Improvisationsstudion

För jobbet - Kroppsspråk

Utbildningsform

Kurser

Längd

Anpassat

Start

Löpande

Ämnesområde

Scen och Teater

Upplägg

Företagsanpassat

Ort

Flera orter (4 st)

Omdöme

0/5 baserat på 0 recensioner
Lämna ett omdöme!

Kroppsspråk och bemötande

I våra utbildningar får du via praktiska övningar lära dig att använda kroppsspråk i mötet med andra människor. Vi har två utbildningsmoduler: grund- och vidareutbildning. Båda är omfattande och bra för grupper upp till 25–30 personer. För en större publik passar en föreläsning bättre.

För jobbet

Vi hjälper dig gärna att hitta en utbildning eller underhållning som passar dina behov. Du kan utgå från något av de alternativ vi erbjuder eller ring oss så skräddarsyr vi något för dig och din organisation. Vi har över 25 års erfarenhet av att utbilda och underhålla ute på företag och gör ca 100 uppdrag om året. De alternativ som presenteras för kroppsspråk och bemötande är:

 • Kroppsspråk – grundutbildning
 • Kroppsspråk – vidareutbildning
 • Kroppsspråk för vårdpersonal
 • Kroppsspråk – föreläsning

Kroppsspråk – grundutbildning

En utbildning i kroppsspråket är väldigt användbar och en mycket rolig upplevelse. Att få se rakt in i det mänskliga samspelet är både fascinerande och en smula omvälvande. Improvisationsstudion är väl insatta i forskningen kring kroppsspråkets utveckling. Vi har tagit fram en egen metod och sätt att tillämpa kroppsspråket i praktiken.

Vi är bra på att bemöta grupper och på kort tid ge verktyg till deltagarna att använda direkt. I en workshop/utbildning varvas korta teoripass med praktiska övningar, mestadels två och två. Det hela är enkelt och mycket roligt.

Innehållet kan anpassas till sammanhanget med exempelvis inriktning på bemötande, ledarskap, kommunikation eller säljsituationen. Utbildningen tar upp bland annat följande områden:

Vad är kroppsspråk?

Kroppsspråket är ett signalsystem som handlar om individens känslomässiga och sociala tillstånd/status.

Kroppsspråkets ursprung

Vår evolutionära bakgrund har stor betydelse för hur vi beter oss idag.

Hög- och lågstatus

Hur inordnar vi oss i ett möte eller en grupp? Hur visar vi att vi vill leda eller följa en situation?

Mötet med främlingar

Hur läser vi av kroppsspråket när vi möter okända? Hur avgörs positioneringen? Hur kan vi skapa en bra mötessituation?

Kroppsspråket i bemötande, sälj eller samverkan

Hur kan jag lära mig att läsa av och anpassa mitt kroppsspråk? Ska jag leda situationen eller följa?

Kort fakta

Antal: I en utbildning arbetar vi med grupper på max 30 deltagare. Är ni fler skickar vi gärna fler pedagoger eller rekommenderar en föreläsning.
Tid: Våra vanligaste uppdrag ligger mellan 2 – 6 timmar. Vi tar alltid fram utbildning tillsammans med våra uppdragsgivare. Deltagarna får efteråt en sammanfattande dokumentation med övningar att fortsätta med på egen hand.

Kroppsspråk – vidareutbildning

I denna utbildning får du finslipa din sociala förmåga. Utbildningen utformas tillsammans med uppdragsgivaren och anpassas till situationer från deltagarnas arbetsvardag. Genom roliga och undersökande övningar förbättrar du din sociala räckvidd och lär dig nya sätt att se på dig själv, dina arbetskollegor och det mänskliga samspelet. Praktisk beteendelek där du får nya verktyg att använda på jobbet.

Följande moment finns alltid med:

Repetition av kroppsspråkets grunder (kortfattad) – Människans utveckling, det mänskliga signalsystemet, samarbetets mekanik – leda och följa, låg- och högstatusbeteenden i mötet med nya bekantskaper.

Att läsa av och anpassa – Här övar vi upp förmågan att anpassa sin sociala status på olika sätt i fingerat kundmöte, medarbetarsamtal och andra one-to-one möten.

Hur gör du? – Hur uppfattas du av andra? Läser omgivningen av dig på samma sätt som du tror att de gör? Vad tycker du är lätt respektive svårt i möten med andra?

Några förslag på inriktningar

Att leda eller följa situationer – Här får du träna dig att lämna eller ta plats beroende vad som passar situationen bäst. Övningarna höjer din beredskap i situationer där saker står lite mer på spel.

Kroppsspråket i säljsituationen – Hur läser du av kunden? Kan du hitta fler sätt att bemöta människor på? Vilken roll tar du oftast och hur kan du förbättra den med hjälp av kroppsspråket?

Hur gör jag i svåra situationer? – Vad kan du göra när det blir maktkamp? Hur kan du sänka aggressivitet? Hur kan du handla när känslorna tar överhand?

Att stå inför publik – Hur kan du använda dig av kroppsspråk när du står inför publik, kollegor eller ledningsgrupp? Hur använder du ögonkontakten? Vad gör du med kroppen och hur blir du av med nervositet?

Kroppsspråk för vårdpersonal

Anpassad för vården

Improvisationsstudions utbildning i kroppsspråk och bemötande är specialanpassad för vården. Vi har tidigare gett en lång rad mycket uppskattade utbildningar och föreläsningar på kick-off och personaldagar för avdelningar på Karolinska Universitetssjukhuset, SöS, Astrid Lindgrens Sjukhus, Danderyds Sjukhus och andra vårdinrättningar runtom i Sverige.

En utbildning i kroppsspråket är en användbar och rolig upplevelse för hela avdelningen. Att lära sig avläsa människors signaler både tydliga och subtila, är mycket användbart för alla som träffar människor i sitt arbete och alla som är intresserade av ledarskapets och medarbetarskapets olika sidor.

Kroppsspråket – forskning och utveckling

Improvisationsstudion är mycket insatta i hur forskningen kring kroppsspråket utvecklas och har tagit fram en egen metod och ett sätt att tillämpa kroppsspråket i praktiken. Vi är bra på att ”ta” grupper och på kort tid ge verktyg till deltagarna att använda direkt. I en workshop/utbildning/föreläsning varvas korta teoripass med praktiska övningar i helgrupp men mestadels två och två. Utbildningen/föreläsningen är gruppskapande, enkel och mycket rolig.

Kort fakta

Antal: Vi kan ta upp till 25 – 30 personer vid ett tillfälle.
Tid: Utbildningen/föreläsningen tar runt två timmar och hela vårdavdelningen är med.

Kroppsspråk – föreläsning

En föreläsning i kroppsspråk är interaktiv och mycket rolig. Åhörarna får aktivt pröva på kroppsspråkets olika funktioner och röra sig runt i rummet. Föreläsningen ger deltagarna användbara tillämpningar att applicera på jobbet och i vardagen samt ger en gemensam terminologi att använda i fortsatta diskussioner. Innehållet kan anpassas till sammanhanget med exempelvis inriktning på bemötande, ledarskap, kommunikation eller säljsituation. Föreläsningen bidrar även till en stark vi-känsla.

Föreläsningen anpassas till sin publik:

 • Vad är kroppsspråk? – Kroppsspråket är ett signalsystem som handlar om individens känslomässiga och sociala tillstånd/status
 • Kroppsspråkets ursprung – Vår evolutionära bakgrund har stor betydelse för hur vi beter oss idag.
 • Hög- och lågstatus – Hur inordnar vi oss i ett möte eller en grupp? Hur visar vi att vi vill leda eller följa en situation?
 • Mötet med främlingar – Hur läser vi av kroppsspråket när vi möter okända? Hur avgörs positioneringen? Hur sänker man aggressivitet hos den man möter? Hur kan vi skapa en bra mötessituation?
 • Kroppsspråket i bemötande, sälj eller samverkan – Hur kan jag lära mig att läsa av och anpassa mitt kroppsspråk? Ska jag leda situationen eller följa?

Kort fakta

Antal: Vi utformar alltid föreläsningen tillsammans med vår uppdragsgivare.
Tid: Tidsåtgång cirka 1–2 timmar.

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på vår hemsida eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med oss som kontaktar dig via mail eller telefon inom kort.

Improvisationsstudion

Välkommen till Improvisationsstudion!

Improvisationsstudion är Stockholms nya humorscen. Vi ger föreställningar, håller kurser i improvisationsteater och jobbar med verksamhetsutveckling ute hos företag organisationer. Vi har en gedigen kurskatalog för humor, improvisationsteater och manusteater. Vi ger också ut böcker i eget förlag.

Teatern

Teatern ligger på Skånegatan 63 i Stockholm där vi ger föreställningar och håller kurser och andra utbildningar – både för företag och privat. Teatern går även att hyra för gästspel.

Företagsutbildningar

Improvisationsstudion har 25 års erfarenhet och gör ca 100 uppdrag om året för näringsliv och organisationer inom stat, kommun och regioner.

Improvisationsstudions verksamhet utgår från teaterns arbetsmetoder med skådespelarträning, sceniskt berättande och improvisationsteater. Vi erbjuder utbildningar och workshops i bl.a. kroppsspråk, kreativitet, kreativt ledarskap och presentationsteknik. Vi har utvecklat ett eget sätt att använda teaterns förmåga att gestalta svåra och komplicerade situationer en organisation står inför, på ett roligt, kreativt och inspirerande sätt som vi kallar för Dilemmateater.

Verksamheten leds av Martin Geijer, som har ett förflutet med improvisationsteater sen 90-talet. Improvisationsstudion har kollektivavtal samt ramavtal med flera olika kommuner och myndigheter.

Teaterkurser

Förutom teaterkurser i improvisation har Improvisationsstudion ett brett kursutbud i andra sceniska konstarter som clown, stand up, mask, humor och manusförfattande. Vi vill på detta sätt erbjuda en palett av olika konstarter som kan korsbefrukta och berika varandra.

Deras huvudkompetens, improvisationsteater, är ett oslagbart medel att på ett enkelt och lustfyllt sätt utveckla kreativa sidor både privat och i jobbet. En teaterkurs i improvisationsteater ökar också samarbetsförmågan och säkerheten i att agera inför publik.

För jobbet

Improvisationsstudion hjälper dig gärna att hitta en utbildning eller underhållning som passar dina behov. Ta något av de alternativ som redan finns eller ring dem så skräddarsyr de något för er.

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Fler utbildningar från Improvisationsstudion

Visar 1 till 7 av 7

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Clownutbildning

Improvisationsstudion

Kurser
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
2 450 SEK

För jobbet - Kreativitet

Improvisationsstudion

Kurser
1 dag
Företagsanpassat
Löpande
Flera orter (4 st)
-

För jobbet - Verksamhetsutveckling

Improvisationsstudion

Kurser
Företagsanpassat
Löpande
Flera orter (4 st)
-

För jobbet eller privat - Presentationsteknik

Improvisationsstudion

Kompetensutveckling
Företagsanpassat
Öppen utbildning
Löpande
Distans
Stockholm
Stockholms län
3 500 SEK

Improvisationsteater

Improvisationsstudion

Kurser
Anpassat
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
1 750 SEK

Improviserad sång och musikal

Improvisationsstudion

Kurser
5 dagar
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
2750 SEK

Stand up utbildning

Improvisationsstudion

Kurser
Kurser
Löpande
Distans
Stockholm
Stockholms län
3200 SEK

Liknande utbildningar

Inga liknade utbildningar hittades.

Skickar...

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, har frågor eller vill boka. Improvisationsstudion hör av sig inom kort! En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

  Kontaktuppgifter

  Adress

  Improvisationsstudion
  Skånegatan 63
  116 37 Stockholm

  Telefon (visa nummer)

  Besök webbplats

  Omdömen

  Kursen saknar omdömen

  Skickar...

  Lämna ett omdöme

  12345 (0/5)

  Fler utbildningar från Improvisationsstudion

  Visar 1 till 7 av 7

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Clownutbildning

  Improvisationsstudion

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  2 450 SEK

  För jobbet - Kreativitet

  Improvisationsstudion

  Kurser
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  -

  För jobbet - Verksamhetsutveckling

  Improvisationsstudion

  Kurser
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  -

  För jobbet eller privat - Presentationsteknik

  Improvisationsstudion

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Stockholm
  Stockholms län
  3 500 SEK

  Improvisationsteater

  Improvisationsstudion

  Kurser
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  1 750 SEK

  Improviserad sång och musikal

  Improvisationsstudion

  Kurser
  5 dagar
  Kurser
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  2750 SEK

  Stand up utbildning

  Improvisationsstudion

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Distans
  Stockholm
  Stockholms län
  3200 SEK

  Liknande utbildningar

  Inga liknade utbildningar hittades.