Innehåll och upplägg
I kursen kommer du till stor del arbeta med att konstruera en webbplats inom ramen för ett webbtekniskt projekt. Du väljer att skapa en webbplats utifrån ett av tre teman (e-butik, biograf eller blogg). Ditt webbtekniska projekt kommer leva vidare i kommande kurser om du väljer att läsa vidare inom webbteknik på Hermods.
I denna kurs arbetar du med själva skalet för webbplatsen, och fokus ligger då på struktur, beteende och kodning där särskild vikt läggs på stilmallar, JavaScript och HTML5. Fokus i kursen ligger också på kvalitetssäkring, optimering samt cross-browser kompabilitet.
Kursen Webbutveckling 2 ger dig kunskaper om:
- Fördjupning i HTML och CSS.
- Planering av ett webbtekniskt projekt.
- JavaScript och DOM-modellen.
- JavaScript och avancerad händelsehantering.
- Avancerad användning av formulär med validering.
- Reguljära uttryck.
- Designteori.
- Validering, tillgänglighet och kvalitetssäkring av en webbplats.
- Optimering av hemsidor.
Bra att veta:
- Kursen har ingen specifik lärobok, vi skapar vårt eget läromaterial med studieguiden, inspelade föreläsningar och material på Internet.
- Vissa referenskällor på engelska kan förekomma.
Efter utbildningen
Har du fått de kunskaper som krävs för att konstruera en webbplats. I kursen har du bland annat lärt dig stilmallar, JavaScript och HTML5.
Förkunskaper och behörighet
Webbutveckling 2 bygger på kunskaper i kursen Webbutveckling 1.
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.