DJ Kurs

Intresserad av en DJ kurs? Här kan du läsa mer om olika kurser som finns. Brinner du för musik och vill veta hur det är att vara DJ? Även om du inte varit DJ innan har du möjlighet att gå en nybörjarkurs som gör att du lär dig grunderna. Du behöver inte låta ditt musikintresse stanna vid att vara en hobby. Det finns även avancerade kurser för den mer erfarna som vill satsa på en karriär som DJ. Kurser omfattar ofta även praktik där du får sätta dina kunskaper på prov inför en riktig publik på en nattklubb. På Studier.se har vi samlat DJ Kurser från några av Sveriges bästa utbildare inom området.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt DJ Kurs!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Vad gör en DJ?

  Att arbeta som DJ är så mycket mer än att bara mixa ihop två låtar. Utöver att göra bra övergångar mellan låtar behöver du kunna läsa av stämningen hos publiken och vad den vill ha. Du behöver veta hur och var du hittar din musik, men även förstå hur all teknisk utrustning fungerar. Det är en stor skillnad mellan att vara DJ på en fest där du spelar upp låtar från en dator jämfört med att vara professionell. I en DJ kurs får du lära dig att justera takten på låtarna så att de tempomässigt passar ihop med varandra. Lär du dig det märks knappt dina byten av låtar så att dans- och feststämning upprätthålls.

  Vilka typer av DJ kurser finns det?

  Att utbilda sig till DJ är utmanande, inspirerande och inte minst väldigt glädjegivande! Det finns DJ kurser för både nybörjaren och experter, samt för både ungdomar och vuxna. Flera kurser hålls på kvällar eller helger, men det finns även privatkurser som kan anpassas efter dina behov. När du börjar en kurs får du oftast det material du behöver, så som inläsningsmaterial, USB-minne och hörlurar att använda under kursens gång. BPM, ton mixing, live mashup, live transitions, word mixning, scratch och loopar. Är de här begreppen lika bekanta som ditt eget vardagsrum? Då är en avancerad kurs något för dig.

  Kursinnehåll

  De flesta utbildningar har en kurslängd på några dagar eller veckor och kostar vanligen mellan 1 000 – 10 000 kronor. Pris på DJ kursen kan dock variera beroende på längd, samt om den hålls i Sverige eller utomlands. En del av kurserna är teori för att du ska få en övergripande förståelse för musikproduktion. DJ kurser består dock ofta huvudsakligen av praktiska moment där du själv får sätta dig in i hur tekniken fungerar. Den praktiska delen kan exempelvis vara att producera musik eller besöka en studio.

  DJ Kurs Utomlands

  Vill du lära dig hantera en DJ-utrustning och vill veta hur man sätter ihop ett set, men är mer intresserad av att spela musik för ett dansgolv utomlands? Lockar härliga dagar på stranden och långa kvällar fyllda med nya vänner, upplevelser och bra musik? Då är en DJ kurs utomlands något för dig! Det finns flera utbildningar som erbjuds på plats i till exempel Marbella eller klubbmusikens huvudstad Ibiza. Det finns flera tips att få för dig som vill plugga utomlands gällande finansiering och vad du ska tänka på.

  Att arbeta som DJ

  Om du alltid velat stå inför en stor publik och vara DJ i en storstad har du möjlighet att testa på det som en del av din utbildning. Det finns bland annat DJ kurser i Göteborg där det som en del av utbildningen ingår att vara DJ på en av stadens nattklubbar, vilket är en bra start på karriären! Är du en kreativ person som vill få utlopp för din kreativitet men känner att just DJ inte är något för dig? Du kan vara lugn. Här på Studier.se kan du söka, hitta och jämföra flera olika kreativa utbildningar från några av Sveriges bästa utbildare inom ett område som passar dig bättre. Om du till exempel tycker om musik och ljud är en ljud och musikproduktion utbildning något för dig men föredrar att uttrycka dig genom dans finns det möjlighet att ta en danskurs för att förbättra dina kunskaper.

  Är du redo att påbörja din utbildning för att bli DJ?

  Fyll i formuläret så skickar vi upp till fem förslag på olika kurser som passar just dig!