Omställningsstudiestöd inom vården

Jobbar du inom vården idag men vill utveckla dig inom ditt yrke? Vården är i ständigt behov av spetskompetens inom flera områden. Behovet av exempelvis undersköterskor med specialkompetens är stort på arbetsmarknaden och du har möjlighet att välja spetsområden inom äldrevård, akutsjukvård eller välfärdsteknologi.

Med det nya omställningsstudiestödet kan du få ekonomisk hjälp med dina studier. Sök och jämför godkända utbildningar eller skicka en intresseförfrågan så hjälper vi dig att hitta en utbildare som passar dig.

Skickar...

Vi hjälper dig att hitta en godkänd omställningsutbildning!

  • Spar tid - vår personal hjälper dig!
  • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
  • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
  • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
  • Din förfrågan är helt gratis!

    Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

    Vad gör en specialistundersköterska?

    En specialistundersköterska jobbar med vård och omsorg av sjuka människor eller människor som behöver stöd och hjälp av annan anledning. Skillnaden mellan en vanlig undersköterska och en specialistundersköterska är att en specialistundersköterska är mer inriktad på ett specifikt område.

    Som specialistundersköterska finns det många arbetsplatser att välja mellan så som vårdcentraler, sjukhus eller inom äldre- och handikappomsorgen och därför kan även arbetsuppgifterna se olika ut. Beroende på vilken arbetsplats du har kan arbetstiderna variera från kontorstider till mer obekväma tider på kvällar och nätter. I arbetsuppgifterna som specialistundersköterska ingår även en del administrativt arbete i form av kvalitetsarbete och rapportering.

    För att bli specialistundersköterska krävs en utbildning. Utbildningen riktar sig ofta mot ett specifikt område så som äldrevård, demensvård, akutsjukvård osv.

    Specialistundersköterska akutsjukvård

    Att arbete som specialistundersköterska inom akutsjukvård jobbar du antingen på en intensiv- eller akutvårdsavdelning. Jobbet kan ofta vara mycket krävande både fysiskt men främst psykiskt då du ofta jobbar med svårt sjuka patienter.

    Under din specialistundersköterska utbildning med inriktning akutsjukvård får du en fördjupad kunskap inom att kunna arbeta med avancerad omvårdnad i tvärprofessionella team, agera i akuta situationer och bemöta patient/närstående professionellt. Du får även kompetens om medicinskteknisk avancerad apparatur, som upprätthåller patientens liv, och hur du agerar vid förändring i patientens situation tillsammans med intensivvårdsteamet.

    Specialistundersköterska demens

    Antalet personer som insjuknar i demens varje år uppgår till ca 25 000. Behovet av utbildade specialistundersköterskor med inriktning demens är därför stort. Som demensundersköterska jobbar du främst med att personer som lider av demens ska få en bättre tillvaro. Jobbet innebär också en del administrativt som handledare för kollegor samt utvecklar och kvalitetssäkrar arbetet inom äldreomsorgen.

    I din utbildning kommer du få lära dig om olika behandlingsmetoder och neuropsykiatriska tillstånd samt hur du ska hantera palliativ vård, vård i livets slutskede.