Ta steget mot att hitta ditt eget konstnärliga uttryck! Hos oss får du utveckla ditt eget konstnärliga språk och prova på olika konstnärliga tekniker. Vår grundutbildning vänder sig till dig som är nyfiken på konst och kultur och som har en vilja att utvecklas kreativt.
Sista ansökningsdag 28 april
Kursens innehåll
Under den två terminer långa utbildningen kommer du få jobba med olika konstnärliga uttryck. På höstterminen arbetar vi med konstnärliga tekniker, material och metoder som teckning, måleri, skulptur och rumslig gestaltning. I utbildningen ingår orientering i samtidskonst och konsthistoria för att du ska få kännedom och förståelse för konstens uttryck och språk. Vårterminen är fylld av olika workshops och ett fritt projektarbete som presenteras i en utställning på Wikdagen.
I undervisningen ingår också gruppsamtal om det egna skapandet. Seminarieformatet integreras i undervisningen för att stödja ditt konstnärliga skapande, där dialogen blir en central del. Vi ser samtalen som en viktig del av utbildningen och en möjlighet för dig att hitta ditt konstnärliga språk och utveckla din förståelse för den egna gestaltningsprocessen. I undervisningen kommer du att möta ordinarie lärare samt ett flertal inbjudna gästlärare.
Under vårterminen gör vi en studieresa till Berlin, där du kommer att få utforska konstens rika värld genom besök på gallerier, museer och konstnärsateljéer. Detta ger en unik möjlighet att fördjupa dig i konstens puls och inspireras av den dynamiska konstscenen i en av Europas mest kreativa städer.
Förkunskaper
Det finns inget krav på tidigare erfarenheter inom konst för att ansöka. För att gå utbildningen behöver du ha gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper från annan utbildningsform. Efter utbildningen kan du söka vidare till skolans konstnärliga fördjupningsår. Ditt intresse, din motivation och din vilja att utvecklas är det viktiga.
Lärare
Sandrine Samuelsson, Jan Matsson + gästlärare.
Kostnad
Deltagaravgiften är 3 200 kronor per termin. I denna avgift ingår workshops, försäkring, kopieringskostnader och vissa studiebesök. Kostnad för egen förbrukning tillkommer samt kostnad för studieresa. Utbildningen är studiemedelsberättigad.