Innehåll och upplägg
Kursen är avsedd för att ge dig användbara och grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper i programmering med C# (sharp). Grundläggande programmering behandlar de viktigaste grundprinciperna för den programmering som sker i sekvenser. Du kommer också få lära dig om på vilket sätt datorns funktionssätt kan begränsa eller möjliggöra för programmeringen.
I kursen Programmering 1 får du lära dig om villkorssatser och loopar, datalogiska begrepp och algoritmer. Kursen ger dig också kunskaper som hjälper dig att arbeta förebyggande av programmeringsfel samt ge dig möjlighet att testa, felsöka och rätta kod. Det ingår också att få grundläggande kunskaper om datastrukturer och algoritmer. Under kursen så kommer du att få planera och formulera programmeringsuppgifter.
Programmering 1 på distans
Att läsa Programmering 1 på distans innebär att du läser kursen i vår lärplattform Novo där du följer våra studieguider för att kunna genomföra dina olika uppdrag som ingår i kursen. Din webblärare finns som stöd genom att rätta och ge feedback på dina inlämnade uppdrag. Det är även webbläraren som håller i den avslutande muntliga examinationen. Den muntliga examinationen hålls via Zoom och ger dig en möjlighet att muntligt visa vilka kunskaper du fått under kursens gång. Den är även viktig för vilket betyg du slutligen får på din kurs.
Kursen Programmering 1 ger dig kunskaper om:
- Grundläggande programmering.
- Villkorsstyrda programsatser.
- Variabler, deklaration och tilldelning.
- Felsökning.
- Introduktion till Objektorientering.
Efter utbildningen
När du klar med kursen Programmering 1 har du fått grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper i programmering med C# (sharp). Du kommer också att ha börjat utveckla din förmåga att designa och analysera olika program. Du kan efter utbildningen även välja att fortsätta studera; exempelvis Programmering 2.
Förkunskaper och behörighet
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.