Är du nyfiken på vart kändisarna från Stockholm gick gymnasiet?

Publicerad 1 mars 2019

Här gick kändisarna i gymnasiet!

Är du i tankarna på vilket gymnasium i Stockholm du vill gå på? Eller kanske bara allmänt nyfiken på vart de kända personerna från Stockholm gick gymnasiet? Då har du hittat rätt. Vi har samlat en härlig blandning av: idrottsatleter, artister, youtubers och komiker och tagit reda på vart de gick gymnasiet. Frågan är om du också blir känd om du går på något av dessa gymnasium? Vem vet – du kanske är på tur!

Kändis-gymnasium i Stockholm

Södra Latin

Södra Latin har producerat många kändisar genom tiderna, några exempel är: Joel Kinnaman, Danny Saucedo & Petter.

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en trygg och trivsam miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar skolan mycket högt. Skolan har estetiska utbildningar på hög nivå inom musik, dans, teater, bild och formgivning samt naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk.

Cybergymnasiet

Finns det någon i Sverige som är lika duktig på sociala medier som Kenza? Vi tror inte Cybergymnasiet hade räknat med att skola upp en sådan toppentreprenör.

Cybergymnasiets idé går ut på att ge elever med ambitioner inspirerande gymnasieutbildning i centrala lokaler i Sveriges största städer. Skolan växer med sin personal, som under lång tid tillsammans med eleverna byggt en kultur och värdegrund där det finns plats för personlighet. Cybergymnasiet vet att fler når resultat om skolan ser sina elever som individer med olika behov, och inspirerar dem att själva vara med och utveckla sina talanger.

 

 

Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm

Resan från Göteborg till Hollywood är det inte många som gjort, men den magiska skådespelerskan Alicia Vikander har gjort resan som många drömmer om. Resan kanske startade på Kungliga Svenska Balettskolan?

Du som känner att dansen bubblar i blodet, älskar dans och musik och längtar till nästa föreställning där just du står på scenen. Du har ett lätt val. Kungliga Svenska balettskolan är yrkesdansarutbildningen för dig. Skolan är en riksrekryterande utbildning med egna examensmål. Kungliga Svenska Balettskolan utbildar blivande danskonstnärer hela vägen från de första prövande stegen i grundskolans årskurs 4 till den dag då den färdiga dansaren möter yrkeslivet.

 

Gångsätra Gymnasium

En av Sveriges starkaste lysande stjärnor just nu är Bianca Ingrosso, kanske började hennes enastående kreativitet redan på Gångsätra gymnasium?

Om du söker en skola där kunskap, kommunikation, kultur och kreativitet är i fokus då skall du välja Gångsätra gymnasium. I samverkan med varandra utvecklar skolan lärandet i en positiv anda där ömsesidig respekt, kulturell mångfald och personlig utveckling skapar en plattform för lust till lärande. I dagsläget är skolan flyttat till Hersby gymnasium där de fortsätter att erbjuda samma värde för sina elever.

 

 

Östra Real

Vem har inte dansat till Heroes av Alesso? Detta musikgeni gick gymnasiet på Östra Real.

Östra Real är en stor gymnasieskola och en stor mötesplats. Varje inriktning består av ett lag med lärare inom olika ämnen, som leder sin elevgrupp genom de tre gymnasieåren. Det skapar en helhet i studierna och ger goda förutsättningar för både studier och trivsel. På det viset kombinerar Östra Real den lilla skolans närhet med den stora skolans resurser. Här går drygt 1150 elever på olika program och inriktningar.

 

 

 

Enskilda Gymnasiet

Att fotas för bland annat Dior, Guess och Victoria Secret är långt ifrån alla som gjort, men för Elsa Hosk är detta vardag. Med Elsas högpresterande bakgrund så var hon med all sannolikhet lika duktig när hon studerade på Enskilda Gymnasiet.

Utmärkande för Enskilda Gymnasiet är att skolan fokuserar på några få principer – kunniga lärare som tydligt leder undervisningen; ambitiösa elever som aktivt deltar i lärandet; arbetsro; god gemenskap, ett tillitsfullt klimat och högt satta mål. Det övergripande målet för Enskilda Gymnasiet är att positionera sig som den bästa skola avseende slutbetyg. Enskilda Gymnasiet strävar i sitt arbete efter att eleverna ska uppnå de högre kunskapskraven och kunna mer än vad läroplanen föreskriver.

 

 

Plusgymnasiet

Ben Mitkus är Youtube-fenomenet med hela 532.000 följare. Hans följare är några av de trognaste i branschen som stöttar honom genom allt. Innan han började med Youtube gick han på Plusgymnasiet.

Plusgymnasiet vill att du ska lyckas. Skolans lärare arbetar för att du ska må bra och klara dina studier. Plusgymnasiet stöttar och coachar dig, så att du kan växa och utvecklas. På Plusgymnasiet blir du inte en i mängden. Lärare, mentorer och rektor finns på plats varje dag för att du ska känna dig sedd och uppmuntrad. Tillsammans med dig skapar skolan trygga och lugna studiemiljöer.

 

 

Värmdö Gymnasium

Noel, Dante, Ludwig och Axel är deras riktiga namn men tillsammans är de Hov1. 2 av de fyra killarna gick på gymnasieskolan i Värmdö tillsammans och trots att de gick inriktningen ekonomi så prioriterades musiken högt.

Värmdö gymnasium har en unik bredd av kompetens. Tillsammans skapar skolan en god grund för studier inom just ditt område och även till efterföljande studier. Traditionella lektioner varvas med föreläsningar, rollspel, grupparbeten och studiebesök – varierad pedagogik ger bäst resultat. I veckoschemat är tisdagar en flexibel dag för att underlätta för kreativitet och variation i form av till exempel ämnesintegrerade projekt, kulturaktiviteter och studiebesök.

 

Fotocred:
Bianca Ingrosso: Foto: Erik Simander/TT
Danny Saucedo: Youtube, Så mycket bättre
Hov1: Henrik Montgomery
Elsa Hosk: @hoskelsa
Alesso: Foto: Pressbild
Alicia Vikander: Alex Welsh for The New York Times
Kenza: Foto: Pressbild
Ben Mitkus: TV3/Johnny Wohlin