Socionomprogrammet i Göteborg

Brinner du för socialt arbete? Då kanske socionomprogrammet i Göteborg är något för dig. Tre och ett halvt års studier leder till socionomexamen, och vidare till ett yrke där du får användning för din passion för människan och vårt samhälle.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt socionomutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Vad gör en socionom?

  Vanliga yrkesroller för en socionom är biståndsbedömare, socialsekreterare eller kurator. Områden som socionomer arbetar inom är äldreomsorgen, skolan eller med funktionsnedsatta. Du får som socionomstuderande även praktik där du får testa på yrkesrollen redan som student. Eller varför inte bygga på dina kunskaper med en utbildning i psykoterapi? Som samtalsterapeut arbetar du med människors personliga utveckling och välmående. Varje dag på jobbet kommer du att göra skillnad.

  Låter detta intressant? Läs mer om vad en socionomprogrammet här!

  Studera i Göteborg

  Göteborg är en härlig studentstad. Här kretsar inte allting kring universitetet – universitetet är istället är naturlig del av staden. Billig öl, lyxiga uteställen, vackra naturområden, shopping och havet runt knuten är bara några av fördelarna med Sveriges näst största stad. Skaffa dig all kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna arbeta i ett socialt arbete genom socionomprogrammet i Göteborg – och ha roligt under tiden du pluggar! Socionomprogrammets 210 hp motsvarar sju terminer. Programmet blandar teoretiska kurser med en längre praktikperiod. Om du vill kan du praktisera utomlands. Ett antal valbara kurser gör att du kan rikta in dig mot det område som intresserar dig mest. I Göteborg drivs en av Sveriges mest framgångsrika socionomutbildningar och antagning sker både inför höst- och vårterminen.

  Vill du inte studera i Göteborg kan du även läsa socionomprogrammet i Umeå!

  Vidarestudier och kompetensutveckling

  Du som har en socionomutbildning och vill studerar vidare på akademisk nivå har mycket att välja på. Efter avslutad grundexamen har du möjlighet att läsa vidare och ta en master.

  Om du redan arbetar som socionom eller inom liknande bransch kan det vara en bra idé att ta del av kompetensutvecklande. Genom kompetensutveckling kan du uppdatera dina kunskaper och få chansen till en bredare karriär.

  För den som arbetar inom det sociala fältet rekommenderar vi på studier.se alldeles särskilt kompetensutvecklande kurser inom psykologi och mental utveckling eller personlig och individuell utveckling.

  Låter detta som något för dig? Skicka en intresseanmälan för mer studentinformation om socionomprogrammet!

  Läs mer om fler populära utbildningar