Topplista: 10 utbildningar för dig som vill arbeta inom kost och hälsa

Publicerad 5 augusti 2018

Tips på utbildningar inom kost & hälsa

Är du intresserad av kost, hälsa och friskvård? Kost handlar bland annat om att ge kroppen bra näring som är energigivande. Hälsa kan defineras på många olika sätt, bland annat handlar det om fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Nedan har vi listat 10 av våra favoritutbildningar inom kost och både psykisk och fysisk hälsa!

10 utbildningar för dig som vill arbeta inom kost och hälsa

1. Kostrådgivare och hälsopedagog – Cady

Hjälp människor att äta bättre, komma i form och forma ett bättre liv. Efter denna utbildning kommer du arbeta med att vägleda och ge råd till människor som vill förändra sitt liv!

2. Licensierad PT & Fystränare – AB Wandus Idrott & Hälsa

Som PT kommer du fokusera på både träning och kost. Du kommer lära dig allt om idrottsnutrition och humanbiologi. Träning och kost hänger som bekant ihop, så varför inte utbilda dig till personlig tränare?

3. Diplomerad Samtalscoach – HumaNova

För att må bra måste huvudet vara klart! Bli samtalscoach och hjälp människor reda ut sina tankar och bland annat förändra negativa tankegångar. Samtal är ett verktyg som man som coach kan använda för att hjälpa människor förändra och förbättra sina liv!

4. Mindfulnessinstruktör – LivEra AB

Stress och press är faktorer som påverkar vår hälsa. Som mindfulnessinstruktör hjälper du människor komma ner i varv och meditera bort lite utav den stress och press som uppstår i det vardagliga livet.

5. Kostrådgivare på Distans – Intensivekost

Arbeta med att guida och coacha dina klienter till en hållbar livsstil. Som kostrådgivare har du fokus på ämnen så som näringslära, matlagning, dieter och kosthållning, hälsoanalyser och ätstörningar. Du hjälper människor att förändra sin livsstil och vanor genom att förändra kosthållningen!

6. PT utbildning – Personlig tränare – EBT Academy

Som PT arbetar du inte bara med den fysiska hälsan men också med den mentala tankegången och psykologiska aspekter. Förutom anatomi och fysiologi lär du dig också i denna utbildning nutrition och strategier för framgång! Allt detta för att kunna hjälpa dina klienter till ett framgångsrikt liv!

7. Friskvårdskonsult – Axelsons Gymnastiska Institut AB

Vill du arbeta med att förebygga ohälsa? Efter denna utbildning gör du just detta genom att informera och inspirera människor till att välja en sundare livsstil. Du kan arbeta med friskvård på många olika sätt, du väljer fritt hur du vill utforma ditt arbete!

8. Kost- och Näringsterapeut – Nordiskt näringscenter

I denna utbildning lär du dig att bli en hälsodektektiv! Du lär dig spåra vad som är en klients hälsoproblem och därefter hjälper du denna att finna passande lösningar. Du kommer arbeta med att inte dölja symptom utan snarare finna bakomliggande orsaker och sedan behandla dessa.

9. Utbildning friskvårdsmassör – Svenska Skönhetsakademin

Med grundutbildning i anatomi, fysiologi samt ergonomi blir du en friskvårdsmassör som med hjälp av massage främjar den fysiska hälsan. Vill du arbeta med människor och främja deras fysiska hälsa är denna utbildning perfekt för dig!

10. Pilatesinstruktör – AerobicWeekends

Som pilatesinstruktör främjar du den fysiska hälsan med just pilates, en komplett träningsform. Pilates är både fysiskt ansträngande men kopplar också ihop den psykiska tankeverksamheten, ”mind-body-connection” som det kallas. Arbeta med att vägleda människor genom pilatespass, som är bra för hela kroppen.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på utbildningar inom 2 timmar!