Röjsågsutbildning

Är du eller ditt företag intresserade av att gå en röjsågsutbildning? En röjsågsutbildning ger dig verktyg för att kunna hantera en röjsåg på ett korrekt och tryggt sätt. Du lär dig att röja sly både säkert och effektivt. Det är ett krav att du som använder röjsåg i ditt arbete har genomgått en röjsågsutbildning, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om användning av motorkedjesågar och röjsågar. Det finns utbildningar både för dig som använder en röjsåg dagligen i ditt yrke och för dig som använder det mer sällan. På Studier.se kan du hitta företag som erbjuder utbildningar för röjsågskörkort i nivå RA, RB och RT. Priset för en röjsågsutbildning är från 2 900 kr. Här nedan har vi listat olika röjsågsutbildningar för att du ska kunna jämföra och hitta rätt!

Vill du eller ditt företag få hjälp med att hitta rätt utbildningsföretag? Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig/er att komma i kontakt med ett utbildningsföretag som erbjuder passande röjsågsutbildningar!

Skickar...

Vi hjälper dig att hitta en passande röjsågsutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Röjsåg 1-2 dagar

  Presto

  Kompetensutveckling
  Löpande
  Rikstäckande
  7500 SEK

  Röjsågskörkort

  LAVI Gruppen

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  Örebro
  Örebro län
  från 3400 SEK

  Röjsåg utbildning

  Behöver du eller din verksamhet ta röjsågskort? Då har du kommit helt rätt. Hos oss kan du hitta och jämföra flera utbildare som erbjuder röjsåg utbildningar. Lär dig hur du använder en röjsåg på ett säkert sätt i ditt yrke och erhåll ett röjsågskörkort vid avslutad utbildning. Nedan har vi samlat information om pris på en röjsågsutbildning, vilka krav som finns om du vill gå en röjsågsutbildning och vart i landet du kan hitta röjsåg utbildningar!

  Kanske är du även intresserad av att gå en motorsågsutbildning?

  Röjsågsutbildning pris

  Priset för en röjsågsutbildning varierar beroende på utbildningsföretag och utbildning men det finns utbildningar från 2 900 kr. Utbildningarna brukar ligga runt 5 000 kr, men kan variera beroende på vilken nivå du vill utbilda dig inom. Priset för en röjsågsutbildning kan även vara kundanpassat beroende på vilken utbildare du väljer. Det finns även utbildningar som är CSN-berättigade.

  Röjsågsutbildning krav

  Det finns krav på att den som i sitt arbete använder en röjsåg ska ha genomgått en röjsågsutbildning, enligt (AFS 2012:1). Detta för att arbetet ska kunna utföras på ett säkert sätt som minskar risken för olyckor. Under utbildningen lär du dig vad du behöver kunna för att erhålla ett röjsågskörkort vid avslutad utbildning.

  Det finns också krav på hur gammal du måste vara för att dels få delta i en röjsågsutbildning, dels få arbeta med en röjsåg. För att få arbeta ensam med röjsåg behöver du vara 18 år gammal. Däremot kan du redan vid 16 år få arbeta med en röjsåg om det är under uppsyn. Detta är enbart om du anses tillräckligt både fysiskt och psykiskt mogen, enligt Säker Skog.

  Röjsågsutbildning online

  Vill du gå en röjsågsutbildning online? Hos oss kan du jämföra olika röjsågsutbildningar för att hitta rätt. Det finns utbildningar som både är på plats och på distans beroende på vilken nivå du vill utbilda dig inom. Några av utbildningarna du hittar på Studier.se sker delvis på distans vilket kan passa dig som vill gå en röjsågsutbildning online.

  Röjsågskort

  För att få använda en röjsåg i ditt yrke behöver du inneha ett röjsågskörkort. För att ta ett röjsågskort behöver du gå en röjsågsutbildning. Enligt (AFS 2012:1) är det krav på att den som arbetar med en röjsåg ska ha genomgått en utbildning för arbetet som ska utföras samt inneha kunskaper för arbetet. Under en röjsågsutbildning får du lära dig hur du hanterar en röjsåg på ett säkert sätt för att minska olycksrisken och du får kunskap som hjälper dig att arbeta på ett effektivt sätt. Vid avslutad utbildning kan du ta ett röjsågskort.

  Det finns olika nivåer på ett körkort för röjsåg. Dessa brukar kallas för RA, RB eller RT. Det finns även utbildare som kallar nivåerna för A och B. Exempel på utbildningsinnehåll för de olika nivåerna finns här nedan:

  Nivå RA

  • Sågens skötsel
  • Svepröjningsteknik

  Nivå RB

  • Fällningsteknik
  • Arbetsplacering

  Nivå RT

  • Gräs- och slytrimning med skärande i verktygplast

  Röjsågskörkort pris

  Priset för ett röjsågskörkort varierar beroende på vilken utbildning det gäller. Det finns utbildningar från 2 900 kr. Om du vill ta ett röjsågskörkort i både nivå A och B finns det utbildningar från 4 900 kr. Många utbildare har också kundanpassade priser.

  Röjsågsutbildning Stockholm

  Vill du eller ditt företag gå en röjsågsutbildning i Stockholm? Hos oss finns utbildare som erbjuder röjsågsutbildning i Stockholm och du kan jämföra för att hitta en som passar dig.

  Röjsågsutbildning Skåne

  Söker du efter röjsågsutbildningar i Skåne? Många utbildare erbjuder röjsågsutbildningar i Skåne. Hitta en utbildare nära dig för att du ska kunna ta ett röjsågskort och arbeta säkert med din röjsåg i ditt arbete.

  Röjsågsutbildning Göteborg

  Är du eller er verksamhet intresserade av att gå en röjsågsutbildning i Göteborg? Hos oss kan du hitta utbildare som erbjuder utbildningar för att ta röjsågskörkort i närheten av Göteborg. Dessa sker delvis på distans vilket gör utbildningen flexibel. Jämför utbildningar och utbildare hos oss för att hitta en som passar dina behov!

  Vill du eller ditt företag få hjälp med att hitta rätt utbildningsföretag? Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig/er att komma i kontakt med ett utbildningsföretag som erbjuder passande röjsågsutbildningar!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Mastarbete

  Arbetar du i master, höga stolpar eller utför annat arbete på hög höjd? En mastutbildning riktar sig till dig...

  Red Hat utbildning och certifiering

  Söker du en Red Hat utbildning? Eller behöver du en Red Hat Certifiering? Från Linuxutbildning till DevOps-certifiering, hitta Sveriges...

  Omställningsutbildning

  Arbetsmarknaden är i ständig förändring, varje år försvinner tusentals jobb i Sverige medan nya arbetstillfällen tillkommer. Dom nya jobben...

  IT säkerhetsutbildning

  Vill du gå en IT säkerhetsutbildning och utveckla kompetensen du behöver för att skydda företag och myndigheter från cyberattacker...

  Anläggningsskötarutbildning

  Behöver du eller dina medarbetare gå en anläggningsskötarutbildning? Här kan du hitta och jämföra kvalitetssäkrade anläggningsskötarutbildningar för att få...

  Stressterapeut utbildning & diplomerad mindfulnessinstruktör

  Vill du gå en stressterapeut utbildning och vägleda dina klienter till en starkare mental hälsa som diplomerad stressterapeut? Eller...

  Hot och våld utbildning

  En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...

  Elevassistent utbildning

  En elevassistent utbildning ger dig fördjupade kunskaper om barn och ungdomar med särskilda behov som exempelvis en funktionsnedsättning eller...

  Utbildningar som ger flexibla jobb

  Drömmer du om att jobba och tjäna pengar hemifrån och söker utbildningar som ger flexibla jobb? Ser du distansarbete...

  Arbete i slutet utrymme

  Arbete i slutet utrymme är en av de största riskmomenten på arbetsplatser och en bristande kunskap kan komma att...