Topplista: 10 utbildningar för dig som är praktiskt lagd

Publicerad 2 juli 2018

Utbildningar för dig som som är praktiskt lagd

Vill du ha ett arbete där du får utrymme för din praktiska och kanske kreativa sida? Här listar vi 10 st olika utbildningar för dig som är praktiskt lagd och som vill öka din kompetens för att kunna arbeta med både kropp och knopp.

1. Florist – Nordvik Höga Kusten Kompetens AB

Är du konstnärlig och gillar färg och form? Har du kanske även en passion för blommor? Då är floristyrket perfekt för dig! Här får du skapa fritt från din egen fantasi och dina kunders önskemål.

2. YKB – Blåklintsbuss

Gå en yrkesförarkompetensbevis-utbildning och få lära dig allt för att köra lastbil och buss.

3. Nagelterapeut – Svenska Skönhetsakademin

Att arbeta som nagelterapeut får du utlopp för din kreativa sida då ingen kund kommer bli den andra lik. Du arbetar med olika tekniker och det gäller att du har en fingertoppskänsla.

4. Truckförare – Göstas Truckar AB

Lär dig köra truck och få goda möjligheter till att få arbete på ett lager eller godsmottagning. På en godsmottagning få du lasta och lossa inkommande transporter. Du kommer att få använda din kropp och muskler samt hantera pappersarbeten.

5. Frisör – Saxakademin

Har du en talang för att styla ditt eget eller andras hår? Att arbete som frisör handlar inte bara om att klippa, utan även att få styla och få din kund att känna sig riktigt fin.

6. Fastighetsskötare med enkla elarbeten – Svenska Ledargruppen

Är du fastighetsskötare och arbetar med enkla elarbeten? Glöm inte att gå en repetitionsutbildning var 3:e år.

7. TeleskoplastareNordberghs

Vill du vara en problemlösare som arbetar med en multimaskin? Teleskoplastaren kan användas inom många olika områden. Den kan fungera som hjullastare med förlängd räckvidd, men också vara runtom svängande och då mera vara lik en mobilkran.

8. Svetsutbildning – Montico

Svetsning, tänk att kunna laga söndriga saker eller sätta ihop olika konstellationer med hjälp av värme! Är inte det häftigt? Låt din fantasi flöda i olika projekt eller använd din kompetens i industritillverkningen.

9. Skogsmaskinförarutbildning – Utbildning Skog Färna AB

Trivs du i skogen och är intresserad av maskiner? Skogsmaskinsförare gör det möjligt för dig att uppfylla dina drömmar.

10. Ställningsutbildning – Nikor AB

Vill du arbeta på hög höjd och bygga ihop ställningar? För att minska antalet olyckor och för att öka medvetandet om vad man bör tänka på vid arbete med ställningar finns det krav på att alla som bygger, ändrar eller nedmonterar ställningar skall ha genomgått en utbildning.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på utbildningar inom 2 timmar!