massage_life_long_3-e1505220990201

Massageutbildning i Göteborg

Är du intresserad av kroppslära och minska stress hos människor? Jobba med både kropp och sinne för att må så bra som möjligt! Vill du utbilda dig inom området eller vill du utvecklas som individ? Hos oss har vi olika utbildningar inom massage, aromaterapi och mindfulness.

 

Utbildare Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Jämför

Taktil massage

Göteborgs gymnastiska institut - GGI

Taktil massage Beröring är ett grundbehov hos alla levande varelser och ett sätt att ge…
Kurser
Kurser
VT 2019 Kungälv
Jämför

Svensk Klassisk Massage

Göteborgs gymnastiska institut - GGI

Svensk Klassisk Massage Är du intresserad av hälsa och friskvård och vill arbeta som massör?…
Kurser
Kurser
VT 2019 Kungälv
Jämför

Bindvävsmassage

Göteborgs gymnastiska institut - GGI

Bindvävsmassage Denna form av massage har ett ursprung från Tyskland. Det är hudens bindväv som…
Kurser
Kurser
VT 2019 Kungälv
Jämför

Kroppsbalansering

Göteborgs gymnastiska institut - GGI

Kroppsbalansering Ämnet kombinerar traditionell anatomi och rörelselära med gammal akupunkturfilosofi enligt den kinesiska 5-elementsmodellen. Tyngdpunkten…
Kompetensutveckling
Kurser
VT 2019 Kungälv
Jämför

Kinesiologi

Göteborgs gymnastiska institut - GGI

Kinesiologi Kinesiologin bygger vidare på muskeltestningen från kursen i kroppsbalansering (krävs som förkunskap). Här fördjupar…
Kurser
Kurser
VT 2019 Kungälv
Jämför

Healing- och andningsterapeut

Irisindra Hälsoutbildningscenter

Healing- och andningsterapeut Utbildningen till Healing- och andningsterapeut är ettårig och löper under tolv månader.…
Kurser
Kurser
Löpande Västra Götalands län
Jämför

Healing- och avspänningsmassör

Irisindra Hälsoutbildningscenter

Healing- och avspänningsmassör Iris utbildningar har tagit över Kildens ettåriga utbildning till Avspänningsmassör och förbereder…
Kurser
Kurser
Löpande Västra Götalands län
Jämför

Minska stressen

Massage som behandling minskar stress och är återhämtande för våra muskler. Blodcirkulationen förbättras och vår kropp och är ett bra sätt förebygga skador. Du slipper spänningsverk och får mer energi i vardagen. Klassisk massage är den vanligaste och effektivaste metoden mot muskelspänningar. Det som sker under en massage är att syretransporten ökar till musklerna vilket ger en förbättrad funktion och ökad motståndskraft mot belastning. Det påskyndar även läkning, återhämtning och rehabilitering! 

Positiva effekter som massagen kan ge:

Är du intresserad av en mer klassisk massageutbildning har vi en särskild informationssida om det.

För knopp och kropp

Det finns olika massageutbildningar med olika inriktningar. Ett exempel är aromaterapeut, där arbetar du med en alternativmedicinsk terapiform som kretsar runt användningen av eteriska oljor. Oljorna har både läkande krafter och ljuvlig doft. Syftet med aromaterapi är att reducera stress och stressymptom. Om du går en kurs i aromaterapi får du lära dig vilka oljor du ska använda till vad. Du får även lära dig hur du tillverkar egna produkter.

Behandling för själen

Vill du testa på en ny sorts behandling? Då rekommenderar vi på studier.se att du prövar massage med inriktning på mindfulness. Behandlingen har sin grund i den klassiska, svenska massagen och kompletteras med inslag av mindfulness. När du genomgår behandlingen får du möjlighet att hitta ditt inre lugn, samtidigt som du ökar din kroppsmedvetenhet. Det hjälper dig att minska dina stressymptom och låter din kropp slappna av.  Mindfulness handlar om att lära sig vara i nuet och bli självmedveten. En del upplever att mindfulness minskar stress, ångest och nedstämdhet, samt att det kan vara en hjälp för att hantera smärta och sömnproblem. 

Låter detta spännande kan du läsa mer om mindfulness!

Vill du gå en kurs på annan ort? Läs mer om massageutbildningar i Stockholm och MalmöNu finns även Aromaterapi utbildning bland våra utbildningar, kanske något för dig?

Läs mer om fler populära utbildningar

Se alla populära utbildningar
Jämför utbildningar