Topplista: 10 utbildningar för dig som vill arbeta digitalt

Publicerad 5 juli 2018

Utbildningar för dig som vill jobba från din laptop

Vill du arbeta digitalt? Som anställd, egenföretagare eller konsult kan du jobba digitalt via din dator. Det finns mängder av olika arbeten där du kan jobba från distans. Vi har listat tio kreativa och kanske oväntade exempel på utbildningar där din arbetsplats endast behöver innefatta en dator och bra internetuppkoppling.

10 utbildningar för dig som vill jobba på distans

1. Fristående designutbildningar på distans – Nordiska Textilakademin

Är du intresserad av grafisk design kan du utbilda dig inom detta ämne och sedan jobba som grafisk designer helt på distans. Du blir expert på bland annat typsnitt, layout och logotyper.

2. E-Commerce Manager IHM Business School

Ett sätt att jobba digitalt är att driva en egen e-butik. Med denna utbildning blir du expert på att sälja varor i webbutik! E-handeln världen över växer ständigt, så jobb är du nästan garanterad!

3. Lär dig göra din säljande hemsida i WordPress – Kindbo AB

Oavsett om du ska sälja produkter eller driva en inkomstgivande blogg så det viktigt att din hemsida är bra uppbyggd! Lär dig hur du på bästa sätt anpassar din hemsida för att sälja just det du arbetar med.

4. Sälj mer med LinkedIn! Digitalsnack

För att arbeta digitalt och lyckas online är det viktigt att kunna nätverka på rätt sätt. Har du koll på din LinkedIn-profil och hur du bäst använder den? De flesta digitala jobb går att finna via denna sociala media där professionella nätverkar både via sina företag och privat.

5. Effektiva e-brev – Språkkonsulterna

Är emailutskick en del av din digitala strategi? Lär dig hur du effektivast använder dem i ditt digitala arbete. Oavsett om du driver eget företag eller skapar utskick för arbetsplatsen du jobbar på så är det smidigt att kunna dessa effektiva knep!

6. Google AdWords grundkurs – TopVisible

Som SEO-expert är du grym på allt vad Google heter. SEO står för Search Engine Optimisation eller sökmotoroptimering och är en hel digital vetenskap. Lär dig om Google AdWords eller Google Analytics och jobba därefter som t.ex. SEO-konsult.

7. Poddradio – Poppius

Som poddare jobbar du när och vart du vill och dessutom digitalt. Tack vare dagens teknologi finns det riktigt bra mikrofoner och redigeringsprogram till datorn och då är det bara att sätta igång att jobba. Poddar brukar oftast innehålla intervjuer – men sådana går ju att göra över internet också, eller hur?

8. Marknadsföringsutbildningar – EFL

Marknadsföring kan man jobba med både digitalt och i tryckta eller rörliga medier. Dock är digital marknadsföring en absolut växande brasch och väl värt att utbilda sig inom. Som digital marknadsförare kan du jobba med otroligt många olika områden, börja med en grundkurs!

9. Företagskurs – Mediaträning – Att skriva pressmeddelanden och debattartiklar – Retorikhuset

Om du vill skriva debattartiklar och pressmeddelanden så är detta utbildningen för dig. Använd ditt skrivande och arbeta helt digitalt!

10. Kommunikation och bemötande för läkare – Kunskapsgruppen GM Sverige AB

Läkare? Ja, du läste rätt! Nu för tiden finns det ju massa appar och hemsidor man kan använda för att få kontakt och hjälp av läkare. Även inom detta yrke kan du faktiskt arbeta digitalt!

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på ledarskapsutbildningar inom 2 timmar!