IT

IT är ett område som har växt explosionsartat. Idag behöver nästan alla företag och organisationer någon med kompetens kring IT och webben. En yrkesutbildning ger dig den kunskap och kompetens du behöver för att kunna konkurrera om attraktiva tjänster... Läs vidare

Inga kurser hittades med valda filter/sökord.

Tips!

  • Testa att plocka bort olika valda filter.
  • För att få bra träffar bör inga sökord vara kortare än tre bokstäver.

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Vad vill du plugga?
Robin

IT

Data & Informationsteknik

IT är ett område som har växt explosionsartat. Idag behöver nästan alla företag och organisationer någon med kompetens kring IT och webben. En yrkesutbildning ger dig den kunskap och kompetens du behöver för att kunna konkurrera om attraktiva tjänster på arbetsmarknaden. Du kan välja att plugga på distans såväl som på plats. Vi hjälper dig hitta rätt yrkesutbildning hos Sveriges populäraste utbildningsanordnare!

Yrkesutbildning inom IT

IT är ett brett område där du kan utbilda dig för att kunna konkurrera om titlar som programmerare, systemutvecklare, mjukvaruutvecklare, webbutvecklare, webbdesigner, webbkommunikatör, projektledare för utvecklingsprojekt eller javautvecklare. Övergripande för de allra flesta utbildningar är att du bör vara intresserad av informationsteknik och av olika typer av kommunikation. Inom vissa yrkesområden är det en fördel att ha en god koncentrationsförmåga och vara strukturerad för att kunna skriva och arbeta med exempelvis kodning.

Vad lär du dig när du läser IT?

Ofta får du en bred kompetens inom IT och utbildningarna är internationellt gångbara och ger dig möjlighet att arbeta inom ett område som verkligen intresserar dig.

Några av de tekniska kunskaper som du kan få med dig från en utbildning i IT är HTML, CSS, JavaScript, PHP, Databaser, SQL, C, C++, Java, Unix, Linux, jQuery, CMS, Objektorientering, Webbprogrammering, Pattern, Drupal, WordPress, Joomla, SEO, MVC och SharePoint.

Du kan studera IT via många av våra utbildningsanordnare. Det finns även kurser och program på högskolan, folkhögskolan och yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

De allra flesta företag och organisationer arbetar idag på något sätt mot webben, och du kan hjälpa dem antingen på en kommunikationsavdelning eller på en webbyrå. Informationsteknik är ett mycket stort område som täcker in många olika typer av arbeten och är en behörighet som konstant växer på arbetsmarknaden. Det är ett område med stora möjligheter till jobb efter avslutad utbildning.

Lärande i arbete (LIA)

I de flesta yrkesutbildningar ingår det praktik (LIA) vilket innebär att du får göra en del av utbildningen på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Den praktiska erfarenheten är högt efterfrågad på arbetsmarknaden och ger dig goda möjligheter till anställning efter avklarad utbildning. Genom praktiken får du också en fot in hos företaget och många får även anställning direkt efter sin avslutade praktikperiod.

Utbildningarna och kurserna inom IT varierar i omfattning och karaktär beroende på vilken inriktning och utbildningstyp du väljer. På så vis blir det svårt att fastställa en generell kostnad för utbildningarna eftersom dessa skiljer sig. Se istället under respektive utbildningar och kurser för att hitta och jämföra kostnader. Vissa yrkesutbildningar kan även vara CSN-berättigade vilket kan vara till hjälp för dig som behöver finansiera dina studier.

Vidare läsning och liknande ämnesområden

Vi tillhandahåller flera olika typer av utbildningar och kurser runtom hela landet, både för privatpersoner och företag. Andra relevanta kurser och information för dig som är intresserad av IT kan du exempelvis hitta under kategorierna IT utbildning och VR utbildning.

Om du är intresserad av att få en yrkesexamen med hög chans till anställning efter dina avslutade studier kan du också studera på yrkeshögskola. För mer information om YH utbildningar kan du hitta i våra artiklar om ansökan yrkeshögskola, yrkeshögskola distans och yrkeshögskola i Göteborg. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig. Du kan även läsa mer om vilka som är Sveriges bästa yrkesutbildningar eller Sveriges bästa YH-utbildningar för mer inspiration!