Förberedande utbildning

Är du en av dem som saknar behörighet till ditt nuvarande eller framtida drömjobb? Gå en förberedande utbildning! Våra utbildare erbjuder förberedande utbildningar för dig som vill etablera dig på arbetsmarknaden eller påbörja din resa mot högre studier. Förberedande utbildning Alla... Läs vidare

Visar 1 till 4 av 4

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Ljudteknik (Eftergymnasial yrkesutbildning)

Sverigefinska folkhögskolan

Yrkesutbildning
2 år
Kurser
HT 2024
Haparanda
Norrbottens län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Musiker (Eftergymnasial yrkesutbildning)

Sverigefinska folkhögskolan

Yrkesutbildning
2 år
Kurser
HT 2024
Haparanda
Norrbottens län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Musiker (profilkurs)

Sverigefinska folkhögskolan

Yrkesutbildning
1-2 år
Kurser
HT 2024
Haparanda
Norrbottens län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Singer/Songwriter (Eftergymnasial yrkesutbildning)

Sverigefinska folkhögskolan

Yrkesutbildning
2 år
Kurser
HT 2024
Haparanda
Norrbottens län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Vad vill du plugga?
Robin

Förberedande utbildning

Förberedande utbildning - Yrkesutbildning

Är du en av dem som saknar behörighet till ditt nuvarande eller framtida drömjobb? Gå en förberedande utbildning! Våra utbildare erbjuder förberedande utbildningar för dig som vill etablera dig på arbetsmarknaden eller påbörja din resa mot högre studier.

Förberedande utbildning

Alla arbetsmarknadsundersökningar tyder på samma sak. De som saknar yrkesbehörighet eller kompetens sticker ut genom att vara tydligt överrepresenterade bland långtidsarbetslösa. Utan en tydlig väg in på arbetsmarknaden är det lätt att halka in i en spiral av utanförskap. Genom att gå en förberedande utbildning får du den behörighet du behöver för dina yrkes- och studiemål. Vi på studier.se har vi samlat några extra duktiga utbildare som hjälper dig på din resa mot ett bra jobb och bättre självkänsla.

Läs upp dina betyg

För dig som behöver komplettera tidigare studier från grundskolan eller gymnasiet är folkhögskola ett utmärkt val. Genom att studera på folkhögskola kan du själv anpassa dina studier efter dina behov och mål. Yrkeshögskola är även att bra val för dig som vill varva plugg med praktik. Funderar du på hur du ska finansiera dina studier eller på om du kanske skulle kunna plugga på distans? Ta kontakt med studievägledaren i din kommun! Du kan även läsa mer om att studera på Folkhögskola distans eller Yrkeshögskola distans.

Vet du inte riktigt vad du vill? Behöver du läsa upp dina betyg för att bli behörig till högskolan? En allmän utbildning kan ge dig nya möjligheter. Du kan välja att läsa din allmänna utbildning på folk- eller yrkeshögskola.

Välj en rolig inriktning!

Det finns många möjligheter för dig att forma din allmänna utbildning efter dina egna intressen. Skulle du vilja plugga till polis? Då kan du fokusera din allmänna utbildning på att förbereda dig för antagningsprovet till Polishögskolan. Andra vanliga inriktningar är motion, idrott eller friskvård, samhällsvetenskap, omvårdnad, personlig utveckling, estetiska ämnen och hantverk. På de flesta folkhögskolor har du möjligheten att helt fritt skapa dig en egen inriktning. Ta vara på dina möjligheter att forma din egen framtid!

Att läsa på folkhögskola

Att läsa på folkhögskola är ett roligt sätt att studera! Folkhögskolor drivs av stiftelser, föreningar, ideella organisationer eller landsting. Du får uppleva en skön sammanhållning, hjälpa till att motivera och stötta dina klasskamrater och skaffar dig vänner för livet. Samtidigt som du får den kompetens eller behörighet du behöver för dina drömmar. Läs gärna med om hur det är att studera på folkhögskola.

Vidare läsning och liknande ämnesområden

Vi tillhandahåller flera olika typer av utbildningar och kurser runtom hela landet, både för privatpersoner och företag. Om du är intresserad av att få en yrkesexamen med hög chans till anställning efter dina avslutade studier kan du också studera på yrkeshögskola. För mer information om YH utbildningar kan du hitta i våra artiklar om ansökan yrkeshögskola, yrkeshögskola i Stockholm, yrkeshögskola i Göteborg och yrkeshögskola i Malmö. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig. Du kan även kika in på vilka som är Sveriges bästa yrkesutbildningar eller Sveriges bästa YH-utbildningar för mer inspiration!