Yrkeshögskola Västerås

Är du intresserad av att studera på en yrkeshögskola i Västerås? Genom att studera på en yrkeshögskola får du både praktiska och teoretiska kunskaper för att snabbt kunna komma ut i arbete. Bor du redan i Västerås och vill hitta en utbildning eller är du intresserad av att flytta till Västerås för att studera? Oavsett vad har vi en utbildning för dig.

Västerås erbjuder flera kvalitativa yrkeshögskolor med ett brett utbud av utbildningar. Därför har vi samlat flera utbildningar i listan nedan som du kan jämföra mellan. Är du osäker på vilken utbildning som passar dig kan du fylla i formuläret nedan så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt yrkeshögskola.

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Bagare och konditor

Västerås Yrkeshögskola

Yrkeshögskola
1 år
Program
HT 2023
Västerås
Västmanlands län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Flygtekniker B1.1

Västerås Yrkeshögskola

Yrkeshögskola
2 år
Program
HT 2023
Västerås
Västmanlands län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Trafiklärare

Västerås Yrkeshögskola

Yrkeshögskola
1-2 år
Program
HT 2023
Västerås
Västmanlands län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Systemtekniker spårfordon

Västerås Yrkeshögskola

Yrkeshögskola
2 år
Program
HT 2023
Västerås
Västmanlands län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Elkraftsingenjör

Västerås Yrkeshögskola

Yrkeshögskola
2 år
Program
HT 2023
Västerås
Västmanlands län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Socialpedagog med inriktning KBT

Västerås Yrkeshögskola

Yrkeshögskola
2 år
Program
HT 2023
Västerås
Västmanlands län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Lönekonsult

Västerås Yrkeshögskola

Yrkeshögskola
1-2 år
Program
HT 2023
VT 2022
Västerås
Västmanlands län
CSN-berättigad & kostnadsfri

Pilotutbildning - Airline Ready Pilot Program

OSM Aviation Academy AB

Yrkesutbildning
1-2 år
Program
Löpande
Rikstäckande
Västerås
Västmanlands län
975000 SEK

Vill du studera på en yrkeshögskola i Västerås?

Att börja studera på en yrkeshögskola är perfekt för dig som snabbt vill komma ut i arbetslivet och få arbetslivserfarenhet. Dessutom är kurserna baserade på praktiska kunskaper som du har nytta av senare i din yrkesroll. Utbildningarna är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov och arbetsmöjligheter vilket gör att möjligheterna till arbete efter avklarade studier är stora. En YH-utbildning kombinerar teoretiska studier med arbetsplatsförlagda kurser som kallas för Lärande i arbete (LIA). Detta öppnar upp möjligheterna ytterligare för att komma i arbete och samla på sig goda referenser från arbetsgivare.

Västerås studentliv

Förutom att du utvecklar dina kunskaper genom att studera på en yrkeshögskola är det också en möjlighet till att lära känna nya vänner och upptäcka en ny stad. Västerås har tidigare utnämnts som ”Årets studentstad” och erbjuder ett studentliv där endast fantasin sätter gränser. Yrkeshögskolorna erbjuder ett nära samarbete med arbetslivet och företag i Västerås.

Att få boende i Västerås är enklare än i många städer och tack vare den korta bostadskön har de flesta ett boende inom en månad. Som studerande på en yrkeshögskola i Västerås finns det också möjlighet att ansöka om studentboende.

Yrkeshögskolor i Västerås

När du väl har bestämt dig för att du vill studera studera på en yrkeshögskola i Västerås kan det vara bra att känna till vilka skolor det finns att välja mellan. Västerås erbjuder bland annat utbildningar på följande yrkeshögskolor:

 • Västerås Yrkeshögskola
 • OSM Aviation Academy
 • Trafikverksskolan
 • Affärshögskolan (Plushögskolan)
 • Teknikhögskolan (Plushögskolan)
 • YrkesAkademin Yrkeshögskola
 • Lernia Yrkeshögskola
 • Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar
 • NDT Training Center
 • KUI Västerås Utbildningscenter

Västerås yrkeshögskola

Västerås yrkeshögskola är en del av Västerås stad och är belägen mitt i centrala Västerås med bra förbindelser med buss, tåg, bil eller cykel. Västerås yrkeshögskola skräddarsyr yrkeshögskoleutbildningar av hög kvalitet. Det innebär att du som student får den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar. Studierna är på heltid och platsbundna på Västerås Yrkeshögskola. Du erbjuds bland annat föreläsningar, studiebesök, grupparbeten och självstudier. Några av utbildningarna som Västerås Yrkeshögskola erbjuder är:

 • Tandsköterska
 • Trafiklärare
 • Systemtekniker spårfordon
 • Elkraftsingenjör YH-utbildning
 • Socialpedagog med inriktning KBT
 • Lönekonsult

Pilotutbildning Västerås

Utbudet av YH-utbildningar i Västerås öppnar upp möjligheterna för en karriär inom flygindustrin. Genom att gå OSM Aviation Academys Pilotutbildning – First Officer Program blir du certifierad och behörig för att kunna jobba som First Officer på flygbolag. Flygutbildningsprogrammet varvar teori med flyglektioner, vilket ger en spännande balans mellan akademiska studier och praktisk flygning.

Önskar du istället mer varierande arbetsuppgifter inom underhåll, reparationer, tillsyn, och ny tillverkning av flygplan erbjuder Västerås Yrkeshögskola en utbildning för att bli flygtekniker. Arbetet som flygtekniker är både praktisk och teoretiskt, vilket innebär att du dels måste tycka om att skruva, samtidigt som du ska kunna fördjupa dig i material och manualer på engelska.

Yrkeshögskola Västerås antagning

Yrkeshögskolor sköter själva antagningen till utbildningarna vilket innebär att kraven för att bli antagen kan variera. Därför kan det vara en god idé att kontakta skolan om det uppstår frågor kring ansökan. Sista datumet att skicka iväg sin ansökan kan även variera mellan skolor, vilket gör det extra viktigt att kolla upp dessa i god tid för att inte gå miste om chansen att starta din drömutbildning.

För att bli antagen på en YH-utbildning måste du uppfylla en grundläggande behörighet. Det brukar betyda att du ska ha en godkänd gymnasieexamen eller ett motsvarande bevis. Vissa yrkeshögskolor ställer även krav på att du ska ha särskilda förkunskaper som till exempel godkända betyg från specifika gymnasiekurser som krävs för att studera utbildningen. De särskilda förkunskaper kan även syfta till olika arbetslivserfarenheter.

Det är viktigt att läsa igenom vad som ska skickas med i din ansökan hos respektive utbildare. Det vanligaste är oftast att du skickar med några av följande:

 • Betyg
 • Personligt brev
 • Arbetsintyg
 • Arbetsprover

Vet du fortfarande inte hur du ska gå tillväga för att ansöka till en yrkeshögskola kan du följa vår guide till ansökan för yrkeshögskolor.

Yrkeshögskola distans

Hittade du inte den YH-utbildningen som du söker i Västerås och kan tänka dig att plugga i en annan stad? Då har vi samlat information om yrkeshögskolor i närliggande orter så som Stockholm, Örebro och Uppsala. Klicka dig vidare på länkarna nedan så får du bra information för att jämföra olika städer och yrkeshögskolor.

Läs mer om fler populära utbildningar

Utbildningar som lönar sig

När du väljer utbildning är det viktigt att fundera över vilka utbildningar som lönar sig mest i framtiden. Det...

Tandsköterska utbildning

En tandsköterska utbildning är ett populärt val för dem som är intresserade av en karriär inom tandvård. I denna...

CSN-berättigade utbildningar på distans

Vill du läsa en CSN-berättigad utbildning på distans? En distansutbildning är en flexibel lösning för dig som vill utbilda...

Apotek utbildning

En apotek utbildning passar dig som vill arbeta med att hjälpa människor, som har ett intresse för medicin och...

CSN-berättigade utbildningar

Tycker du att det är svårt att veta vilka CSN-berättigade utbildningar som det finns att välja mellan? Att välja...

Svetsare utbildning

Vill du börja arbeta som svetsare och letar efter olika utbildningsalternativ? En svetsutbildning ger dig kunskapen och färdigheterna som...

Trädgårdsmästare utbildning

Har du gröna fingrar och drömmer om att få arbeta med att skapa och optimera trädgårdar och utemiljöer? En...

Utbildningar som är öppen för sen anmälan

Hade du planer på att studera men missade sista ansökningsdagen? Många universitet, högskolor och yrkeshögskolor har utbildningar som är...

Logistik utbildning

En logistik utbildning ger dig kunskaper i att förstå helheten av materialflöden hos ditt företag och ger förutsättningar till...

Fritidspedagog utbildning

Med en fritidspedagog utbildning ges du förutsättningar för att lyckas i ditt arbete med att stärka barn och ungdomar....