För dig som vill byta karriär!

Publicerad 1 december 2019

Redo för något nytt?

Det finns många anledningar till att byta karriär; intresse för en ny bransch, en önskan att arbeta mer eller mindre praktiskt, en skada som begränsar eller bara längtan efter att prova något nytt. Men frågan kvarstår fortfarande – vad ska du byta till och hur går du tillväga? Vi har samlat 10 utbildningar för dig att jämföra för att få inspiration till vad som kan bli din nya karriärsbana. Fler än varannan svensk vill byta jobb* men tar inte tag i det. Gör en investering i ditt liv samt karriär och våga testa något nytt.

Vi har här nedan sammanställt en lista med 10 utbildningar som får in dig på en ny karriärsbana. Sök, hitta och jämför utbildningarna och få inspirationen att ta steget mot något nytt.

1. Kost- och NäringsterapeutNordiskt Näringscenter

En kvalificerad utbildning för dig som vill arbeta med kostrådgivning och som närings­terapeut. Det är en löpande antagning vilket innebär att du kan börja när du vill! Utbildningen ger både ett makro- och mikroperspektiv på näring. Makronäring handlar om maten vi äter, kolhydrater, fetter och proteiner. Hur man komponerar en måltid som är näringsmässigt balanserad, vad man bör undvika och hur man anpassar kosten till olika individers behov. Du lär dig teoretiskt och praktiskt hur man ser på kosten och dess läkande egenskaper inom olika kosttraditioner, till exem­pel makrobiotik, LCHF och levande föda.

2. Lär dig göra din säljande hemsida i WordPress – Kindbo

I denna webbutbildning får du lära dig grunderna i WordPress och du arbetar med din egen hemsida under kursens gång. Allt som allt ingår sju områden i utbildningen som handlar om strategi, hantverket med WordPress och sökmotoroptimering som varje företagare har nytta av. Utbildningen mixar eget arbete online i kombination med coachingsamtal i grupp. Här är chansen att nå nya höjder med ditt företag och lära dig göra din hemsida till din bästa säljare.

3. Dipl A-terapeut (ATU), alkohol- och drogterapeutBergströms Utbildningar

Som A-terapeuter kan du arbeta som bland annat alkoholterapeut, drogterapeut, beroendeterapeut, spelterapeut och ångestterapeut. I princip behärskar A-terapeuten behandling av alla missbruk och beroenden. A-terapeuter behövs överallt, på behandlingshem, i öppenvård, företagshälsovård, psykiatri, kriminalvård, skolor, kyrkor och på andra håll. Kunskaperna om alkohol- och drogterapi är skrämmande låga på många håll. De som tror sig behärska missbruksområdet når sällan samma goda resultat som utbildade A-terapeuter!

4. Laserterapi – Certifieringsutbildning – Medicinskt Kursforum

Kursen innehåller teoretisk kunskap, handhavande för båda grupperna av laserbehandling och ger dig en bra teoretisk grund till användningen av laser och du kommer att få möta all typ av laserutrustning för olika ändamål. I kursen ingår även grundläggande lasersäkerhet och laserfysik vilket krävs för att förstå och förklara för patienten samt att kunna använda utrustningen på ett optimalt sätt. Du kommer lära dig att arbeta både med indikationer och kontraindikationer inom alla de tre användningsområdena. Hur du beräknar den optimala dosen, dvs parametrar och mekanismer i förhållande till den terapeutiska behandlingsplanen.

5. Grafisk design & Reklamprogramfakta Forsbergs skola

Forsbergs Skolas heltidsprogram Grafisk Design / Reklam är en högre tvåårig yrkesutbildning för blivande grafiska formgivare, designers och art directors. Programmet har till syfte att ge en professionell yrkesutbildning som kreatör. Utbildningen står för nyskapande inom grafisk formgivning, design, reklam och kommunikation. Tonvikten ligger på idéskapande och utvecklande av den kreativa förmågan, präglat av ”Learning by doing”. Hittills har ca 97% av våra studenter arbete i branschen inom ett år efter examen.

6. TandsköterskaCady Training Academy

Att arbeta som tandsköterska är ett omväxlande arbete med mycket patientkontakt. Tycker du att det är stimulerande att arbeta med människor, är serviceinriktad, har en empatisk och pedagogisk förmåga kan detta vara yrkesrollen för dig. Som tandsköterska arbetar du ofta i ett vårdteam med främst tandläkare och tandhygienist. Under utbildningen får du bl.a. lära dig att assistera tandläkare, ta röntgenbilder, hantera material ur ett miljö- och hälsosäkert perspektiv, arbeta med förebyggande tandvård samt utföra administrativa uppgifter som t.ex. receptionsarbete.

7. HundfrisörutbildningAmnis Hundhus

För att gå denna utbildning behöver du inte ha tidigare kunskap av trimning eller klippning, men det är en stor fördel är att ha god vetskap om yrket t.ex. genom studiebesök eller praktik på hundsalong. Utbildningen ger en god kännedom och färdighet i att vardagsfrisera de flesta hundar. Du får en bred pälsvårdskännedom samt en bra grund för fortsatt specialisering, då det krävs många timmars praktisk erfarenhet och stort intresse för den valda rasen för att bli ”rasexpert”. Vi går igenom grunderna och fördjupar oss inom pälsvård och lär oss klippa och trimma olika raser. Under denna utbildning går vi även igenom nyttig information inför att starta eget.

8. Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, onlinePåhlmans Handelsinstitut

Arbetar du redan med löneprocessen och vill bygga på din kompetens inom redovisning? Den här breda deltidsutbildningen online ger dig god insikt i en organisations ekonomiska verksamhet samt praktiska kunskaper för arbete inom ekonomi. Du lär dig löpande bokföring, löneadministration, avstämning och att förbereda ett bokslut. Utbildningen innefattar även företagsekonomi och affärsjuridik.

9. Yogalärarutbildning – RYT 200H intensivkurs 1 månad – Muy Santo Yoga & Meditation

Du kommer att navigeras genom alla nivåer av yoga för att slutligen certifiera dig till yogalärare. Du får en komplett och välstuderad utbildning där du får verktygen du behöver för att kunna ge en trygg och säker yogaklass till dina framtida elever. Yogalärarutbildningen är fördelad i 4 olika block under perioden av ett år. De 3 första blocken kommer att hållas i Västervik och det sista ligger förlagt i Indien.

10. Spaterapeut och hudterapeut utbildning i StockholmGilda Skolan

En hudterapeututbildning innebär arbete med olika behandlingar för ansikte och kropp, Det innefattar många typer av skönhetsvård och hjälp med hudproblem. Hudterapeuten ger också behandlingar för händer och fötter, lägger makeup, färgar fransar och ögonbryn och mycket mera. I utbildningens första del, första halvåret, undervisas du i mycket teoretiska delar och får med dig kunskap om grunderna inom kroppsvård och hudvård. I utbildningen får du lära dig allt från hur huden är uppbyggd till olika hudsjukdomar och problem som kan drabba huden. Under de praktiska momenten får du utöva praktik i vår salong och väva ihop de praktiska erfarenheterna med den teoretiska kunskapen.

Studier.se reserverar sig för eventuella fel. Informationen tagen från alt.nu

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder en söktjänst för utbildningar, både för privatpersoner och företag. Du kan söka på utbildningar i hela Sverige från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte på att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.