Gå en klätterkurs

Publicerad 3 april 2014

Gå en klätterkurs! Kurserna på aktivitet24.se hålls av utbildade och erfarna tränare som har lång erfarenhet inom området. Hos många arangörer väljer du själv om du vill klättra inomhus eller utomhus. Svårighetsgraden beror självklart på din erfarenhet och fysiska styrka!

Välj din typ av klättring

En kurs i klättring kan ske både inomhus och utomhus. Inomhus finns det raka och lutande väggar med olika svårighetsgrader som är mer anpassat för nybörjare. Att klättra inomhus är dessutom en rolig träningsform, både för den erfarna utomhusklättraren och för motionärer.

Utomhusklättring delas in i olika typer, beroende på underlag och utrustning. Du kan klättra med mycket säkringar, med rep som sitter fast i punkten dit du ska eller klättra fritt. För nybörjaren kan det kännas tryggast att klättra med så mycket skydd som möjligt, och utbildaren anpassar alltid valet av klättervägg med tanke på deltagaren. Om du är en van inomhusklättrare, våga ta steget ut och prova något av de svårare formerna av klättring!

Klättring som träningsform

Att klättra är utmanande både fysiskt och mentalt. Förutom att du måste våga ta klivet från ett litet fäste till ett annat, är det också väldigt krävande för kroppen. Din styrka tränas, både i bålen, benen, armarna samt händer och fötter, liksom din balans och koordination. Kanske hittar du små otränade muskler som du inte tidigare använt aktivt!

Söker du träning som utmanar din styrka och ditt mod, är klättring helt rätt för dig! Klättring är en effektiv form av styrketräning för hela kroppen och ger dig tillfälle att utmana dig själv och avancera till högre höjder.