Kurs Skidåkning

Publicerad 5 november 2013

Gå en kurs i skidåkning!

Snö, kyla, varma drycker och långa backar är något alla tänker på, speciellt under vintertider. Att sitta med nära och kära i en stuga ute på fjällen med öppen brasa och en varm dryck i handen medan snön yrar utanför är en drömresa för många.

I skidbackarn rangordnas svårighetsgraderna efter olika färger, där den lättaste backen är grön och den svåraste svart. Det finns även en dubbelsvart backe på vissa platser som används endast av extremt skickliga skidåkare.

Ute i skidbackarna kan man använda sig av skidor och/eller snowboard. Det är skillnad på skidor och snowboard, skidor består av två långsmala anordningar som spänns fast på fötterna med tillhörande stavar som man håller i för att behålla balansen i svängarna. Snowboard är en bräda man spänner fast båda fötterna på där man använder sig endast av kroppen och tyngden för att svänga och bromsa.

Det krävs en viss förmåga och teknik för att åka snowboard eller skidor, det är inte alltid så lätt som man tror, gå en kurs och bli skidlärare och lär dig konsten att lära ut i backarna.