Danskurs

Dans kan vara många saker: konst, träning eller religion. Genom dans får du använda din kropp för att uttrycka dig. Ofta utförs dans till någon form av musik och sång. Du kan dansa antingen på scen & teater eller för dig själv. Du väljer hur.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt danskurs!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Träning för kropp och sinne

  Dans är en utmärkt träningsform på så sätt att du får använda hela kroppen. När du dansar ökar din puls och du kommer igång och svettas. Dansen tränar både din styrka och din kondition. Dessutom är det roligt! Du hittar utbildare som erbjuder kurser inom dans och musik på vår sida med samma namn. Det är en väldigt kreativ träningsaktivitet som kan göras både i grupp eller individuellt.

  Testa olika dansstilar

  Oavsett om du har tidigare erfarenhet av dans eller är nybörjare så finns det kurser som passar dig. Populära dansstilar idag är bland annat, streetdans, jazzdans, modern dans och discodans. Du kan gå en kurs själv eller signa upp dig och din partner på en danskurs som en rolig aktivitet att göra tillsammans.

  Streetdans

  Streetdans är ett samlingsnamn för flera olika danser som är en del utav hiphop kulturen. Det är en dansstil som utvecklats på gator, parker, skolgårdar och andra öppna ytor utomhus. Det är en dans där det ingår mycket freestyle och improvisation och gemensamt uppträdande. Det är heller inte helt ovanligt med så kallade dance battles inom denna genren.

  Jazzdans

  Den här typen av dans har afrikanska rötter och rytmen i dansen är väldigt viktig. Stor del av teknikgrunden kommer bland annat från den klassiska baletten. Det blir på så sätt en mix av rytmisk afrikansk dans och klassisk balett. Det finns många olika stilar inom jazzdansen som du kan välja mellan.

  Modern dans

  Den moderna dansens utveckling började under tidigt 1900-tal och uppkom som en reaktion mot den klassiska balettens kontrollerade rörelsemönster. Den handlar mycket om att experimentera med naturliga rörelse och föra kroppen över golvet.

  Discodans

  Disco karaktäriseras av mycket pump, puls och energi. Disco har sitt ursprung i 70-talsdisco men ser nästan helt annorlunda ut idag. Dansstilen kännetecknas av en puls och energi. Det handlar om att samla energi och frigöra den på rätt ställen.

  Saker du inte visste om dans:

  • Dans är en unik typ av träning som har effekter på hela kroppen, inklusive hjärnan. Detta eftersom man behöver lära sig dansstegen och känna av takten till musiken.
  • Du blir inte bara rent fysiskt starkare i kroppen utan nervkopplingarna i musklerna förbättras
  • Balansförmågan förbättras
  • Du får bättre koncentrationsförmåga.

  Andra utbildningar relaterade till dans

  Är du intresserad av andra utbildningar som liknar en dansutbildning kan detta vara något för dig:

  • Oavsett om du vill jobba som musikproducent, ljudtekniker eller vill skapa din egen musik, ger en ljud och musikproduktion utbildning dig färdigheter och de kunskaper du behöver. Gör din passion till verklighet och gå en ljud och musikproduktion utbildning.

  Låter detta som något för dig? Skicka en intresseanmälan för mer information!

  Läs mer om fler populära utbildningar