Data & Informationsteknik

Vill du arbeta med Data & Informationsteknik? Data och IT är ett område som har växt explosionsartat och är ett område där de behövs expertis hos nästan alla företag. Att gå en yrkesutbildning i Data & Informationsteknik ger dig... Läs vidare

Visar 1 till 5 av 5

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Administratör

Distansinstitutet

Yrkesutbildning
3-6 månader
E-Learning
Löpande
Distans
Rikstäckande
11900 SEK

Certifierad expert på Officepaketet

Academy Online

Yrkesutbildning
Löpande
Distans
12 500 SEK

Certifierad grundprogrammering - JavaScript

Academy Online

Yrkesutbildning
Löpande
Distans
14 900 SEK

Certifierad Kvalitetsutvecklare

Academy Online

Yrkesutbildning
Löpande
Distans
25 000 SEK

Nätverkstekniker

NTI-skolan komvux

Komvux
Anpassat
Löpande
Distans
CSN-berättigad & kostnadsfri

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Vad vill du plugga?
Robin

Data & Informationsteknik

Data & Informationsteknik

Vill du arbeta med Data & Informationsteknik? Data och IT är ett område som har växt explosionsartat och är ett område där de behövs expertis hos nästan alla företag. Att gå en yrkesutbildning i Data & Informationsteknik ger dig goda möjligheter till jobb efter din avslutade utbildning. Du kan både plugga på distans såväl som på plats. Hitta och jämför din nästa yrkesutbildning bland Sveriges populäraste utbildningsanordnare!

Yrkesutbildning i Data & Informationsteknik

Data och IT är ett brett område. Övergripande för de allra flesta utbildningar är att du bör vara intresserad av internet och av olika typer av kommunikation. Inom många yrkesområden inom Data & Informationsteknik är det en fördel att vara strukturerad, noggrann och lösningsorienterad. Detta för att exempelvis kunna arbeta som webbutvecklare där man arbetar mycket med kodning. Det finns en hel del spännande och roliga kurser inom IT-utbildning för dig att ta del av!

Vad lär du dig när du läser Data och IT?

När du går en yrkesutbildning inom data och IT får du lära dig de verktyg och kunskaper som behövs för att arbete inom ditt drömyrke.

Några av de tekniska kunskaper som du kan få med dig från en utbildning i data och IT är HTML, CSS, JavaScript, PHP, Databaser, SQL, C, C++, Java, Unix, Linux, jQuery, CMS, Objektorientering, Webbprogrammering, Pattern, Drupal, WordPress, Joomla, SEO, MVC och SharePoint.

Du kan läsa data och IT via många utbildningsanordnare. Förutom yrkesutbildningar kan du även läsa Data & Informationsteknik på högskolan, folkhögskolan och yrkeshögskolan.

Lärande i arbete (LIA)

I alla utbildningar brukar det ingå praktik (LIA) vilket innebär att delar av utbildningen sker på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Den praktiska erfarenheten är högt efterfrågad på arbetsmarknaden och ger dig goda möjligheter till anställning efter avklarad utbildning. Genom praktiken får du också en fot in hos företaget och många får anställning direkt efter sin avslutade praktikperiod.

Utbildningarna och kurserna inom Data & Informationsteknik är av varierande omfattning och karaktär. Därför blir det svårt att fastställa kostnader för en utbildning då dessa skiljer sig. Se istället under respektive utbildningar och kurser för att se och jämföra kostnader.

Vidare läsning och liknande ämnesområden

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Andra relevanta kurser för dig som vill utbilda dig inom Data & Informationsteknik kan du hitta i kategorin VR-utbildning där du får lära dig programmera och skapa artificiella miljöer.

Om du är intresserad av att få en yrkesexamen med hög chans till anställning efter dina avslutade studier kan du också studera på yrkeshögskola. Läs gärna vidare i våra artiklar om ansökan yrkeshögskola, yrkeshögskola distans och yrkeshögskola i Göteborg. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig. Du kan även kika in på vilka som är Sveriges bästa yrkesutbildningar eller Sveriges bästa YH-utbildningar för mer inspiration!