsdatum”. Efter ansökan får du i god tid före kursstart reda på om du har blivit antagen eller inte.

Kursinnehåll

Utbildningen innehåller en stor del teori kring hud- och kroppsvård. Du får även utöva praktik och på så sätt väva ihop det med teorin. Du lär dig teori och praktik inom följande områden.

Grundläggande hudvårdsbehandlingar

Ansiktsbehandling

Hudanalys, behandlingsmål, rengöringsteknik, ansiktsmassage, peeling, masker och krämer. Utbildning inom individuella råd till kund om hudens funktion och föreslå lämpliga produkter och kosttillskott.

Makeup, färg, form och stil

Färgkunskap, makeupteknik, färga och forma fransar och bryn, lash lift. Färg- och stilanalys.

Kroppsvård

Kroppsanalys, behandlingsmål och figurformning.

Massage

Svensk klassisk massage.

Aromakemi

Vegetabiliska och eteriska oljors verkan och kemiska uppbyggnad.

Vaxning

Hårväxt avlägsnas temporärt med vax.

Manikyr och pedikyr

Händers, fötters och naglars uppbyggnad, nagelförändringar och nagelsjukdomar. Fila, forma och lacka naglar. Hand- och fotmassage samt permanent lackning.

Mikrobiologi och hygien

Smittspridning, sterilisering och desinficering.

Etik

Riktlinjer om service och kundbemötande samt ekologi och miljö.

Fysikalisk terapi/apparaturbehandlingar

Elektrisk epilering och diatermi

Permanent borttagning av oönskad hårväxt, fibrom (missprydande hudflikar) och ytliga blodkärl med hjälp av ström och engångsnålar.

Elektroterapi för ansikte

Behandling med borstapparat, ångapparat, högfrekvensbehandling, infraröd strålning (IR), desinkrustation och jontofores, el-/muskelstimulering, vacumsug samt micromassage.

Elektroterapi för kropp

Behandling med torrborstning, högfrekvensbehandling, djupvärmebehandling, vibrationsmassage, desinkrustation och jontofores, el-/muskelstimulering, vacumsug samt micromassage.

Fysik med apparatkunskap

Grundläggande kunskaper i fysik kombineras med användning av kosmetiska apparater.

Spaterapeututbildning

Spa

Fem hela utbildningsdagar där du lär dig Gilda skolans behandlingskoncept för ansikte och kropp. Alg- ler och aromainpackningar.

Avancerade hudvårdsbehandlingar

Microneedling

Hudföryngrande, automatisk mikronålning med engångsnålar.

Kemisk peeling

AHA-syrors verkan och uppbyggnad.

Ultraljud

Kunskap om ljudfrekvens och hur det kan användas i hudvårdsbehandlingar.

Hudslipning

Avancerad, mekanisk peeling för ansikte och kropp.

Fördjupning i avancerad hudvård

Avancerad hudvård

Fördjupning.

Laser/IPL

Teoretiska kunskaper.

Övriga ämnen

Anatomi och Fysiologi

Kroppens uppbyggnad och funktioner.

Dermatologi

Hudens uppbyggnad, hudförändringar och hudsjukdomar.

Kemi och receptur

Kosmetisk inriktning med framställning av hudvårdspreparat.

Krämtillverkning

Kunskap om hur man tillverkar och blandar kräm.

Kost och motion

Utbildning i samspelet mellan kost, kosttillskott, motion och hälsa.

Hjärt- och lungräddning med luftvägsstopp

Grundläggande kunskaper.

Entreprenörskap

En introduktion i småföretagarekonomi och försäkringar, samt säljträning.

Kundpraktik

Minst 700 timmar för 1 år, minst 1 400 timmar för 1,5 år.

Vi arbetar med en webbaserad utbildningsportal för bättre inlärning. Under skoltid arbetar vi med läroplattformen via skolans fasta datorer. Privat används plattformen med en internetansluten dator eller surfplatta.

Examen & Intyg

Svensk SHR-examen

Gilda Skolan uppfyller kraven för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation). SHR är en branschorganisation för hudterapeuter i Sverige. Organisationen ser till att vår utbildning håller högsta nivå för att kunna utbilda de bästa hudterapeuterna. Efter avslutad utbildning kan du ansöka om medlemskap i SHR och då titulera dig Auktoriserad hudterapeut, en titel som är viktig för att visa att du är seriös i ditt yrke. SHR har också tagit fram emblemet ”Säker hudterapeut” som innebär en extra kvalitetsstämpel att visa upp för framtida kunder.

Internationell CIDESCO-examen

CIDESCO (Comité International D´Éstetique Et De Cosmétologie) är den internationella branschmotsvarigheten till SHR. Endast sju skolor i Sverige är godkända inom CIDESCO utbildning, Gilda Skolan är tre av dem med sina utbildningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Att du som godkänd, examinerad student tilldelas detta diplom gör dig unik och du kan välja att arbeta i stort sett över hela världen inom ditt yrke.

Internationellt spa-diplom

I Gilda Skolans utbildning ingår också en spaterapeututbildning enligt Gilda skolans koncept. Detta innebär att du, efter examen, även kan titulera dig som spaterapeut. Spaterapeututbildningen är mycket högt ansedd och ger mycket bra möjligheter att arbeta både i Sverige och utomlands.

Diplom i avancerad hudvård

Utbildningen innehåller en stor del teori och praktik inom avancerad hudvård. Under praktiken får du utföra behandlingar som microneedling, kemisk peeling, ultraljud och hudslipning.

Gesällbrev

Gesällbrevet är Hantverkarnas egen kvalitetsgaranti. Du som går på Gilda Skolan kan direkt efter godkänd utbildning ansöka om Gesällbrev, utan att avlägga något Gesällprov. Som SHR-godkänd hudterapeut anses du redan besitta så höga kunskaper inom ditt yrke och att momenten som ett Gesällprov innebär redan har prövats under skoltiden.

Du betalar endast en administrativ avgift till Hantverksrådet och SHR för att få ut ditt Gesällbrev.

Möjlighet till extra CIDESCO-examen

Som enda skola i Sverige erbjuder vi en valfri, internationell CIDESCO-examen i Elektrisk epilering och Aromaterapi.

Kostnad och Finansiering

Utbildningsalternativ 1

Två terminer – 95 000 kr
Kursavgiften ligger på 95 000 kr inklusive moms (76 000 kronor exklusive moms) för hela utbildningsåret och finansieras innan kursstart. Som företagare får du dra av momsen från kursavgiften.

Utbildningsalternativ 2

Tre terminer – kostnadsfritt
I samtliga städer kan du gå utbildningen kostnadsfritt genom att ha en termin extra i vår praktiksalong och på så sätt betala av kursavgiften. Ett perfekt alternativ för dig som vill få mer praktisk erfarenhet med kundbehandlingar.

Du erlägger en depositionsavgift på 25 000 kr innan kursstart och denna får du tillbaka vid slutförd utbildning. Utbildningen finansieras genom att du arbetar en termin extra i vår praktiksalong och på så sätt betalar av kursavgiften. Du har också möjlighet att välja att betala totalt 95 000 kr innan andra terminen och då ta examen som i utbildningsalternativ 1. Det ska anmälas 3 månader innan examen.

Låna 50 000 kr räntefritt

Visste du att Gilda Skolan samarbetar med Human Finans för räntefria lån till din utbildning? Du kan låna upp till 50 000 kr med 0% ränta, och välja att delbetala i 6, 12 eller 24 månader. Här kommer några exempel på betalningsalternativ:

Betala endast 2083 kr per månad i 2 år (24 mån) – utan ränta!
*Exklusive 39 kr administrativ avgift per månad och 595 kr i uppläggningsavgift på första avin.

I utbildningen ingår:

 • Gilda Skolans eget diplom
 • Svensk SHR-examen
 • Internationell CIDESCO-examen (värde ca 3 000 kronor)
 • Gilda skolans spautbildning och diplom (värde ca 12 500 kronor)
 • Diplom i avancerad hudvård
 • Diplom från Scratch Nails och Gilda Liljeblad
 • Förbrukningsmaterial (hudvård, handdukar, papper m.m.)
 • Kursmaterial via webbaserad utbildningsportal – för bättre inlärning
 • Redskap för manikyr, pedikyr, ansiktsbehandling och makeup (värde ca 7 800 kr)
 • Skolväska med arbetskläder; två par byxor, två rockar, cardigan och arbetsskor (värde ca 6 300 kr)

Finansiering

Vi samarbetar med finansieringsföretag för förmånlig delbetalning. Du kan då t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i 6, 12 eller 24 månader. Du ansöker enkelt på vår hemsida.

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information, skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Gilda Skolan

Gilda Skolan – En utbildning i världsklass

Hudterapeut och Spaterapeut – två utbildningar i en

I vår högt ansedda utbildning till hud- och spaterapeut ingår allt du behöver för att börja din yrkeskarriär som både hudterapeut och spaterapeut. Du lär dig bland annat allt om hudens uppbyggnad samt olika hudsjukdomar och hudproblem samt att rekommendera och utföra rätt behandlingar. Du lär dig också att ge skönhetsrelaterade behandlingar för händer och fötter, samt att lägga makeup, färga fransar och ögonbryn och mycket mera.

I utbildningen ingår även en spaterapeututbildning enligt Gilda Skolans koncept. Du får bland annat lära dig inpackningar, fuktighetskurer och spateorier.

Vi har två utbildningsalternativ, det ena är på två terminer och kostar 95 000 kronor. Det andra alternativet är på tre terminer och är kostnadsfritt men man erlägger en depositionsavgift på 25 000kr.

Är du redo att satsa på en riktigt bra, avancerad hudvårdsutbildning?

Utmärkande för utbildningen är att den fokuserar på en djupare nivå av avancerad hudvård. Förutom grundläggande hudvård lär du dig avancerad hudvård med bland annat microneedling, kemisk peeling och ultraljudsbehandling.

Sista steget i utbildningen är en ytterligare fördjupning i den avancerade hudvården där du bland annat får kunskap om laser och IPL samt om kost och näring för huden.

Mål och vision

Gilda Skolans mål är att utbilda Sveriges bästa hud- och spaterapeuter. Gilda Skolan har också som mål att utbilda de mest eftertraktade studenterna på marknaden. I och med att vi har rykte om oss att våra studenter besitter en mycket hög kunskap så får vi ofta respons från arbetsgivare på att vi även här har nått vårt mål. Flera salonger och spa i Sverige och utlandet anställer gärna studenter från vår utbildning.

Studenter i världsklass!

Idag har flera av våra studenter vunnit priser och utmärkelser som visar att vi uppnår vår vision och att vi har en utbildning som håller absolut världsklass! Våra studenter har bland annat uppnått följande meriter:

2022 – Disa Lynard, svensk mästare i hudvårds-SM

2019 – Amanda Skoog, svensk mästare i manikyr-SM

2019 – Emmie Lindblad , vinnare av två utmärkelser i yrkes-VM

2018 – Louise Olsson blir svensk mästare i hudvårds-SM

2016 – Lovisa Petri blir guldmedaljör i hudvårds-EM

2016 – Beatrice Ejdemyr blir svensk mästare i hudvårds-SM

2015 – Emmastina Dannered blir bronsmedaljör i hudvårds-VM

2014 – Emmastina Dannered blir svensk mästare i hudvårds-SM

2013 – Lovisa Petri blir bronsmedaljör i hudvårds-VM

2012 – Lovisa Petri blir svensk mästare i hudvårds-SM

Nästa gång kanske det är du!

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information, skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Fler utbildningar från Gilda Skolan

Visar 1 till 2 av 2

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Hud- och spaterapeut utbildning i Göteborg

Gilda Skolan

Yrkesutbildning
1-2 år
Program
HT 2024
VT 2024
Göteborg
Västra Götalands län
Från 25 000 SEK

Hud- och spaterapeut utbildning i Malmö

Gilda Skolan

Yrkesutbildning
1-2 år
Program
HT 2024
VT 2024
Malmö
Från 25 000 SEK

Liknande utbildningar

Visar 1 till 10 av 64

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Certifierad Stressterapeut

Confidenca Academy

Yrkesutbildning
1 år
Online
Program
Löpande
Distans
25 000 SEK

Certifierad Vårdbiträde

Academy Online

Yrkesutbildning
Löpande
Distans
12 900 SEK

Vårdbiträde

Cady Utbildningar

Yrkesutbildning
1 år
Löpande
Distans
15 900 SEK

Apoteksassistent

Humanistiskt Lärcentrum

Yrkesutbildning
Program
Löpande
Distans
18 900 SEK

Barnskötare eller elevassistent

NTI-skolan komvux

Komvux
Anpassat
Kurser
Löpande
Distans
CSN-berättigad & kostnadsfri

Certifierad Äldrepedagog

Academy Online

Yrkesutbildning
Löpande
Distans
15 500 SEK

Certifierad Anhörigterapeut

Confidenca Academy

Yrkesutbildning
2 år
Online
Program
Löpande
Distans
59 000 SEK

Certifierad Beroendepedagog

Academy Online

Yrkesutbildning
E-Learning
Öppen utbildning
Löpande
Distans
19 000 SEK

Certifierad fransstylist

Academy Online

Yrkesutbildning
Löpande
Distans
15 900 SEK

Certifierad Friskvårds- och Hälsopedagog

Academy Online

Yrkesutbildning
Löpande
Distans
16900 SEK

Visa alla 64 kurserna

Skickar...

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer. Gilda Skolan hör av sig inom kort! En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

  Kontaktuppgifter

  Adress

  Gilda Skolan
  Riddargatan 1
  114 35 Stockholm

  Telefon (visa nummer)

  Besök webbplats

  Omdömen

  • Betyg på utbildningen som helhet: (4/5)

  Skickar...

  Lämna ett omdöme

  12345 (0/5)

  Fler utbildningar från Gilda Skolan

  Visar 1 till 2 av 2

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hud- och spaterapeut utbildning i Göteborg

  Gilda Skolan

  Yrkesutbildning
  1-2 år
  Program
  HT 2024
  VT 2024
  Göteborg
  Västra Götalands län
  Från 25 000 SEK

  Hud- och spaterapeut utbildning i Malmö

  Gilda Skolan

  Yrkesutbildning
  1-2 år
  Program
  HT 2024
  VT 2024
  Malmö
  Från 25 000 SEK

  Liknande utbildningar

  Visar 1 till 10 av 64

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Certifierad Stressterapeut

  Confidenca Academy

  Yrkesutbildning
  1 år
  Online
  Program
  Löpande
  Distans
  25 000 SEK

  Certifierad Vårdbiträde

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  12 900 SEK

  Vårdbiträde

  Cady Utbildningar

  Yrkesutbildning
  1 år
  Löpande
  Distans
  15 900 SEK

  Apoteksassistent

  Humanistiskt Lärcentrum

  Yrkesutbildning
  Program
  Löpande
  Distans
  18 900 SEK

  Barnskötare eller elevassistent

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Certifierad Äldrepedagog

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  15 500 SEK

  Certifierad Anhörigterapeut

  Confidenca Academy

  Yrkesutbildning
  2 år
  Online
  Program
  Löpande
  Distans
  59 000 SEK

  Certifierad Beroendepedagog

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  E-Learning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  19 000 SEK

  Certifierad fransstylist

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  15 900 SEK

  Certifierad Friskvårds- och Hälsopedagog

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  16900 SEK

  Visa alla 64 kurserna