Innehåll och upplägg
Fysik 2 vänder sig i första hand till dig som har naturvetenskaplig eller teknisk inriktning på dina studier. Den ingår i naturvetenskaps- och teknikprogrammen på ungdomsgymnasiet, och läses också inom vuxenutbildning och basår.
I kursen fördjupas delar av innehållet i Fysik 1, och dessutom presenteras en del nya moment.
Kursen ger dig också inblick i hur man ser på världen ur ett ”fysikperspektiv”, samt anknyter till moderna forskningsrön inom området.
Efter utbildningen
Efter kursen har du fått fördjupad kunskap om fysik. Du har lärt dig hur du ska se på världen ur ett ”fysikperspektiv” och lärt dig om moderna forskningsrön inom området. Du har också fått kunskap om bland annat elektriska och magnetiska fält samt kraft och rörelse.
Förkunskaper och behörighet
Fysik 2 bygger på kunskaper i kursen Fysik 1a eller kursen Fysik 1b 2.
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.