Topplista: 10 utbildningar för dig som vill arbeta med ekonomi

Publicerad 5 september 2019

Utbildningar för dig som vill arbeta med ekonomi

Vill du arbeta med ekonomi eller arbetar du redan med ekonomi och vill vidareutbilda dig? Här listar vi 10 olika utbildningar inom ekonomi som ökar din kompetens.

1. Fastighetsekonomi för arkitekter och projektledare – STF Ingenjörsutbildning

Under kursen får du en helhetssyn på fastighetens ekonomi och en bättre förståelse för din uppdragsgivares investeringar. Bland annat får du lära dig vilka faktorer som styr fastighetsägarens investeringar och beställarens ekonomi och hur det kan påverka dina byggprojekt.

2. Ekonomi – EFL

Vill du få en djupare kunskap i att arbeta strategiskt och operativt inom ekonomiområdet? På EFL kombinerar du ekonomiutbildningen med ditt arbete och passar dig som är ny i din yrkesroll eller vill utvecklas i ditt befintliga arbete.

3. Projektekonomi – Mindset AB

Under utbildningen får du verktyg hur du kan skapa både kontroll och förankring i dina projekt. Projektekonomi är mycket viktigt för att kunna påvisa varför ett projektet ska genomföras överhuvudtaget. Det är därför viktigt att förtydliga prioriteringar och visa exakt hur det ligger till.

4. Säkra affärer – det är dyrt att inte få betalt – Svea Ekonomi

Utbildningen tar upp alternativa finansieringslösningar, hur man effektiviserar hantering av reskontran och kortar sina kredittider. Tips om vad som bör ingå i en kreditpolicy – ett av dina viktigaste verktyg för att minska risken för kundförluster tar vi upp. Vi går även igenom trender på marknaden som kan beröra dig och ditt företag.

5. Ekonomiutbildning för VD – Taurus Ekonomiutbildning AB

En praktisk inriktad kurs där du får använda ditt egna företags siffror utifrån er årsredovisning. Utbildningen består av olika utbildningsblock där du har tid för att bygga in nya rutiner och arbetssätt på hemmaplan.

6. Ekonomi för icke-ekonomer – Teknologisk Institut

Gå en grundläggande utbildning i ekonomi och få en övergripande bild av hur företagets ekonomiska system hänger samman och fungerar.

7. Excel för controllers & ekonomiansvariga – Kunskapsgruppen GM Sverige AB

Excel är verktyget som underlättar ditt ekonomiska arbete. En tvådagarskurs kan få dig som är ekonom att bli ännu effektivare i din vardag!

8. Intensivkurs – Ekonomi för chefer i byggbranschen – Byggakademin

Få en inblick i ekonomiska begrepp och samband, nyckeltal och rapporter samt hur du som chef praktiskt kan arbeta för att förbättra ditt företags lönsamhet.

9. Personalekonomi – Metodicum

Ekonomi hänger samman med hälsofrågor. Under denna fyradagars grundutbildning i personalekonomi får du veta vilka intäkter och kostnader ett företag och samhälle kan påverkas av när det kommer till hälsa och hälsoförändringar.

10. Affärsekonomi för Tekniker på distans – Xpectum

Är du ingenjörer eller tekniker som har behov av en ekonomisk kompetens? Den här distanskursen i affärsekonomi riktar sig till dig som behöver mer kompetens inom Ekonomistyrning, Årsredovisning och Ekonomisk information.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på utbildningar inom 2 timmar!