Alla gymnasium i Stockholm | studier.se
gymnasium i stockholm

Alla gymnasium i Stockholm

Vill du veta vilka alla gymnasium i Stockholm är? Då har du hittat rätt! Här får du all information du behöver om gymnasium i Stockholm, hur man ansöker, vilka olika inriktningar du kan välja mellan samt exempel på olika bra gymnasium i Stockholm. Det finns många gymnasieskolor i Stockholm att välja mellan för dig som ska börja gymnasiet och gärna vill gå i Stockholm.

Gymnasium i Stockholm

Bor du i Stockholm och är ute efter ett bra gymnasium? VI ska hjälpa dig. Det finns många bra gymnasium i Stockholm att välja mellan. När man ska välja gymnasium kan det dyka upp många frågor, så som hur ansökan till gymnasiet går till och när man söker till gymnasiet. Det är inte heller helt lätt att välja gymnasium om man inte vet vilka som finns, men vi hjälper förstås till och har samlat en lista längre ned med flera av Stockholms gymnasium.

Här kan du söka olika gymnasium

Behöver du hjälp med att välja gymnasium?

Har du ställt dig frågan vilket gymnasium ska jag välja? Du är inte ensam. Att välja gymnasium är inte helt lätt. I Stockholm finns det väldigt många gymnasium, vilket gör det ännu svårare att välja. Det finns många olika inriktningar och program att läsa. Vilket gymnasium och program som passar dig bäst beror på vad du är intresserad av och vad du sedan vill jobba med. Om du inte vet vad du vill jobba med efter gymnasiet kan det vara en bra idé att välja en allmän linje, så som till exempel samhällsvetenskapliga programmet eller naturvetenskapliga programmet. Men det finns betydligt fler gymnasieprogram i Stockholm än så. Vi nämner ett urval av olika gymnasium och gymnasieprogram längre ned.

Exempel på populära gymnasieinriktningar

Nedan ser du exempel på olika populära gymnasieinriktningar i Stockholm.

Det finns många populära gymnasium och gymnasieinriktningar i Stockholm. Utöver de allmänna linjerna är det är många som vill gå på ett gymnasium inriktat mott ett intresse, så som ett idrottsgymnasium eller djurgymnasium. Det är även flera som söker sig till kreativa linjer som till exempel musikgymnasium.

Roliga gymnasium i Sverige

Även om du bor i Stockholm finns det många roliga gymnasium som har nationellt intag med boende på skolan. Det innebär att du kan söka till andra gymnasium än bara de som ligger i Stockholm, så länge du är beredd på att flytta för din drömutbildning. Nedan ser du exempel på olika gymnasium och gymnasieprogram som du kan söka oavsett vart du bor:

Söka till gymnasiet

Hur söker man till gymnasiet och när söker man till gymnasiet? Normalt söker man till gymnasiet via kommunens egna hemsida – varje kommun brukar ha en ansökningslänk där man går in och anger vilket gymnasium man vill söka till. Så när ska man söka gymnasium? När man söker till gymnasiet beror på vilken kommun du bor i, men brukar vara i januari eller februari i årskurs 9 för start till hösten. Du kommer därefter få besked om antagning till gymnasiet, vilket kan ta några månader.

Bra gymnasium i Stockholm

Det finns många bra gymnasium att välja mellan i Stockholm. Nedan ger vi exempel på tre bra gymnasium i Stockholm.

Sveriges bästa gymnasium

Vilket som är Sveriges bästa gymnasium beror på vem man frågar. Vilket gymnasium som är bäst för dig beror på vad du vill bli och vad du vill jobba med i framtiden. När du väljer gymnasium är det viktigt att du trivs och läser en inriktning du är intresserad av – det kommer göra studierna betydligt lättare och roligare.

Hur gammal är man när man börjar gymnasiet

Hur gammal är man när man börjar gymnasiet? Man börjar normalt gymnasiet det år man fyller 16 år. När man börjar gymnasiet är man alltså 15 eller 16 år.

Alla gymnasium i Stockholm

Vilka är alla gymnasium i Stockholm? Ja vilka gymnasium finns egentligen i vår huvudstad Stockholm? Nedan är en lista över olika gymnasium i Stockholm som erbjuder flera olika typer av program, allt från samhällsprogrammet och naturprogrammet till ekonomi, idrott, teknik eller musik.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur det fungerar att välja gymnasium och hur man söker till gymnasiet nedan. Du kan även läsa mer om tio populära gymnasium i Stockholm samt få reda på vart kändisarna från Stockholm gick gymnasiet.

Läs mer om fler populära utbildningar

Se alla populära utbildningar
Jämför utbildningar