Nordiskt masterprogram i biodiversitet och systematik
Utbildningsform
Längd
1 år
Start
Kontakta skolan
Takt
100%
Pris
CSN-berättigad & kostnadsfri
Upplägg
Kurser, Program
Ort
Omdöme
Begränsad information!
Utbildningen kommer från offentliga register. Studier.se kan inte garantera rätt information då vi inte har ett aktivt samarbete med skolan. Du kan hitta andra utbildningar som är verifierade under delen liknande utbildningar.
NABiS det Nordiska masterprogrammet i Biodiversitet och Systematik ger dig de taxonomiska färdigheter som du behöver för att arbeta med biodiversitet och dess bevarande i framtiden. Taxonomi är vetenskapen om arter och deras evolutionära släktskap. Inom programmet ges ett brett urval av kurser fördelade mellan de nio nordiska universiteten som deltar. Kurserna kombinerar teoretiska och praktiska studier och är till största delen nätbaserade. Vid några tillfällen är undervisningen förlagd till en fältstation så studenter och lärare kan träffas kortare perioder med intensiva lab- eller fältarbeten. Masterprogrammets kurser kan indelas i fyra kategorier: Biodiversitet identifiering, Biodiversitet klassificering, Systematisk teori, och Verktygskurser. Examensarbetet är 30-60 hp och görs vid det universitet där man blir antagen till programmet i nära samarbete med en forskargrupp. För mer information se: www.nabismaster.org Efter genomgånget program förväntas man ha en bred kunskap om levande organismer och deras släktskap, ha specifika identifieringskunskaper om någon eller några organismgrupper, vara bekant med nomenklaturregler, kunna beskriva evolutionära mekanismer som leder till artbildning, att kunna producera och ta hand om molekylär systematisk information, förstå biodiversitet i ett globalt perspektiv och kunna förmedla vetenskaplig information till akademiska grupper såväl som till allmänheten.NABiS vänder sig till studenter som vill bli forskarstuderande och ha en akademisk karriär som t.ex. forskare på universitet eller kurator på museum eller som är intresserade av en karriär inom Naturvård och Biodiversitet med arbete på t.ex Artdatabanken, Världsnaturfonden (WWF) eller GBIF som globalt arbetar med biodiversitetsdata online.
Stockholms universitet
Stockholms universitet är en högskola/universitet i . Skolan bedriver akademiska utbildningar och kurser på eftergymnasial nivå. Genom att studera vidare fördjupar du dina kunskaper och öppnar upp möjligheterna för din framtida karriär.
På Stockholms universitet kan du välja att studera en utbildning eller enskilda kurser. En utbildning på universitets- eller högskolenivå är ofta indelade i tre olika nivåer:
- Grundnivå (tre år)
- Avancerad nivå (två år)
- Forskarnivå - (två till fem år)
Studentbostäder
Du som studerar vid Stockholms universitet har möjlighet att söka en studentbostad i . Du kan ställa dig i kö till studentbostäder innan du påbörjat dina studier. För att få bo i en studentlägenhet i måste du däremot studera en studiemedelsberättigad utbildning på Stockholms universitet. Det ställs även krav på att du klarar ett antal poäng per termin för att få behålla din studentbostad.
Stockholms universitet antagningspoäng
För att veta vilka krav det finns för antal antagningspoäng för att studera vid Stockholms universitet kan du läsa av statistik på tidigare antagningstillfällen. Med statistik från tidigare år kan du få en överblick kring antalet sökande, hur många som blivit antagna och hur många antagningspoäng som krävdes för att komma in på Stockholms universitet.
Stockholms universitet terminstider
Terminstiderna för Stockholms universitet skiljer sig inte åt från andra högskolor eller universitet. Höstterminen börjar som regel från slutet av augusti eller början av september, fram till mitten av januari. Efter det startar vårterminen som pågår fram till början av juni.
Mer information och kontakt
I nuläget har inte Stockholms universitet ett aktivt samarbete med Studier.se. För frågor, anmälan eller mer information behöver du själv ta kontakt med Stockholms universitet. Kontakta Stockholms universitet genom att besöka skolans webbplats.
Fler utbildningar från Stockholms universitet
Visar 1 till 10 av 1297
Liknande utbildningar
Visar 1 till 10 av 3859
Kontaktuppgifter
Adress
Stockholms universitet
Omdömen
Kursen saknar omdömen
Lämna ett omdöme
Lönestatistik
Låt dig inspireras om vad utbildningen kan leda till för olika yrken och lönenivå. Medianlönen inom alla yrken i Sverige är idag 32 400 kronor. Medianlönen är den mittersta lönen i en utvald grupp utifrån storleksordning lägst till högst. Lönestatistiken är hämtad från SCB.
Yrke | Medianlön |
---|---|
Civilingenjörsyrken | 45 200 kr |
Biologer, farmakologer och specialister inom lant- och skogsbruk m.fl. | 38 800 kr |
Fler utbildningar från Stockholms universitet
Visar 1 till 10 av 1297
Liknande utbildningar
Visar 1 till 10 av 3859
Jobbar du på skolan eller är ansvarig?
Informationen som visas är importerad från offentliga register. Ni kan lägga till rätt information och skapa ett attraktivt innehåll och ta del av elever som vill ansöka till er skola och era utbildningar.
Kontakta oss