Yrkeshögskola Uppsala | studier.se | Sök, jämför och hitta en YH-utbildning
People study

Yrkeshögskola Uppsala

Vill du studera på yrkeshögskola i Uppsala? Det finns många alternativ för dig som bor i Uppsala och vill studera på Yrkeshögskola. Vi hjälper dig reda ut vilka utbildningsområden som finns samt ger exempel på olika typer av yrkeshögskoleutbildningar du kan välja mellan. Vi nämner även information om vad en yrkeshögskoleutbildning är, ifall de ger CSN samt hur antagning och ansökan sker.

Utbildare Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Pris Jämför

Systemtekniker spårfordon

Västerås Yrkeshögskola

Skicka en intresseanmälan vi formuläret för direkt kontakt med utbildaren! Underhåll och felsökning på spårbundna…
Yrkeshögskola
CSN-berättigad
HT 2022 Västmanlands län
Västerås
Kostnadsfri, 0 SEK
Jämför

YH Flyginstruktör utbildning

OSM Aviation Academy AB

YH Flyginstruktör utbildning Som flyginstruktör får du lära ut grundläggande flygutbildning till pilotstudenter samtidigt som…
Yrkeshögskola
CSN-berättigad
Löpande Rikstäckande
Västmanlands län
Västerås
-
Jämför

Professional Pilot Program

OSM Aviation Academy AB

Professional Pilot Program Vårt Professional Pilot Program tar dig från lite eller ingen flygerfarenhet till…
Yrkesutbildning
Program
Löpande Rikstäckande
Utomlands
Västmanlands län
Västerås
USA
950 000 SEK
Jämför

Trafiklärare

Xenter Yrkeshögskola

Trafiklärare undervisar och handleder personer som avser att ta körkort – i körskolebilen och i…
Yrkeshögskola
Stockholms län
Mälardalen
Stockholm
-
Jämför

Säkerhetsingenjör

Campus Telge

Skicka en intresseanmälan via formuläret direkt här på sidan för att få kontakt med utbildaren! …
Yrkeshögskola
CSN-berättigad
HT 2022 Stockholms län
Södertälje
-
Jämför

Vill du studera på Yrkeshögskola i Uppsala?

Om du bor i Uppsala och vill studera finns det många bra alternativ på utbildningar att välja mellan. Ett alternativ är att studera på yrkeshögskola. Om du bor i Uppsala och vill studera en yrkeshögskoleutbildning kan vi berätta att möjligheterna är stora. Om en yrkeshögskoleutbildning som du vill gå inte finns i närområdet kan du även söka till en utbildning i en annan stad, även om du bor i Uppsala. I närheten av Uppsala ligger Stockholm, där flera stora yrkeshögskolor ligger. Du kan välja att studera vart du vill i Sverige, oavsett om skolan ligger i närheten eller på annan ort i Sverige, då YH-skolor har nationellt intag. Du har även möjlighet att studera på yrkeshögskola på distans, i det fall yrkeshögskoleutbildningen är på distans, vilket dock skiljer sig från utbildning till utbildning.

Att studera på yrkeshögskola

Att studera på yrkeshögskola innebär många möjligheter för dig som är ute efter en utbildning som leder till jobb. Bland annat så innehåller YH-utbildningar både teori och praktik, de är avgiftsfria och ger CSN samt beviljas efter behovet på arbetsmarknaden. Nedan ser du en lista över exempel på vad det innebär att studera på yrkeshögskola.

Att studera på Yrkeshögskola i korthet

CSN yrkeshögskola

Får man CSN på yrkeshögskola? Ja, man får CSN när man studerar på yrkeshögskola. YH-utbildningar är CSN-berättigade vilket gör att du har rätt till CSN-bidrag

Yrkeshögskola antagning

Hur sker antagning på yrkeshögskola? Hur du ansöker till yrkeshögskolan beror på utbildare. För en del utbildare sker ansökan via deras egen hemsida, för en del sker ansökan via yh-antagning. Kontakta respektive utbildare för att få svar på hur just de hanterar sin ansökan och antagning. Antagningsprocessen påbörjas ofta strax efter att ansökningsperioden har stängt, varpå man blir kontaktad ifall man blir antagen eller inte. En del yrkeshögskolor har intervjuer i sin antagning, medan andra inte.

Här kan du läsa mer om att söka till yrkeshögskola

Yrkeshögskola på distans

Om du bor i Uppsala och vill studera på yrkeshögskola är utbildningsmöjligheterna stora. Just i Uppsala finns inte många alternativ att välja mellan, men du kan även studera på yrkeshögskola på distans. Under 2020 gjorde även allt fler yrkeshögskolor om sina YH-utbildningar till distansundervisning, med anledning av Covid. Det finns fortfarande väldigt många yrkeshögskoleutbildningar som går att läsa på distans, samtidigt som en del är platsbundna till respektive ort. Besök respektive utbildning som du är intresserad av för att se vad som gäller, ifall utbildningen är på distans eller på plats på skolan.

Här kan du läsa mer om att studera på yrkeshögskola på distans

Exempel på områden inom Yrkeshögskolan

Nedan ser du exempel på olika områden att studera inom yrkeshögskolan. På yrkeshögskola finns det hundratals olika utbildningar inom till exempel bygg, IT, ekonomi, lantbruk, sjukvård, skola, teknik och transport. Du kan välja vad du vill läsa på yrkeshögskolan beroende på vad du vill jobba med. Nedan är de huvudsakligaa övergripande områdena som de olika YH-utbildningarna som finns i Sverige ryms inom.

Exempel på Yrkeshögskoleutbildningar

Nedan ser du en lista med exempel på olika yrkeshögskoleutbildningar som du kan söka, runtom i hela Sverige. Du kan bli allt från tandsköterska eller trädgårdsmästare, till programmerare eller logistiker. Utbudet av YH-utbildningar är stort och du kan välja just det du vill studera och jobba med.

Yrkeshögskoleutbildning i Uppsala

Nedan ser du exempel på Yrkeshögskolor som erbjuder yrkeshögskoleutbildningar som går i Uppsala. Tänk på att utbudet av YH-utbildningar uppdateras från år till år, så det kan vara fler eller färre utbildningar som går kommande år.

Vem kan söka en yrkeshögskoleutbildning?

Du kan söka till yrkeshögskoleutbildningar oavsett vart i Sverige du bor, då det är nationellt intag till utbildningarna. YH-utbildningar är kostnadsfria med CSN. Yrkeshögskoleutbildningar är anpassade efter behovet på arbetsmarknaden vilket gör att det är väldigt stor sannolikhet att du får jobb efter examen. Utbildningarna är normalt ungefär 2 år långa och innehåller teori och praktik. Utöver grundkravet på antagning till YH-skolan, vilket normalt är en godkänd gymnsieutbildning, har en del utbildningar krav på särskilda förkunskaper i form av antingen arbetslivserfarenhet eller särskilda kurser som man ska ha läst innan start.

Läs mer om fler populära utbildningar

Se alla populära utbildningar
Jämför utbildningar