Fritidsledarutbildning

Vill du jobba med människor? Gå en fritidsledarutbildning! Som fritidsledare gör du skillnad i barn och ungdomars liv. Yrket innebär varierande uppgifter i olika miljöer, ofta ingår aktiviteter ute i naturen och idrott. Här kan du söka och jämföra flera fritidsledarutbildningar hos Sveriges främsta utbildningsanordnare. Jämför och hitta den utbildning som passar just dig!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt fritidsledarutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Adventure Guide - Internship

  SUMMIT

  Kurser
  Anpassat
  Löpande
  Utomlands
  -

  Utbildning till fritidsledare

  En fritidsledarutbildning är ofta 2 år lång och erbjuds på flera folkhögskolor landet runt. Dessa utbildningar består av både teori och praktik och är CSN-berättigade. Som fritidsledare arbetar du med barn, men kan även arbeta med äldre ungdomar. I arbetsuppgifterna ingår det olika aktiviteter med ungdomarna, men även att finnas där som stöd och en vägledare i transformationen från barn till vuxen. Många fritidsledare arbetar på fritidsgårdar inom den kommunala fritidsverksamheten. Även inom den öppna verksamheten och inom organisationer som Svenska Kyrkan finns det fritidsledare.

  Fritidsledare lön

  En fritidsledare tjänar ca 21.000 kr i månaden enligt lönestatistik.se, detta kan dock variera beroende på erfarenhet, ålder och länet man väljer att arbeta i.

  Exempel på kursinnehåll

  När du studerar till fritidsledare ingår flera olika kurser. Ofta ingår kurser så som fritids- och idrottskunskap och utomhuspedagogik. Några av de vanligaste ämnen som man studerar under sin fritidsledarutbildning finns listade nedan.

  • Psykologi
  • Sociologi
  • Friskvård och hälsa
  • Ledarskap
  • Kommunikation
  • Ungdomskulturer

  Fritidsledare distans

  Vi erbjuder även utbildning till fritidsledare på distans. En sådan utbildning är 2 år lång och kostar 9.400 kr. Denna utbildning är alltså inte CSN-berättigad. Att studera på distans kräver mycket fokus och eget driv, samtidigt som det ger dig mycket frihet.

  Vill du hellre arbeta med djur? Idag är efterfrågan stor på hunddagis och kompetent personal, läs mer om hunddagisutbildning här.

  Vidareutbildning

  För dig som redan har en fritidsledarutbildning så finns det möjlighet att vidareutbilda sig. Flera folkhögskolor lanserar påbyggnadskurser inom bland annat psykologi och sociologi för att får en djupare kunskap inom dessa områden. Det finns även utbildningar som är inriktade mot psykisk ohälsa för att kunna arbeta med barn och ungdomar som behöver den typen av stöd.

  Vill du jobba med yngre barn så erbjuder vi även förskollärarutbildning.

  För dig som är nyfiken har vi skapat en guide för dig som undrar hur det är att studera på folkhögskola och hur du kan finansiera dina studier.

  Fyll i formuläret så skickar vi dig upp till 5 förslag på fritidsledarutbildningar inom 2 timmar!

  Läs mer om fler populära utbildningar