Tandläkarprogrammet i Göteborg

Funderar du på att läsa till tandläkare? Gå tandläkarprogrammet i Göteborg! Att vara tandläkare är ett socialt yrke som kräver kompetens inom skiftande områden. Du måste vara bra på att samarbeta, ha god finmotorik och vara inkännande för dina patienters behov.

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Tandsköterska Utbildning

Umeå Yrkeshögskola

Yrkeshögskola
1-2 år
Program
VT 2022
Umeå
Västerbottens län
CSN-berättigad & kostnadsfri

På tandläkarprogrammet i Göteborg kan du lära dig allt du behöver veta för att bli verksam tandläkare. Utbildningen innebär fem års heltidsstudier men betalar sig också därefter: medellönen för tandläkare är 37.079 kr.

Arbetar du redan som tandläkare eller tandsköterska kan kompetensutveckling vara bra för att bredda din kunskap. Här kan du läsa kompetensutveckling om bland annat läkemedel och medicin eller inom hälsa, vård och omsorg.

Efter utbildningen – framtidsutsikter och specialistutbildning

För tandläkare idag är konkurrensen om jobben låg. Då man förutspår flera pensionsavgångar de närmaste fem-tio åren kommer arbetsmarknaden se god ut även i framtiden. Att utbilda sig till tandläkare kan alltså vara en bra idé för den som vill vara säker på att få ett jobb i framtiden.

Efter examen kan du fördjupa dina kunskaper ytterligare. När du har arbetat som tandläkare i minst två år är du behörig att söka en specialistutbildning. Det finns bland annat specialistutbildningar inom käkkirurgi, parodontologi (tandreglering genom tandställning och dylikt), tandrotens sjukdomar och djurtandvård. Efter genomgången specialistutbildning kan du också forska, för att vara med och ta fram nya behandlingar eller få mer kunskap kring tandhälsa.

Vill du inte läsa tandläkarprogrammet? I Göteborg finns också möjligheten att läsa en läkarutbildning eller tandhygienistutbildning. Du hittar kurser och utbildningar inom medicin, vård och hälsa från Göteborgs bästa utbildningsanordnare här på studier.se.

Antagning och behörighet

För att vara behörig behöver du uppfylla följande krav: Grundläggande behörighet och Biologi B, Fysik B, Kemi B, Matematik D eller Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4 (områdesbehörighet 13/A13).

Bli tandläkare i Göteborg!

Göteborg är en gemytlig stad som erbjuder allt inom ett behändigt avstånd. Med spårvagn och buss tar du dig snabbt och enkelt runt i staden. Vill du ta en paus från pluggandet rekommenderar vi på studier.se att du tar en promenad genom Haga eller besöker någon av pubarna på Andra Långgatan.

Du som läser till tandläkare kommer att hålla till på Sahlgrenska universitetssjukhus. Sahlgrenska är norra Europas största sjukhus. Här har du chans att få en gedigen utbildning som ger dig ett försprång ut i arbetslivet. Varje år anställer Sahlgrenska studenter för sommar- och extrajobb – en erfarenhet som kan ge dig både en fetare studentekonomi och ett konkurrenskraftigt tillskott i ditt cv.

Läs mer om fler populära utbildningar

Socionom utbildning

En socionom utbildning passar dig som vill arbeta med alla typer av människor och hjälpa dem ur svåra perioder...

Förskollärarutbildning

Med en förskollärarutbildning får du ett händelserikt och betydelsefullt arbete samtidigt som du är med och formar framtidens generation....

Omställningsutbildning

Arbetsmarknaden är i ständig förändring, varje år försvinner tusentals jobb i Sverige medan nya arbetstillfällen tillkommer. Dom nya jobben...

Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...

Bästa universitetet i Sverige

Vill du veta vilka som är det bästa universitetet i Sverige? Här har vi samlat information om de bästa...

IT säkerhetsutbildning

Vill du gå en IT säkerhetsutbildning och utveckla kompetensen du behöver för att skydda företag och myndigheter från cyberattacker...

Vård och omsorg utbildning

Är du intresserad av att gå en vård och omsorg utbildning? Då har du hittat rätt! En utbildning inom...

Bli spelutvecklare

Har du länge drömt om att bli spelutvecklare? En spelutvecklare jobbar med att utveckla dataspel. Du är med och...

Mjukvarutestare utbildning

Vill du gå en mjukvarutestare-utbildning? Då har du kommit rätt! En mjukvarutestare har som uppgift att genomföra tester och...

Javautvecklare utbildning

Vill du gå en Javautvecklare-utbildning? Då har du kommit rätt! En utbildning till javautvecklare eller javascriptutvecklare passar dig som...