Eventkoordinator utbildning

Letar du efter en spännande karriär inom evenemangsbranschen? En Eventkoordinator utbildning kan vara din biljett till en spännande resa in i en värld av kreativitet, planering och verkställande som skulle locka den mest entusiastiska individen. Denna utbildning är perfekt för dig som älskar att skapa minnesvärda upplevelser och vill ha en karriär där ingen dag är den andra lik. Läs vidare för att upptäcka vad en utbildning inom eventkoordination kan erbjuda dig.

Behöver du hjälp att hitta rätt utbildning? Fyll i formuläret nedan, så hjälper vi dig!

Skickar...

Spar tid! Vi hjälper dig att hitta rätt eventkoordinator utbildning.

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Eventkoordinator

  Yrkeshögskolan Landskrona

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  HT 2024
  Landskrona
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Event & Destination Developer, 400 yhp

  Campus Vimmerby

  Yrkeshögskola
  HT 2024
  Distans
  Vimmerby
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Hotell och event management – Master

  SHMS – Swiss Hotel Management School

  Studier utomlands
  Program
  Utomlands
  -

  Hotell och event management – Kandidatexamen

  SHMS – Swiss Hotel Management School

  Studier utomlands
  Program
  Utomlands
  -

  Varför ska du gå en eventkoordinator utbildning?

  Väljer du att gå en eventkoordinator utbildning får du chansen att förvandla din passion för evenemang till en professionell färdighet. Du kommer att lära dig att planera och genomföra allt från små företagsevenemang till storslagna festivaler, och allt däremellan. Med fokus på praktisk erfarenhet och verkliga fallstudier kommer du att utveckla en djup förståelse för alla aspekter av evenemangsplanering, inklusive budgetering, marknadsföring, logistik och kundrelationer.

  Denna utbildning passar för alla som älskar att vara i händelsernas centrum och har en kreativ ådra. Oavsett om du är nyutexaminerad och vill ta dina första steg in i arbetslivet eller om du redan har erfarenhet inom branschen och vill ta din karriär till nästa nivå, ger en eventkoordinatorutbildning dig de verktyg och kunskaper du behöver för att lyckas.

  Dessutom ger utbildningen dig möjlighet att bygga ett starkt professionellt nätverk och skapa långsiktiga relationer inom branschen.

  Vad ingår i en eventkoordinator utbildning?

  En eventkoordinator utbildning omfattar vanligtvis en bred uppsättning ämnen och färdigheter som är avgörande för att planera, organisera och genomföra framgångsrika evenemang. Några vanliga ämnen och områden som ingår är:

  • Eventplanering och projektledning: Lär dig om de olika stegen i evenemangsplaneringsprocessen, inklusive att fastställa mål, budgetering, skapa tidslinjer och genomföra riskbedömningar. De får också färdigheter i att hantera projekt och team.
  • Eventmarknadsföring och PR: Lär dig strategier för att marknadsföra evenemang, använda sociala medier, skapa reklammaterial och hantera PR-relaterade frågor.
  • Logistik och leverantörsförvaltning: Du kommer lära dig att hantera logistiska aspekter av evenemang, såsom platsval, hantering av leverantörer, transport, säkerhet och tillstånd.
  • Budgetering och ekonomi: Detta område fokuserar på att utveckla budgetar för evenemang, hantera ekonomiska resurser, prissättning och kostnadsanalys.
  • Kundrelationer och kundservice: Du lär dig att identifiera och tillgodose kundernas behov och förväntningar, hantera kundrelationer och ge en utmärkt kundserviceupplevelse.
  • Tekniska färdigheter: Detta inkluderar användning av olika mjukvaror och tekniska verktyg för att underlätta evenemangsplanering och genomförande, såsom evenemangsplaneringsprogram, biljettförsäljningsplattformar och CRM-system (kundrelationhantering).
  • Branschkunskap och trender: Du kommer få en förståelse för den bredare evenemangsbranschen, inklusive olika typer av evenemang (företags-, kulturella, sport-, välgörenhets- etc.), branschens trender och framtida utmaningar.

  Genom en kombination av teoretiska kurser, praktisk erfarenhet och möjligheter till praktikplatser får du en omfattande förberedelse för att arbeta inom evenemangsbranschen. Utbildningens exakta innehåll kan variera beroende på val av utbildning samt utbildare.

  Vad krävs för att bli en eventkoordinator?

  För att bli en framgångsrik eventkoordinator krävs en kombination av utbildning, färdigheter och personliga egenskaper. Här är några viktiga faktorer som är fördelaktigt om du vill bli eventkoordinator:

  • Utbildning och erfarenhet: Många arbetsgivare inom evenemangsbranschen föredrar kandidater med relevant utbildning, såsom en examen i evenemangsplanering, hotell- och turismhantering, marknadsföring eller kommunikation.
  • Färdigheter: Eventkoordinatorer behöver en rad olika färdigheter som en god kommunikationsförmåga, problemlösningsförmåga, förmåga att arbeta under tryck och hantera flera uppgifter samtidigt, samt kunskap om budgetering och projektledning.
  • Kreativitet: Att vara kreativ och kunna tänka utanför boxen är avgörande för att skapa unika och minnesvärda evenemang. Att kunna komma på innovativa koncept och idéer är en viktig del av rollen som eventkoordinator.
  • Kundserviceförmåga: Eventkoordinatorer arbetar ofta direkt med klienter och behöver därför ha utmärkta kundservicefärdigheter. Att kunna förstå och tillgodose klienternas behov och förväntningar är avgörande för att skapa lyckade evenemang.

  Studera till eventkoordinator på en yrkeshögskola

  Att utbilda sig till eventkoordinator på en yrkeshögskola erbjuder en praktisk och direkt applicerbar utbildning som är skräddarsydd för arbetslivet. Genom yrkeshögskoleutbildningen får du möjligheten att lära sig av erfarna branschexperter och få hands-on erfarenhet genom praktik eller LIA (Lärande i Arbete). En utbildning på en yrkeshögskola ger dig möjligheten att snabbt komma ut i arbetslivet och bli konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Dessutom kan samarbeten med näringslivet och möjligheten att bygga ett professionellt nätverk vara ovärderliga för att säkra framtida jobbmöjligheter och framgång inom evenemangsbranschen.

  Praktik och LIA (Lärande i arbete)

  Praktik och LIA (Lärande i Arbete) kan spela en avgörande roll för en utbildning till eventkoordinator genom att erbjuda värdefull praktisk erfarenhet och möjligheten att tillämpa teoretiska kunskaper i verkliga arbetsmiljöer. Genom praktik får du möjlighet att arbeta direkt med evenemangsplanering och koordination under övervakning av erfarna yrkesverksamma. Det ger dig inte bara en inblick i branschen utan också chansen att bygga upp sitt professionella nätverk och skapa kontakter för framtida karriärmöjligheter. Dessutom ger praktik och LIA möjlighet till personlig och professionell utveckling genom att utmana och stärka dina färdigheter och självförtroende inför din kommande karriär som eventkoordinator.

  Gå en eventkoordinator utbildning utomlands

  Att studera eventkoordinator utomlands erbjuder en spännande möjlighet att inte bara förvärva kunskaper och färdigheter inom evenemangsplanering, utan också att få en unik kulturell erfarenhet. Genom att välja att studera i en annan del av världen kan du få nya perspektiv, utmana dig själv och bygga internationella nätverk som kan vara ovärderliga för deras framtida karriärer. Oavsett om det är att lära sig om lokala traditioner och evenemangsföreställningar eller att få praktisk erfarenhet genom praktikplatser, kan du utnyttja den globala mångfalden för att berika din utbildning och förbereda dig för en framgångsrik karriär inom evenemangsbranschen.

  Plugga på distans

  Att plugga på distans skapar en frihet för studenten att kunna genomföra utbildningen i din egen takt, allt sker under eget ansvar med fri tillgång till lärportaler för genomgång av uppgifter och möjlighet till kontakt med ansvarig lärare.

  Eventkoordinator lön

  Precis som i alla yrken och roller varierar löner, så även yrket eventkoordinator. En eventkoordinator i Sverige tjänar i snitt 30.600kr i månaden.

  CSN

  I Sverige är alla yrkeshögskoleutbildningar berättigade till studiemedel på CSN. Många av yrkeshögskolorna i Sverige är kostnadsfria men det som kan kosta är material och kurslitteratur.

  Några relaterade utbildningar och kurser som kan vara intressanta:

  • Marknadsföring och PR: Kurser inom marknadsföring och PR kan hjälpa till att förbättra förmågan att marknadsföra och promota evenemang samt att skapa och underhålla en positiv offentlig bild.
  • Projektledning: Eftersom evenemangsplanering innebär att hantera komplexa projekt kan kurser inom projektledning hjälpa till att förbättra planerings-, organisatoriska och ledarskapsfärdigheter.
  • Kommunikation: Kurser inom kommunikation kan hjälpa till att förbättra förmågan att effektivt kommunicera med klienter, teammedlemmar och deltagare under evenemang.
  • Företagsekonomi och budgetering: Kunskap om företagsekonomi och budgetering är viktigt för att hantera budgetar och ekonomiska resurser för evenemang.
  • Kundservice och relationer: Kurser inom kundservice och relationer kan hjälpa till att utveckla förmågan att tillgodose kundernas behov och bygga långsiktiga relationer.

  Är en eventkoordinator utbildning något för dig?

  Toppen! Fyll i formuläret och få upp till fem förslag på olika utbildningar som passar dig!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Yrkeshögskola distans

  Vill du komma in i arbetslivet snabbt efter en relativt kort utbildning på distans? Då passar en yrkeshögskola distans...

  Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

  Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...

  Mest populära utbildningarna 2021

  Vilka är de mest populära utbildningarna 2021? Vi har svaret! Här nedan kan du ta del av listor på...

  Sök till yrkeshögskola

  Sök till yrkeshögskola genom studier.se. Vi har samlat yrkeshögskolor från hela landet så du enklare kan jämföra och hitta...

  Marknadsföring utbildning

  Vill du arbeta med marknadsföring? Eller finslipa dina marknadskunskaper? Ta första steget genom att hoppa på en marknadsföring utbildning!...

  YH utbildningar i Göteborg

  YH utbildningar i Göteborg är de främsta i landet. Här kan du utbilda dig inom bland annat ekonomi, IT,...

  Viktigt inför skolstart

  Visst är det spännande att äntligen börja skolan! Men har du stenkoll på vad du behöver veta inför skolstart?...

  Vill du börja jobba inom reklambranschen?

  Reklam, sociala medier och digital marknadsföring är idag väldigt eftertraktade områden att utbilda sig och arbeta inom. Dessa tillsammans...

  Kommunikatör utbildning

  Vill du ha ett varierande arbete med många bollar i luften? Är du kreativ och gillar att få saker...

  Trafiklärare utbildning

  Drömmer du om att bli en kvalificerad trafiklärare? En trafiklärare utbildning öppnar dörren till en spännande karriär där du...