Juristprogrammet i Uppsala

Vill du utbilda dig inom juridik? Juristprogrammet i Uppsala leder till en juristexamen och omfattar 270 hp eller 4,5 års heltidsstudier. I den anrika studentstaden Uppsala erbjuds ett program utformat för att förbereda dig inför en mängd olika typer av yrken.

Få en bred kunskap

Juristprogrammet leder till en juristexamen och omfattar 270 hp eller 4,5 års heltidsstudier. I den anrika studentstaden Uppsala erbjuds ett program utformat för att förbereda dig inför en mängd olika typer av yrken. Du får en gedigen bred kunskap inom lagstiftning, rättspolitik och dylikt och dessutom utrymme att specificera dig inom ett eller några intresseområden.

Att jobba med juridik

Traditionellt tänker man på en jurist som en advokat, domare, åklagare eller kanske kronofogde. Men idag krävs juristens kompetens i många olika verksamheter – företag, organisationer och myndigheter anställer i stor utsträckning jurister som rådgivande och stöttande kompetens. Lagstiftningen i Sverige och EU är komplicerad och de flesta företag måste förhålla sig till den. Juristen kan fungera som en slags översättare som tydliggör lagar och regler, vare sig det gäller miljö, livsmedel eller skatter.

Låter detta som något för dig? Här kan du läsa mer om juristprogrammet!

Plugga i Uppsala

Verkar dessa yrkesområden spännande? Är en logisk person med en problemlösande inställning? Då kan juristprogrammet i Uppsala vara ett perfekt val. Ambition och studievana är en stor fördel, eftersom programmet bygger på att du är aktiv och engagerad i undervisningen. De erfarna lärarna fungerar som kritiska kommentatorer, och diskussioner i smågrupper hjälper dig att få grepp om även de mest komplicerade ämnen.

Vill du studera utomlands?

En tredjedel av eleverna på juristprogrammet i Uppsala läser en eller flera kurser utomlands under studietiden. Uppsala universitet erbjuder flera utbytesprogram för studenter på avancerad nivå – alltså under dina sista terminer på programmet. Du kan välja mellan flera partneruniversitet i bland annat Barcelona, Paris, London och Minnesota!

Du kan studera juridik i flera städer i Sverige och grunden för dem är ungefär den samma. Det spelar alltså ingen större roll om du läser juristprogrammet i Göteborg eller om du läser juristprogrammet i Stockholm eller Uppsala, du har samma förutsättningar för ett framtida yrke som jurist.

Låter detta intressant? Skicka en intresseanmälan för mer information!

Läs mer om fler populära utbildningar