Topplista: 10 utbildningar som leder till ett arbete med hög lön

Publicerad 1 september 2019

Utbildningar som leder till en hög lön

Drömmer du om sportbilar, märkeskläder eller ett hus på skärgården? Ja, många drömmer idag om att få bada i pengar, att få vara ekonomiskt oberoende eller att kunna få köpa eller åka precis vart man vill. Att tjäna mycket pengar är idag ett måste om man har stora drömmar om märkesväskor, sportbilar eller ett hus på skärgården. För att du ska kunna utvecklas och skaffa den kompetensen du behöver för att kunna öka dina chanser till att bli högre avlönad har vi här skapat en lista över 10 olika utbildningar som kan bidra till att du får en högre lön.

10 utbildningar som kan leda till en hög lön

1. Säljare – Persdotter Marknadsutveckling

Bli en toppsäljare och tjäna en förmögenhet. Som säljare arbetar du ofta med provision vilket innebär att det är du som avgör vilken nivå du vill lägga dig på när det kommer till din lön.

2. Textildesigner – Stenebyskolan

Bli nästa Coco Chanel och skapa framtidens mode. Vi kan garantera att cashen börjar rulla in då.

3. Tandläkare – Göteborgs universitet

Vill du skapa det perfekta leendet? En tandläkarlön är inte fy skam med ca. 45 000 kr per månad.

4. Ingenjör – Karlstad universitet

Ingenjörs yrket har många olika inriktningar. Om du vill arbeta som ingenjör och ha den högsta lönen ska du satsa på att studera till Civilingenjör.

5. Ekonom – LM Engströms Gymnasium

Vill du arbeta med ekonomi så är ekonomiprogrammet på gymnasiet ett självklart val. Efter gymnasiet kan du avancera med hjälp av erfarenheter och andra utbildningar till ekonomichef vilket innebär en månadslön om 52 000 kr och uppåt!

6. Ljud- och musikproducent – Teknikhögskolan

Bli du en lika framgångsrik musikproducent som Max Martin så kan du inte bara förvänta dig en hög lön utan kanske också Polarpriset eller en Grammis.

7. Läkare – Göteborgs universitet

Som läkare kan du ha olika specialistområden, vilket kan medföra att lönen stiger betydligt mer.

8. VD/Chef- UGLutbildarna

Att gå en ledarskapsutbildning med fokus på hur du som ledare kan hitta din egen roll i såväl grupp som i ledande position kommer innebära att du kommer att bli en eftertraktad chef.

9. Hotel manager – Cady Training Academy

Att starta och driva ett hotell kan innebära att du får in en hög lön. Första steget för att veta hur du ska lyckas är att utbilda dig till Hotel manager.

10. Inköpare/upphandlare – Affärshögskolan

Att jobba i en het bransch som inköpare kan ge mycket kosing. Speciellt om du upptill även är projektledare eller gruppchef.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på utbildningar inom 2 timmar!