Kändisar som pluggat på folkhögskola

Publicerad 3 mars 2020

Här pluggade kändisarna på folkhögskola!

Är du på väg att ta studenten och vill studera vidare eller känner du bara att det är dags att lära dig något nytt? Då kan någon av Sveriges olika folkhögskolor vara av intresse för dig. Vi har dessutom gjort en sammanställning av kändisar som har pluggat på folkhögskola för att ge dig lite extra inspiration.

Kanske vill du jobba med hundar eller E-sport? Då har Sommenbydgens folkhögskola rätt utbildning för dig. För dig som vill ha en flexibel undervisning så passar det att gå på en folkhögskola distans

Folkhögskolor erbjuder utbildningar som riktar sig till vuxna och är öppen för alla. En viktigt del med att plugga på folkhögskola är att du ska vara med och påverka utbildningen. Samtal och diskussioner är viktiga och kursdeltagarna lär av varandra. Folkhögskolan utgår från dina kunskaper, erfarenheter, behov och drömmar. Vi har samlat de bästa folkhögskolorna på ett och samma ställe för att du ska få en insikt hur det är att studera på folkhögskola.

Kändis-folkhögskolor i Sverige

Fridhems folkhögskola

På Fridhems folkhögskola har världsstjärnan Marie Fredriksson från Roxette studerat musiklinjen. Kanske var det redan där som hennes karriär tog fart?

Fridhems folkhögskola har ett tydligt musikfokus med dels musiklinjen men också jazzlinjen och teaterlinjen. Det sägs också att deras filmlinje är riktigt populär. På sommaren förvandlas folkhögskolan till en jättearena för folkbildning. Du kan välja mellan ett sjuttiotal kurser under sju intensiva veckor. Allt från skrivarkurser till en introduktion i ståupp. Lärorika dagar varvas med magiska och underhållande kvällar.

 

S:t Sigfrids folkhögskola

En annan sångfågel som både varit med och tävlat i Idol och varit programledare för musikhjälpen och P3-guld är Linnea Henriksson. Hon har pluggat klassisk sång på S:t Sigfrids folkhögskola.

S:t Sigfrids folkhögskola har även den ett stort musikfokus med bland annat musiklinjen. Det finns också ett tydligt fokus på religiösa kurser så som kyrkomusik, kyrkans grundkurs samt vad står kyrkan för. Man kan även likt andra folkhögskolor läsa allmän kurs i olika inriktningar.

 

 

 

Skurups folkhögskola

Ett annat känt ansikte är Anders Kraft. som vi så ofta ser i TV4. Han har bland annat varit programledare för Nyhetsmorgon men idag arbetar han som nyhetsankare för TV4 nyheterna. Anders utbildade sig på Skurups folkhögskola.

Skurups folkhögskola erbjuder en kreativ miljö med många spännande utbildningar. Anders Kraft har gått deras journalistlinje men man kan även kolla in deras musik eller kocklinje. Det märks att det är ett högt fokus på kreativitet och skapande men det erbjuds även allmän kurs för dig som vill plugga upp dina betyg.

 

 

Kalix folkhögskola

Kalix folkhögskola är en riktig kändismagnet. Bland annat författaren Hanna Hellquist och programledaren Erik Haag har studerat på skolan.

Kalix folkhögskola följer trenden och satsar på utbildningar inom sociala medier och digital kommunikation. Kanske är du vår nästa Youtuber? Det erbjuds även utbildningar till lärarassistent, socialpedagog eller varför inte spendera sommaren uppe i Kalix och gå en av deras sommarkurser.

 

 

Södra Vätterbygdens folkhögskola

En annan kändistät folkhögskola är Södra Vätterbygdens folkhögskola. Här har bland annat folkkära Tilde de Paula Eby och programledaren Rickard Sjöberg studerat. Kan du gissa vad?

Södra Vätterbygdens folkhögskola profilerar sig som Sveriges bästa folkhögskola. Vi på studier.se har dock kommit fram till att det finns många andra bra folkhögskolor att välja och vraka mellan. På Södra Vätterbygdens folkhögskola kan du studera allt från bibellinjen till musiklinjen, en klassisk folkhögskola helt enkelt!